Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μαχαιρωμάτων συνέχεια…


Στο θέμα της απένταξης έργων από την ΑΝ.ΦΛΩ επανέρχεται ο Ι.Βοσκόπουλος με δελτίο τύπου που εκδόθηκε πριν από λίγο με αφορμή την προχθεσινή συνέντευξη τύπου του Γ.Δακή, κάνοντας εκ νέου επίθεση στον Αντιπεριφερείαρχη Δ.Ηλιάδη. Ο Ι.Βοσκόπουλος ισχυρίζεται ότι «η αλλαγή φορέων υλοποίησης των έργων είναι παράνομη» αλλά και ότι υπάρχει παραποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της 15μελούς επιτροπής. Ερωτηματικά ωστόσο δημιουργεί ο υπαινιγμός του Ι.Βοσκόπουλου προς το Δ.Ηλιάδη: «Κάνατε και εσείς κάτι παρόμοιο στην ΤΕΔΚ και την επόμενη μέρα το μαζέψατε πίσω, αν θυμάστε καλά». Διαβάστε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου του Δήμου:


Μετά τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφεριαρχών, ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε το λόγο, προκειμένου να απαντήσει και να ενημερώσει τους παρισταμένους σε ζητήματα τα οποία ετέθησαν.  Συγκεκριμένα είπε:
«Όσον αφορά στη συνεδρίαση της Δεκαπενταμελούς Επιτροπής του Τοπικού Πόρου, κατά τη συνεδρίαση πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης, και, μολονότι σας έθεσε το θέμα και σας είπε ότι η αλλαγή φορέων υλοποίησης των έργων είναι παράνομη, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εγκύκλιος του πόρου αφορούσε μόνο στα συμβασιοποιημένα έργα, όπως είχαμε αποφασίσει και στη μεταξύ μας συνάντηση στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Δακής και η ΑΝΚΟ και η ΑΝΦΛΩ και ο Δήμαρχος Αμυνταίου και εγώ. Δεν έχουμε δικαίωμα λοιπόν, ούτε να εντάξουμε, ούτε να απεντάξουμε έργα. Αυτό λέει και η εγκύκλιος, αυτό είχαμε συζητήσει.
Από εκεί και πέρα παίρνετε μια απόφαση και ως δια μαγείας παίρνετε όλα τα έργα από την ΑΝΦΛΩ και τα δίνετε στην ΑΝΚΟ και ως δικαιολογία χρησιμοποιείτε ότι δεν έχετε ποσοστό στην ΑΝΦΛΩ. Μα έχετε ποσοστό, 5,2%. Και όταν σας καλέσαμε να έρθετε στη σύσκεψη για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δεν ήρθε κανένας από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Είναι απαράδεκτο κ. Ηλιάδη να παίρνετε τα έργα από την ΑΝΦΛΩ και να τα δίνετε στην ΑΝΚΟ. Μετά από διαμαρτυρίες μας και του Αντιδημάρχου κ. Σταυρίδη, ο οποίος εκπροσωπούσε το Δήμο Φλώρινας, την άλλη μέρα είπατε ότι τα έργα απεντάσσονται. Άλλα αποφασίσατε και άλλα γράψατε στα πρακτικά. Εδώ, υπάρχει παραποίηση.
Κάποια έργα της ΑΝΦΛΩ δεν έχουν προχωρήσει από την ΑΝΦΛΩ, γιατί ο κ. Στρατάκης έκανε καταγγελίες και έπρεπε να γίνει έλεγχος. Έγιναν οι έλεγχοι και μετά την γενική Συνέλευση, θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των έργων τα οποία είχαν απλά παγώσει. Αν η Περιφέρεια αποδεχτεί την απόφαση της 15 μελούς, η ΑΝΦΛΩ δε θα μπορέσει να πληρώσει τα έργα. Και θα δούμε αν θα μπορέσει να τα πληρώσει η ΑΝΚΟ ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας.
Το ποσοστό του Δήμου στην ΑΝΦΛΩ είναι 46% και όχι 52% που λέτε κ. Ηλιάδη και έγινε με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου η κατανομή του ποσοστού της ΝΑ. Κάνατε και εσείς κάτι παρόμοιο στην ΤΕΔΚ και την επόμενη μέρα το μαζέψατε πίσω, αν θυμάστε καλά. Εμείς υποστηρίξαμε τις αποφάσεις μας ως Νομαρχιακό Συμβούλιο». 

8 σχόλια:

  1. Η τσουφκα να είναι υποψήφια απέναντι στο Βοσκόπουλο την τσούφκα θα ψηφίσουμε.
    Βοσκόπουλος τέλος, σε όποια έκδοση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βοσκόπουλος και υποστηρικτές έχει και φίλους που τον στηρίζουν και τον αγαπάνε. Πάλι θα βγει. Εσείς δεν έχετε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηδη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να διαπιστωθεί πόσοι είναι οι υποστηρικτές και ποιών, όταν έρθει η ώρα.
      Από όλες τις περί των κοινών ελλείψεις, η μεγαλύτερη είναι του κοινού πολιτικού νου και της δυνατότητας κοινής αντίληψης,τις οποίες δεν καλύπτονται με πλεονάσματα πολιτικής πονηριάς αλλά όχι ευφυούς , ούτε καν κοινής.
      Μια ,ούτε και για πονηριά της σειράς πολιτική ικανότητα, ότι πολιτικό και να έκανε θα το έκανε πολιτικά άκομψα,άγαρμπα, ατσούμπαλα ,αυτιστικά..
      Δικομανικά και περί των κοινών εριστικά.
      Κλικαδορικά και στενοκυκλικά,άρα ανασφαλικά.
      Συγκυρία και τύχη ανέδεικνύει και αποθράσύνει
      τις περισσότερες φορές πολιτικά αυτιστικές μετριότητες, γιαυτό δεν μπορεί να περιμένει τίποτε ένα κοινωνικό σύνολο από αυτές, σε πολιτικό πάντα επίπεδο.
      Τα παραπάνω πολιτικά θα αποδειχτούν και εκλογικά,εκτός αν το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης αποδειχτεί ισχυρότερο και νικήσει κάθε κενό αυτιστικό πολιτικά εγωϊσμό, λαμβάνοντας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το πραγματικό νόημα της πολιτικής κριτικής. Διάολε, τουλάχιστον ας κάνει ότι το λαμβάνει,για το καλό των πολλών...
      Ενας ευφυής πολιτικός θα ευχαριστούσε για την πολιτική κριτική, όσο άδικη και να τη θεωρούσε..
      Εντάξει, ζητάνε πολλά κι οι πολίτες..
      Οσοι δεν θέλουν να είναι όχι χειροκροτητές προσώπων αλλά αποτελεσμάτων...
      Αν είναι οι λιγότεροι ας χάσουν εκλογικά.
      Δεν θα κλάψουν κι όλας..

      Διαγραφή
  3. Oι έλεγχοι έγιναν στην ΑΝΦΛΩ,για τα αποτελέσματά τους ποιός θα μας ενημερώσει Δήμαρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AYTH AKΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

      Διαγραφή
  4. ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ!!ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο κ.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ!!ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΠΟΡΟ;ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ κ.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ!ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!Ο Ψ... ΚΑΙ Ο Κ... ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟ....ΕΛΛΕΙΜΑ 'Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό: αδυναμία εκτίμησης της εικόνας που βγάζει προς τα έξω ή αδιαφορία και πόρωση.
      Και στη μια και στην άλλη περίπτωση να αποβληθεί από τον κοινό βίο. Αποτελεί κακό παράδειγμα.

      Διαγραφή
    2. AΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΤΟΥ;

      Διαγραφή