Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μήνας Εξελίξεων για τη ΔΕΗ ο Μάρτιος


Ώθηση δόθηκε αυτή την εβδομάδα στην διαδικασία αποκρατικοποίησης αρκετών δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς πέρα από την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, το ΥΠΕΚΑ φαίνεται πως προωθεί και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Η σχετική πρόταση από τους συμβούλους αναμένεται να είναι έτοιμη ως τα μέσα Μαρτίου και εκεί θα αναλύεται με ακρίβεια ο τρόπος με τον οποίο θα λάβει χώρα η όλη προσπάθεια.

Θυμίζουμε ότι, όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο, «στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να πωλήσει υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα και άλλα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία σε επενδυτές».
Μάλιστα, σημειώνεται ότι «η εν λόγω πώληση είναι χωριστή από την αποεπένδυση της λιγνιτικής παραγωγικής ικανότητας που προβλέπεται στην απόφαση της Επιτροπής για την ελληνική υπόθεση λιγνίτη».
Τέλος, όσον αφορά την πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή, το ΥΠΕΚΑ τονίζει ότι εντός του Μαρτίου αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς της Κομισιόν «για να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων μέτρων, που θα οριστικοποιηθούν με αντίστοιχη απόφαση της ΕΕ».
Πηγή: energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου