Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Προεκτάσεις με αφορμή τη δίκη Βοσκόπουλου κατά Κρουά


Πρόκριμα η δίκη για όσα θ’ ακολουθήσουν;
Και αναφερόσαστε στη «διερεύνηση» που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του κ. Βοσκόπουλου στη θητεία του ως Νομάρχης.
Αν δεν υπήρχε η «πιθανολογούμενη» 

διάσταση, όπως σαφώς την έθεσε η έδρα του Δικαστηρίου,  στον καταλογισμό ευθυνών:
  1. Για την προμήθεια των επίπλων στο γραφείο του Νομάρχη.
  2. Για την παραγωγή ενός DVDπροβολής του Νομού αξίας 82.000 €.
  3. Για την προμήθεια πολυτελούς υψηλού κυβισμού αυτοκινήτου.
  4. Για τη διαχείριση του Ωδείου.
  5. Για την πρόσληψη 20 ατόμων μέσω ΑΝ. ΦΛΩ. για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης χωρίς καμία διαδικασία και Σύμβαση.
  6. Για την έλλειψη Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Νομαρχίας   και  της ΑΝ. ΦΛΩ., που αναλάμβανε την παροχή υπηρεσιών, τη διαχείριση  πιστώσεων και έργων (για λογαριασμό της Νομαρχίας) με  χρήματα προερχόμενα  από τον πόρο (ΔΕΗ).
  7. Για τις αναθέσεις έργων και όσα αναφέρονται σε σχετικό έγγραφο της ΥΔΕ για προβλήματα νομιμότητας, διάσπασης έργων κ. λ. π..
  8. Για τα πλασματικά Εκτός Έδρας των υπαλλήλων με μόνιμο προορισμό Βροντερό, Βαρυκό κ.α., προκειμένου να δικαιολογείται η καταβολή τους.
  9. Για την κατάθεση μάρτυρα που αφορούσε στην λειτουργία της ΑΝ.ΦΛΩ, η οποία ήταν σε πλήρη αντίθεση (ψευδορκία;) με όσα το ίδιο πρόσωπο απέδιδε με εξώδικό του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βοσκόπουλο.                               
  10. Για υπέρογκες δαπάνες (αντικατάσταση επίπλωσης γραφείου νομάρχη, η οποία είχε αλλάξει πριν 3 χρόνια, αυτοκίνητο αξίας 84.000€, μπουκάλι κρασί αξίας 560 και 200€ κ.λ.π.).
  11. Για τις συμμετοχές σε Εκθέσεις του εξωτερικού (Κορέα, Κίνα, Ρωσία, Βερολίνο κ.ά.) και τις αδικαιολόγητες δαπάνες χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. 
Αν όλα τα παραπάνω ή μέρος αυτών αποδειχτούν και δεν είναι πιθανολογούμενα, εκτός των άλλων προεκτάσεων που θα προκύψουν, η ετυμηγορία του Δικαστηρίου πόσο βάσιμη θα φαντάζει;
Η ποινή των 7 μηνών με 3ετή αναστολή που επιβλήθηκε στην ΚΡΟΥΑ  (έγραψε πως «έτρωγαν με χρυσά κουτάλια»), θα είναι χωρίς αξία, γιατί θ’ ακυρωθεί με την Έφεση, που θα μετεξελιχτεί σε μια τελείως τυπική διαδικασία.
Κάθε κατεργάρης εν τω μεταξύ θα βρεθεί στον πάγκο του!

Υ.Γ.1 Για λόγους σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη και γιατί η υπόθεση βρίσκεται σ’ εξέλιξη δεν θα δημοσιευτούν σχόλια.
Υ.Γ.2 Τα στοιχεία του συντάκτη του σχολιασμού βρίσκονται στη διάθεση της Ιστοσελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου