Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Να οργανωθεί πιο αποφασιστικά ο αγώνας μέσα σε κάθε σχολική μονάδα


Το μαύρο μέτωπο των εχθρικών δυνάμεων προς το λαό ετοιμάζεται να τσακίσει ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων και των παιδιών τους. Η αυξανόμενη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού εκφράζεται καθημερινά και μέσα στα σχολεία.

Σχεδόν όλα τα σχολεία της περιοχής μας (Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία) δεν έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, επειδή δεν έχουν χρήματα οι σχολικές επιτροπές, ενώ, είναι γνωστό πως ήδη, σε πολλά σχολεία, υποσιτίζονται μαθητές. Οι λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να εξασφαλίσουν τις ανάγκες τους. Αυτό μαρτυρούν και έρευνες που κάνουν λόγο για μείωση κατά 50% στις πωλήσεις των κυλικείων μέσα στα σχολεία. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν γίνεται για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών να αναστενάζουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα.
Την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες τα φέρνουν δύσκολα πέρα, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη, στο σχολείο ακόμη επικρατεί η άθλια κατάσταση με τις ελλείψεις και τους γονείς να καλούνται να πληρώσουν για τη λειτουργία και τη μόρφωση των παιδιών τους. Ακόμη δεν έχουν δοθεί βιβλία στα σχολεία.
Αυτό είναι το "νέο Λύκειο" που ετοίμασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους μαθητές και που θα συνεχίσει η επόμενη. Ταυτόχρονα καταργούν και μαθήματα τα οποία είναι απαραίτητα και σ' αυτό το άδικο εξεταστικό σύστημα.
Είναι υποκρισία να μιλάει η κυβέρνηση για χαμένη ύλη, την ίδια στιγμή που δεν εξασφαλίζει τη δωρεάν και για όλους λειτουργία των σχολείων. Η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και της ύλης μέσα από 8ωρα και μαθήματα τα Σάββατα δεν έχει να κάνει με κανέναν παιδαγωγικό στόχο. Υπάρχουν λύσεις και τρόποι που μπορεί να λυθεί μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως πρόκειται για την τιμωρία όσων μαθητών σήκωσαν κεφάλι και αγωνίστηκαν για τα δίκαια αιτήματά τους. Από την αρχή της χρονιάς η κυβέρνηση απειλεί, προσπαθεί να φοβίσει, να τρομοκρατήσει τους μαθητές που διαλέγουν το δρόμο του αγώνα. Τώρα θέλει να τους τιμωρήσει για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι.
Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μην συμβιβαστούν με αυτή την άθλια κατάσταση. Να κάνουν στην άκρη ψευδοδιλήμματα και εκβιασμούς, την τρομοκρατία και το βούρδουλα της τιμωρίας.
Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί πιο αποφασιστικά ο αγώνας μέσα σε κάθε σχολική μονάδα. Να μην πληρώσει ούτε 1 ευρώ η λαϊκή οικογένεια για τη μόρφωση των παιδιών της. Τώρα να υπάρξει δωρεάν διατροφή σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του κράτους. Να καταργηθεί το ΦΠΑ 23% από τα είδη των κυλικείων των σχολείων. Κανείς μαθητής, κανένα σχολείο να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες. – Αγώνας, ο οποίος θα έχει στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων της, την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για θετικές εξελίξεις, για τη λαϊκή εξουσία. 

1 σχόλιο:

  1. αφηστε τα παιδια να σκεφ. δεν χρειαζονται αλλους 'θουν μονα τους. ''Καντιωτηδες''

    ΑπάντησηΔιαγραφή