Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τι θα μου κάνουν, θα μου τραβήξουν το αυτί;


Προχθές, Δευτέρα 28/11 πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση με το δήμαρχο Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο. Η συνάντηση αυτή, "μόλις" 3 εβδομάδες μετά το ποδηλατικό μου ταξίδι στο Υπουργείο Παιδείας, έμελλε να είναι επεισοδιακή.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε, έγινε αυτοψία των προσωρινών χώρων μεταστέγασης, που είχαν προταθεί από το δήμαρχο. Η αυτοψία έγινε από τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπ/δευσης, την Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και από εμένα. Η πτέρυγα που υποτίθεται ήταν κενή, στο κτίριο του ΟΑΕΔ, είναι γεμάτη από μαθητές. Οι αίθουσες στο κτίριο της ΔΕΗ, γεμίζουν εκ περιτροπής από μαθητές πέρα από το γεγονός ότι οι αίθουσες αυτές είναι στο πρώτο όροφο του κτιρίου, με "μόνο" 30 σκαλοπάτια. Ιδανικό για παιδιά με ειδικές ανάγκες.... Και τέλος, το παλιό στρατόπεδο, είναι ένας χώρος εγκαταλελειμμένος, με τολ που σαπίζουν.
Την ημέρα που θα γινόταν η αυτοψία, συναντήθηκα τυχαία στο δρόμο με το δήμαρχο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι "...έχω ήδη στείλει τα χαρτιά, πέρνα από το δημαρχείο να στα δείξω..." Βλέποντας με γεμάτο απορία, μου εξήγησε ότι είχε στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα, ζητώντας τους παραπάνω χώρους για προσωρινή στέγη.
Τις μέρες που ακολούθησαν, προσπαθούσα να κλείσω ραντεβού μαζί του, για να κάνουμε όλοι μαζί την συζήτηση για το θέμα, αλλά ήταν αδύνατο. Ανταμείφτηκα βέβαια από την συγκομιδή των εν λόγω εγγράφων, που απευθύνονταν στο ΓΕΣ, στον ΟΑΕΔ και στη ΔΕΗ. Χωρίς καμία έκπληξη, διαπίστωσα ότι η ημερομηνία στα έγγραφα ήταν τη μέρα που συναντηθήκαμε. Δεν τα είχε στείλει λοιπόν, το έκανε απλά εκείνη τη μέρα! Ήταν λοιπόν φανερό, ότι ο κ. Βοσκόπουλος απέφευγε όσο μπορούσε εκείνη τη συνάντηση.
Το πρωινό της Δευτέρας λοιπόν, περιμέναμε στο σαλονάκι το δήμαρχο που θα ερχόταν γύρω στις 10. Τελικά, ο δήμαρχος κατέφθασε "μόλις" στις 12, είδε 2 άτομα και έφυγε εκτάκτως.... Ακόμα μια ώρα αναμονής και τελικά επέστρεψε. Ήρθε η σειρά μας και μπήκαμε όλοι μέσα στο γραφείο του.
Από τα πρώτα λεπτά, το ύφος του ήταν επιθετικό αν και εμείς προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε ότι οι 3 προσωρινές λύσεις που είχε προτείνει ήταν ανεδαφικές. Μας διόρθωσε, λέγοντας ότι δεν εννοούσε το παλιό στρατόπεδο, αλλά αυτό που στεγάζει το 504 Τάγμα Πεζικού (ΤΠ)!!! Όταν όλοι κοιταχτήκαμε με απορία, μας αποδοκίμασε λέγοντας ότι "... αυτό είναι φιλέτο, αλλά αν δεν το θέλετε δεν πειράζει!"
Επιμείναμε στη θέση μας, ότι δηλαδή η καλύτερη προσωρινή λύση είναι το σχολείο που αρχικά είχε προταθεί, στο διπλανό οικισμό του Σίμου Ιωαννίδη, αφού πρώτα μετακινήσει τη νομική του υπηρεσία που προσφάτως είχε στείλει εκεί.
Μας έδωσε αόριστες απαντήσεις, χωρίς κάποιο χρονοδιάγραμμα, μιλούσε συνέχεια υποτιμητικά ακόμα και στις γυναίκες που ήταν παρούσες. Το κλίμα ήταν έντονο, απλά και μόνο γιατί αυτός το κλιμάκωνε.
Όταν ήρθε η σειρά μου, του εξήγησα εν συντομία γιατί τα παιδιά πρέπει να πάνε στο παραπάνω σχολείο ΑΜΕΣΑ, και ότι πρέπει παράλληλα να ξεκινήσει τη διαδικασία με το Υπουργείο Παιδείας για την ανέγερση του νέου κτιρίου. Τότε ήρθε η καταπληκτική του ατάκα, ".... τι θα μου κάνουν στο Υπουργείο, θα μου τραβήξουν το αυτί;" Ειλικρινά, μπροστά σε τέτοιο θράσος, τα υπόλοιπα περισσεύουν...
Στη συνέχεια το θράσος του συνεχίστηκε, διώχνοντας μας όλους από το γραφείο του. Ήταν μια σπασμωδική κίνηση, μια και βρέθηκε μπροστά σε ένα κοινό μέτωπο, με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. Ήταν κάτι που δεν είχε συνηθίσει να αντιμετωπίζει...
Δυστυχώς το αποτυχημένο πείραμα της κυβέρνησης με τον Καλλικράτη ΙΙ, συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες όχι μόνο στο δήμο, αλλά στο πρόσωπο του εκάστοτε δημάρχου, με αποτέλεσμα να τον καθιστά έναν πραγματικό φεουδάρχη.
Όσο και να παλεύει ο κ. Βοσκόπουλος να εξυπηρετεί μόνο τους ημετέρους και να αγνοεί τα υπόλοιπα προβλήματα των δημοτών του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντίδραση του κόσμου εναντίον του. Θα το καταλάβει εν καιρώ.



Σπύρος Καρατζούλης

8 σχόλια:

  1. ο Καλλικράτης φταιει που τον ψήφισε ο λαος της Φλώρινας κ. Καρατζούλη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη που δεν κατάλαβα!
    Η πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Δήμαρχο με ποιους ήταν βρε παιδιά;
    Γιατί δεν το αναφέρετε;
    Ποιο νέο σχολείο να χτιστεί;
    Για ποια παιδιά;
    Γίνετε πιο συγκεκριμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re paidia kala na pathoume.....!! imaste aksioi tis moiras mas!!!!! kai kala meriki apo mas ton katalavame kai ton kserame ti einai kai den ton psifisame, autoi pou ton psifisan (kai trelathikan na xorevoun apo xara sto pezodromo tis florinas me ntaoulia k zournades k vouleftes k proedrous kai kai kai......)kai mas ton fortosan gia 4 xronia pos prepi na esthanonte giati an den to esthanonte....???? Y.G i parapano erotisi einai ritoriki, apla den thelo na thikso ta megalosoma ergatika tetrapoda, sigkrinontas ta me tetoiou "idous" anthropous...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μη δέχεστε γκρικλις. Δεν θα βγάζουμε τα μάτια μας επειδή ένας τεμπελχανάς ή κομπλεξικός δεν το γυρίζει στα ελληνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην τα διαβάζεις "εργατικέ" Φίλε μου ειναι απλο....... και ασε της παρατήρησης και γραψε κατι για το θεμα!!!

    o tempelxanas h kompleksikos....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μας έβγαλες τα μάτια και στα ελληνικά!!γύρνα όπου θες και μην μας βασανίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν κάτι που δεν είχε συνηθίσει να αντιμετωπίζει..."

    Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα της περιοχής Άνθρωποι που δε διεκδικούν από φόβο μη χάσουν την εύνοια της εξουσίας, το χτύπημα στην πλάτη, τη χειραψία και την ουδέποτε εκπληρωθείσα ρουσφετολογική υπόσχεση.

    Διαδρομιστές και προθαλαμιστές πολιτικών γραφείων και γραφείων εξουσίας νιώθουν ευτυχισμένοι αν ο εκάστοτε άρχων τους δεχθεί στο γραφείο τους γνωρίζοντας ενδόμυχα ότι μόνο υποσχέσεις θα λάβουν εξερχόμενοι από το γραφείο.

    Συγχαρητήρια κύριε Καρατζούλη και ελπίζω ότι η αγωνιστική σας διάθεση και η τεκμηριωμένη σας διεκδίκηση να οδηγήσει στην καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος για το οποίο αγωνίζεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίζω μόνο στις επόμενες εκλογές, να του τραβήξουμε εμείς το αυτί, με τη ψηφο μας !!!
    Μόνο αυτό το τράβηγμα θα μπορούσε να νιώσει αυτός ο αλαζόνας και θρασύτατος Δήμαρχος και άλλοι όμοιοί του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή