Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εθελοντικό Φεστιβάλ Λίμνης από τη Νεολαία των Πρεσπών


Η ιδέα της δημιουργίας ενός  πολιτιστικού  φεστιβάλ  στην Πρέσπα που θα αναδείκνυε στο μέτρο του δυνατού την ομορφιά της περιοχής μας, υπήρχε πάντα στο μυαλό μας, φέτος παρόλο της δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όπως οικονομικές-διαδικαστικές καθώς επίσης και την αρκετή αποθάρρυνση κατοίκων του δήμου, το κάναμε πράξη και το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Το κεντρικό μας concept ήταν περιβάλλον-κατασκήνωση-μουσική-παιχνίδι (για μικρούς και μεγάλους). Ο χώρος, το παλιό κάμπινγκ της Κούλας, τόπος που τα παιδικά χρόνια αρκετών μας σχετιζόταν  με το καλοκαιρινό μπάνιο στη Μεγάλη Πρέσπα. Μουσικά συγκροτήματα από Φλώρινα και Θεσσαλονίκη  ήρθαν εθελοντικά με δικά τους έξοδα να μας τραγουδήσουν και να βοηθήσουν στην μακροχρόνια προώθηση της εκδήλωσης μας.
Σ’ένα τέτοιο «πανηγύρι» νέων οι παράλληλες δραστηριότητες με τη συνεργασία φορέων και επαγγελματιών της περιοχής  όπως  ιππασία-beach soccer bird - watching,τοξοβολία- εικονικό ψάρεμα- τσουβαλομαχίες -ποδηλατικές διαδρομές με έπαθλα και προώθηση τοπικών προϊόντων, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην εξέλιξη του Φεστιβάλ.
Ο σκοπός επετεύχθη και πλέον αφομοιωνόμαστε στο 2Ο Φεστιβάλ Λίμνης, κατεβάζουμε ιδέες, ακούμε προτάσεις  και προπάντων βοηθάμε στην κινητικότητα των νέων σε μια περιοχή με λιγότερες ευκαιρίες  αλλά με τεράστια φυσική ομορφιά όπως η Πρέσπα.
Κλείνοντας σας φωνάζουμε: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ !!!
Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Νεολαίας Πρεσπών: coldzeroflo@gmail.com
Με τιμή
Άτυπη Ομάδα Νέων Πρέσπας










1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα παιδιά για την οργάνωση αν και δυστυχώς δεν κατάλαβα πότε έγινε το πρώτο φεστιβάλ! Εύχομαι όμως η ημερομηνία του δεύτερου να ανακοινωθεί μέσω των blogs και έπειτα εμείς με την σειρά μας από στόμα σε στόμα ώστε να παραβρεθούμε όλοι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή