Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας παρουσιάζουν σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου την
ημερίδα με θέμα: «Το Σπίτι με τα Μπισκότα: Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες και Εκπαίδευση». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο χώρο του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας με εισηγητή τον Τάσο Πρωτοψάλτου, διδάσκοντα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει ομιλία του εισηγητή στις 11:00 π.μ. με θέμα «Εισαγωγή στις Παραστατικές Τέχνες» στην οποία επιχειρείται μία εισαγωγή στο παραστατικό φαινόμενο και μία χαρτογράφηση των παραστατικών τεχνών σήμερα με αναφορές στο έργο διεθνών σημαντικών καλλιτεχνών όπως ο Αngelin Preljocaj και ο Virgilio Sieni.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομαδικό βιωματικό εργαστήριο (workshop) με τίτλο «Ανατομία του Παραμυθιού» στο οποίο θα διερευνηθεί η σύνθεση διηγήσεων, σε δεδομένο χώρο, διερευνώντας την επιτελεστικότητα του μύθου μέσα από τις σχέσεις χώρου και σώματος, χώρου και χρόνου, νοήματος και εικόνας.
Η ομιλία είναι ανοιχτή στο κοινό ενώ η συμμετοχή στο εργαστήριο γίνεται κατόπιν προεγγραφής και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς. Στην οργάνωση της ημερίδας συμμετέχουν επίσης οι φοιτητές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. Δήμητρα Βούζου, Κωνσταντίνος Γκράτσας, Σοφία Μυράτ, Βενετία Τέντη , Γιώργος Τρικκαλιώτης.
Περισσότερες πληροφορίες στα:
mail@2dim-peir-florin.flo.sch.gr, τηλ. 2385022992, http://dmaked.pde.sch.gr/
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ
Ο Τάσος Πρωτοψάλτου γεννήθηκε στη Βέροια. Σπούδασε Θέατρο, Κινηματογράφο, Σκηνογραφία/Ενδυματολογία και Καλές Τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Ρώμης, στο Wimbledon School of Art του Λονδίνου και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις σχέσεις Παραστατικών και Εικαστικών Τεχνών, στην εικαστική μεταγραφή της δραματουργίας στο πλαίσιο του παραστατικού φαινόμενου καθώς και στην Ιστορία της Όπερας με έμφαση στο σκηνογραφικό και ενδυματολογικό λεξιλόγιο αυτής στο πέρασμα των εποχών. Έχει συμμετοχή σε διεθνείς θεατρικές, λυρικές και κινηματογραφικές παραγωγές και εκθέσεις. Διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου