Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Επερώτηση Μπακογιάννη για την ελλιπή χρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων της Φλώρινας


Επίκαιρη ερώτηση για την ελλιπή χρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων της Φλώρινας, κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου
Θέμα: «Ελλιπής η χρηματοδότηση Σχολικών Μονάδων σε περιοχές που πλήττονται από ακραία χαμηλές θερμοκρασίες»

Το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που αποφασίζεται κάθε χρόνο, να διατεθεί στους δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων  είναι σχεδόν ισόποσο για τα σχολεία όλης της Επικράτειας.
Προφανώς κάτι τέτοιο, είναι παράλογο δεδομένου πως ανά περιοχή διαφέρουν οι ανάγκες και το ύψος των δαπανών που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν εφέτος περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και την υψηλή κατανάλωση, είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν στο σύνολο του το ποσό της εφετινής κρατικής επιχορήγησης, να διατεθεί αποκλειστικά σε δαπάνες θέρμανσης και έτσι να μην υπάρχουν αποθεματικά για επιπλέον δαπάνες. Είναι αυτονόητο λοιπόν, πως διαφορετικές είναι οι ανάγκες σε θέρμανση για ένα σχολείο της Φλώρινας, απ΄ότι ενός σχολείου της Αθήνας.
Η κάλυψη των βασικών αναγκών κάθε σχολικής μονάδας, μεταξύ των οποίων είναι και η θέρμανση,  είναι απαραίτητη προϋπόθεση  για την επιτυχία της  εκπαιδευτικής αποστολής, και τις δραστηριότητες του διδασκαλικού προσωπικού και των μαθητών σε περιβάλλον που θα προσφέρει εμπιστοσύνη.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:
1.Σκοπεύει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του ποσού της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβάνοντας κριτήρια που έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και το ύψος του κόστους των λειτουργικών δαπανών τους;
Η  βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη

4 σχόλια:

  1. Ντόρα πες αλεύρι.Ο Καμμένος σε γυρεύει και θα σε κάψει μωρη Μητσοτάκαινα.Ήδη δυό γνωστά Ντοράκια της φλώρινας την έκαναν για Καμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΡΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Ωχ! αν κουβαλάνε μητσοτακίαση, πάει, κάηκε ο Καμμένος.

      Διαγραφή
  2. Γιατί ρε όμορφοι είστε κολλημένοι.Για το καλό της λειτουργίας των σχολείων της Φλώρινας ρώτησε κάποιος και εσείς οι κοντόφθαλμοι ανακατεύετε Μητσοτάκη και Καμμένο. Τελικά μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή