Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η ανάγκη για εθνική συνεννόηση


Κανείς μας δεν μπορούσε, έστω να υποψιαστεί, τις εξελίξεις που επεφύλασσε για τη Χώρα, η επομένη των Εκλογών του Οκτωβρίου του 2009. 
Μεγάλη η απόσταση από το όραμά μας για τον τόπο, τη Χώρα, τους πολίτες, όσων καταθέταμε για ένα καλύτερο αύριο και όσων επακολούθησαν, για να φτάσουμε στην κορύφωση της σημερινής κρίσης. 

Δεν είναι η ώρα για να επιμερίσουμε τις ευθύνες του παρελθόντος, αλλά η ώρα να συμβάλλει ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί για τη διάσωση της Πατρίδας μας. 
· Η Εθνική μας Κυριαρχία έχει απολεστεί προ καιρού, από τη στιγμή που άλλοι αποφασίζουν για μας και το χειρότερο για πολλούς η ανακοίνωση της επιτροπείας λειτούργησε ανακουφιστικά! Δείγμα καθολικής αναξιοπιστίας του πολιτικού μας Συστήματος. 
· Η κρίση δεν αφορά μόνο στα Κυβερνητικά Κόμματα, αλλά όλο το πολιτικό Προσωπικό και τους υφιστάμενους θεσμούς. 
· Η κρίση δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα Πολιτικής και Οικονομίας, αλλά επεκτείνεται και στην Κοινωνία και στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, σε κάθε έκφανση και έκφραση της ζωής μας. 
Βγήκαν πλέον, όλα τα προβλήματα και οι παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος στην επιφάνεια. 
Σε τέτοιες περιστάσεις ευδοκιμούν συνθήκες επαναστατικών ανατροπών, βίαιων στο παρελθόν, ειρηνικών, θέλω να πιστεύω, στις σημερινές συνθήκες. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε τέτοιες συνθήκες, χρειάζεται Εθνική συνεννόηση και λύση «Εθνική». 
Αυτή η ανάγκη δεν εξαντλείται μέσα από μια τηλεφωνική συνομιλία, ούτε από τετελεσμένα τα οποία εξωθούν σε απόκλιση των πολιτικών δυνάμεων, και σε απώλεια συναίνεσης, απ’ όλο το Πολιτικό Φάσμα. 
Είναι ζητούμενο η υπεύθυνη στάση των Πολιτών που θα περιφρουρήσουν το δικαίωμα της άλλης άποψης και την προστασία των Δημοκρατικών κατακτήσεων της Κοινωνίας μας. 
Οι τελευταίες εξελίξεις, αναδεικνύουν το πρόβλημα και το έλλειμμα μονοπαραταξιακών Κυβερνήσεων, οι οποίες καλούνται ν’ αναλάβουν το βάρος της Πολιτικής ευθύνης για αλλαγές τέτοιας κλίμακας, όχι μόνο σε εκτελεστικό επίπεδο αλλά και σε θεσμικό. Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο. 
Τα πρόσωπα υποχωρούν μπρος στην απαιτούμενη Εθνική Στρατηγική, για την έξοδο από την κρίση. 
Ας σταματήσει επιτέλους η προσφιλής τακτική επίκλησης συνομωσιών, αοράτων δυνάμεων και ύποπτων κέντρων.. 
Η Χώρα δεν χρειάζεται Δημοψηφίσματα, τα οποία μάλιστα μόνο σε αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος μας παραπέμπουν και όταν βεβαίως η οργή και το απολύτως αρνητικό κλίμα προδικάζουν το αποτέλεσμα, ενώ συγχρόνως συμβάλλουν στο διχασμό των Πολιτών. 
Ο εκβιασμός, όπως συνέβη και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν επαναλαμβάνεται δεν είναι ανεκτός ούτε καν από αυτούς, οι οποίοι κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν ίσως έτοιμοι να τον αποδεχτούν. 
Η έκτακτη ανάγκη που βρίσκεται η Πατρίδα μας αλλά και οι ανατροπές που απαιτούνται συνολικά, επιβάλλουν: 
1. Διασφάλιση του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού της Χώρας και της συμμετοχής της στη Ευρωζώνη. Αυτό βεβαίως εξαρτάται από την υλοποίηση των συμφωνιών και των δεσμεύσεων μας απέναντι στους εταίρους μας. 
2. Αποκατάσταση των Δημοκρατικών Αρχών και της Κοινωνικής Συνοχής καθώς και του αλληλοσεβασμού των Πολιτών και του Πολιτικού Συστήματος. 
3. Προετοιμασία ριζικών αλλαγών στο Πολιτικό μας Σύστημα, οι οποίες θα διασφαλίζουν τη απαιτούμενη ανανέωση, τη σταθερότητα, την ισοπολιτεία, τη διαφάνεια, την εξάλειψη της ατιμωρησίας και των παραγραφών, συμπεριλαμβανομένης και της απαιτούμενης πρωτίστως Συνταγματικής Μεταρρύθμισης. 
4. Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται από Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης, η οποία θα οδηγήσει συγχρόνως τη Χώρα μας στην επόμενη Εκλογική αναμέτρηση, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα αυτόν που θα επιτρέψει να θεμελιωθούν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις για μια νέα 2η Μεταπολίτευση. 
Σεβόμενος όσους μαζί δώσαμε κοινούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια αλλα και οσους συναντηθήκαμε μέσα από την αγωνία μας για την πορεία αυτού του τόπου, θεωρώ υποχρέωσή μου να πάρω θέση για όλα όσα εξελίσσονται αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τον Τόπο μου και τη Χώρα μου. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ 
Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 
π. Νομάρχης Φλώρινας 

4 σχόλια:

  1. Πάλι η συναίνεση; Ποιός μπορεί να συναινέσει σε μια αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική; Ας το σκεφτούμε πιο απλά και πιο καθημερινά. Αν εγώ ανοίξω μια επιχείρηση και μετά από δύο χρόνια (είτε από λανθασμένους δικούς μου χειρισμούς, είτε από άλλες αιτίες) οδηγηθώ σε πτώχευση, μπορώ να έχω απαίτηση από κάποιον άλλο να μπεί συνέταιρος στην επιχείρησή μου, προκειμένου να μοιραστώ μαζί του την διαφαινόμενη καταστροφή και ενδεχομένως να του προσάψω ευθύνες που είναι αποκλειστικά δικές μου; Σκέτη τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά κανείς μας δεν μπορούσε, έστω να υποψιαστεί, τις εξελίξεις που επεφύλασσε για τη Χώρα, η επομένη των Εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, αφού από τότε ο σημερινός πρωθυπουργός επέμενε να μας πείσει ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Πως θα μπορούσε να πετύχει μια πολιτική βασισμένη 100% στο ψέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε, αθεόφοβε τολμάς και βγαίνεις στα blog , πιστεύεις ότι ο κόσμος συνεχίζει να τρώει κουτόχορτο! Σοσιαλιστές!!!!!!!!!!!!!!!
    Και καλά όταν δουλεύεις στη ΔΕΗ αμοίβεσαι και ξέρεις με τι μισθούς, όταν ήσουν νομάρχης και δεν δούλευες στη ΔΕΗ πάλι πληρωνόσουν με τα ποσά αυτά;
    Και μετά μας μιλάτε για ισονομία, ισοπολιτεία, κτλ και κτλ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα θελα να ξερα δεν ντρέπεσαι κε Στρατάκη;Δεν έχεις λίγη τσίπα πάνω σου;Έσύ δεν υποστήριξες φανατικά το ελεεινό πασοκικό κίνημα που μας έφερε σ αυτά τα χάλια;Το κίνημα που πήρε το δημόσιο χρέος στο 27% του ΑΕΠ το 81 και το πήγε στο 112 λίγα χρόνια μετά;Που τάιζε με δανεικά;Λωτοφάγοι είμαστε σ αυτόν τον τόπο;Αντε μαζέψου λίγο γιατίο έχεις θράσος βουνό!Άλλαξε στράτα κε Στρατάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή