Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Management και Τεχνολογία


Είναι γεγονός πλέον ότι η τεχνολογία έχει καταστεί η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας κυρίως στο χώρο της εργασίας. Αναμφίβολα, όποιος βρίσκεται σήμερα στο χώρο των επιχειρήσεων θα πρέπει να ασχοληθεί με πολλά είδη τεχνολογίας, για να μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρόλο που μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε, η τεχνολογία μπορεί επίσης να κυριαρχήσει και να ελέγξει τη ζωή μας.

Η υιοθέτηση της τεχνολογίας με το κατάλληλο management έχει επιφέρει στη σύγχρονη επιχείρηση μία σειρά θετικών επιπτώσεων:
  • Αυτοματισμό: πολλές εργασίες γίνονται πλέον αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται πολύωρη απασχόληση.
  • Ταχύτητα: πολλές εργασίες γίνονται πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν, ή πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο.
  • Ποιότητα: η ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων βελτιώνεται σταδιακά χρόνο με το χρόνο και εξασφαλίσει την ποιότητα σε μεγάλο βαθμό.
  • Καινοτομία: δημιουργούνται νέα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και νέα εργαλεία για την υποστήριξη των λειτουργιών της επιχείρησης.
  • Παγκοσμιοποίηση: οι επικοινωνίες έχουν πλέον παγκόσμιο χαρακτήρα.
  • Σμίκρυνση: υπάρχει μία γενική τάση για σμίκρυνση των συσκευών, όπως και για τη δυνατότητά τους να χρησιμοποιούνται και εκτός γραφείου.
  • Χαμηλό κόστος προϊόντων και υπηρεσιών: αυξάνονται κατακόρυφα οι δυνατότητες μαζικής παραγωγής και επικοινωνιών, χαμηλώνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Έτσι, γίνεται κατανοητό το πώς η τεχνολογία επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη σύγχρονη επιχείρηση. Εδώ γεννάτε το ερώτημα, εάν αρκεί μόνο η υιοθέτησή της, να επέλθουν όλες αυτές οι θετικές επιπτώσεις; Η απάντηση είναι απλή: Όχι! Βάση για την αποδοτικότητα του τεχνολογικού εξοπλισμού ήταν και παραμένει ο παράγοντας άνθρωπος και η διαχείριση του σωστού management. Ωστόσο, η συμβολή της τεχνολογίας είναι όλως διόλου απαραίτητη!
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και παράλληλα τις τεχνικές και στρατηγικές του Management μπορείτε να επιτύχετε τα εξής:
  1. Να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο μάνατζμεντ στο πλαίσιο μιας τεχνολογικής κουλτούρας.
  2. Να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία για να εκμεταλλευτείτε το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.
  3. Να ασχολείστε πιο αποτελεσματικά με τις τεχνολογικές αλλαγές.
  4. Να αναγνωρίζετε και να ασχολείστε με τα ψυχολογικά θέματα, που μπορεί να παράγει η τεχνολογία.
  5. Να επιβιώσετε σε μία όλο και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία.
Ο κόσμος σήμερα βέβαια διαφέρει δραματικά από αυτόν που υπήρχε 20 χρόνια πριν και με τις "διαχωριστικές γραμμές" μεταξύ της εργασίας και της ανεργίας ήδη να είναι "τεντωμένες", προβλέπετε, ότι η φύση της εργασίας θα είναι μάρτυρας, πολλών σημαντικών και καθοριστικών αλλαγών μέχρι το 2020. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σχεδιάσουν για τα αυξανόμενα χαοτικά περιβάλλοντα που είναι εκτός άμεσου ελέγχου τους και η προσαρμογή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις νέες αυτές τεχνολογικές αλλαγές.
Δόμνα Γκίνη
Project Manager

                                                                           

2 σχόλια:

  1. Κριμα αντι να βγαλετε το άρθρο αφαιρέσατε το σχόλιο περι λογοκλοπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δόμνα.. είναι μεγάλη κουτοπονηριά οι αντιγραφές-δημοσιεύσεις.. Δεν τρώει ο κόσμος κουτόχορτο όπως εσύ νομίζεις. Στο τέλος θα ρεζιλευτείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή