Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Περπατώ εις το δάσος… και η αρκούδα είναι εδώ νεκρή και ακρωτηριασμένη


Το Σάββατο 26/05,  η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από ορειβάτες-περιπατητές οι οποίοι κατά τη διάρκεια περιήγησής τους στην ευρύτερη 

δασική περιοχή Σκοπιάς Φλώρινας ανακάλυψαν νεκρή και ακρωτηριασμένη αρκούδα.
Πρόκειται για ενήλικο αρσενικό ζώο, 20 ετών και βάρους 200 κιλών.
Η πραγματική ημερομηνία θανάτωσης του ζώου δεν είναι γνωστή αλλά από τη νεκροψία προκύπτει ότι το πτώμα είναι περίπου 8 ημερών. Η αιτία θανάτωσης, είναι ο πυροβολισμός από κυνηγετικό όπλο στην κοιλιακή χώρα και το αριστερό πλευρό του ζώου. Μετά το θάνατό της, η αρκούδα υπέστη ακρωτηριασμό στα δύο μπροστινά άκρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζώο σκοτώθηκε από πρόθεση και τα δύο του πόδια αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης.
Λόγω του τεραστίου μεγέθους του αλλά και της προχωρημένης σήψης, το ζώο δεν ήταν δυνατόν να μετακινηθεί και παρέμεινε στο σημείο εύρεσης για την ταφή του. Πρόκειται για αγροτική περιοχή, έντονης κτηνοτροφικής δραστηριότητας.
Από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας και το Δασαρχείο Φλώρινας προκειμένου να παραστούν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας αλλά και για τη νόμιμη ταφή του ζώου.
Καταγγέλλουμε το περιστατικό ως παράνομη πράξη, καθώς ο φόνος αρκούδας απαγορεύεται από τη διεθνή αλλά και την εθνική νομοθεσία ήδη από το 1969 και ακόμη ως πράξη αποτρόπαια που προσβάλλει την έννοια της ζωής.

5 σχόλια:

  1. Δολοφόνοι, άξεστοι, ανάγωγοι, απάνθρωποι,δειλοί, δεν αξίζει που ζείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή μας... Αλλά όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες όπλα στα χέρια άξεστων και βάρβαρων και μηδαμινός έλεγχος από την πολιτεία αυτά γίνονται. Το "τρόπαιο" τους μάρανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ31 Μαΐου 2012 στις 10:12 μ.μ.

    φρικη και κτηνωδια απο απολίτιστα ανθρωποειδή δίποδα ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήτες, αίσχος, τί κάνει ο κυνηγετικός σύλλογος;
    Τελικά είναι υποκριτές όλοι τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να του κοπει το χερι και το ποδι αυτου του σιχαμενου πλασματος που το εκανε. Να τον ειχα μπροστα μου θα τον σκοτωνα στο ξυλο. Ποιος θα τον τιμωρησει αυτον που θελει να λεγεται και ανθρωπος? Αυτο το κτηνος? Ποιος?? Ευχομαι να βασανιζεται και να υποφερει μεχρι την τελευταια του πνοη. Και οπως δω ποτε στη ζωη μου να βασανιζει ζωο, μα τω Θεω θα τον γδαρω ζωντανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή