Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Πρωταθλητής BEACH SOCCER 2012 ο "Φιλυριακός"


Το τρίτο πρωτάθλημα BEACH SOCCER Γυναικών κατέκτησε o Φιλυριακός Φλώρινας στην ιστορία του στη διοργάνωση που έγινε φέτος στην παραλία στις Αλυκές Βόλου 7 και 8 Ιουλίου 2012. Μια διοργάνωση που έγινε από την ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜΑΝΙΑ και τον Γιώργο Δήμπαλα σε συνδιοργάνωση με τον Ολυμπιακό Βόλου και με τη στήριξη του Δήμου Βόλου. Ήταν το 7ο Πρωτάθλημα Beach Soccer με τον Φιλυριακό να συμμετέχει στις 

5 διοργανώσεις (το 2009 και το 2010 ήταν στην Ιταλία για τις διεθνείς του υποχρεώσεις).
Οι παίκτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ αξιόλογες ομάδες και το θέαμα που προσφέρθηκε στην παραλία στις Αλυκές ήταν εντυπωσιακό. Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν 5:
Ο Φιλυριακός Φλώρινας που ήταν η μοναδική αυτούσια ομάδα συλλόγου και με μόνο 5 παίκτριες ακριβώς χωρίς καμία αλλαγή, ο Ολυμπιακός Βόλου με προσθήκες παικτριών και από άλλες ομάδες,δύο πολύ δυνατές Μικτές ομάδες με παίκτριες από όλη την Ελλάδα, η πρώτη με την επωνυμία «Στρουμφοχωριό» και η δεύτερη με την επωνυμία «Χαβαλένθια» και η ομάδα Κωφών Πειραιά με παίκτριες και από Αθήνα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη. Όλες οι ομάδες παρουσίασαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ η ομάδα Κωφών Πειραιά παρότι έπαιζε για πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση ήταν αξιόμαχη, πάλεψε σε κάθε ματς και στο τέλος χειροκροτήθηκε απ’ όλους.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ο Φιλυριακός στο πρώτο ματς επικράτησε με 7-0 των Κωφών Πειραιά στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με 4 γκολ της Κάτη, 2 της Πέικου και 1 της Μάινου.
Το δεύτερο ματς του Φιλυριακού με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ένα ματς-θρίλερ. Το τελικό σκορ ήταν 5-5 με το σκορ να αλλάζει συνέχεια και να κρίνεται στο τέλος με ανύπαρκτο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ολυμπιακός Βόλου . Τα γκολ για τον Φιλυριακό σημείωσαν η Μάινου (2), η Πέικου, η Κάτη και η Πελεκούδα με αυτογκολ.
Στην 3ηαγωνιστική ο Φιλυριακός είχε να αντιμετωπίσει τη Μικτή ομάδα «Χαβαλένθια». Ο Φιλυριακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με 0-1 κατάφερε και ανέτρεψε το ματς σε 2-1 με τα γκολ των Μάινου και Ζήκου.
Στο τελευταίο ματς που θα έκρινε τον τίτλο ο Φιλυριακός αντιμετώπισε την ισχυρή Μικτή ομάδα«Στρουμφοχωριό». Στο πρώτο μέρος ο Φιλυριακός βρέθηκε πάλι να χάνει με 2-0. Στο δεύτερο μέρος όμως οι παίκτριες του Φιλυριακού ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και κέρδισαν με 3-2. Η ανατροπή ξεκίνησε με κεφαλιά-γκολ της Κάτη, συνεχίστηκε με ωραίο σουτ-γκολ της Πέικου και το τελικό 3-2 έγινε σε εκτέλεση άουτ με την Πέικου αλλά και την αντίπαλη γκολκίπερ να βρίσκουν λίγο τη μπάλα και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα. Ήταν το τελικό 3-2 που έδωσε το πρωτάθλημα στον Φιλυριακό.

Αναλυτικά οι αγώνες:
1ηαγωνιστική:
Κωφές Πειραιά – Φιλυριακός 0-7 (4 γκολ Κάτη, 2 Πέικου, 1Μάινου)
Ολυμπιακός Βόλου – Χαβαλένθια 7-6
Ρεπό: Μικτή «Στρουμφοχωριό»
2ηαγωνιστική
Φιλυριακός Φλώρινας – Ολυμπιακός Βόλου 5-5 (2 γκολ Μάινου, 1Πέικου, 1 Κάτη, 1 Πελεκούδα αυτογκόλ – 3 γκολ Μυλωνά, 1 Πελεκούδα, 1 Τσιρδάνη)
Μικτή «Στρουμφοχωριό»-Κωφές Πειραιά 11-1
Ρεπό: Χαβαλένθια
3ηαγωνιστική
Μικτή «Στρουμφοχωριό» - Ολυμπιακός Βόλου 2-2
Φιλυριακός Φλώρινας – Χαβαλένθια 2-1 (Μάινου, Ζήκου –Τζιώρα)
Ρεπό: Κωφές Πειραιά
4ηαγωνιστική
Κωφές Πειραιά – Ολυμπιακός Βόλου 1-16
Μικτή «Στρουμφοχωριό» - Χαβαλένθια 7-5
Ρεπό: Φιλυριακός Φλώρινας
5ηαγωνιστική
Φιλυριακός – Μικτή «Στρουμφοχωριό» 3-2 (Κάτη, Πέικου 2 –Εξαδακτύλου, Γεραγόρη)
Κωφές Πειραιά – Χαβαλένθια 3-4
Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 10β.
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 8β.
3. ΜΙΚΤΗ «ΣΤΡΟΥΜΦΟΧΩΡΙΟ» 7 β.
4. ΧΑΒΑΛΕΝΘΙΑ 3β.
5. ΚΩΦΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 0 Β.
Διαιτητές των αγώνων: Γιώργος Δήμπαλας, Χρήστος Χαντόλιας
Μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές Κυπέλλων από τον διοργανωτή Γιώργο Δήμπαλα σε όσους διακρίθηκαν στη διοργάνωση:
1η σκόρερ: Μυλωνά Κωνσταντίνα (Ολυμπιακός Βόλου) 10 γκολ. Στην 2η θέση ήταν η Γεραγόρη με 8 και στην 3η θέση η Κάτη Φανή του Φιλυριακού με 6 γκολ.

Καλύτερη τερματοφύλακας: Κανιάκα Νικολέττα (Ολυμπιακός Βόλου)

Ομορφότερη στολή: Χαβαλένθια

Miss Beach Soccer: Τσάκωτα Ελευθερία (Μικτή «Στρουμφοχωριό»)

Στις 3 παίκτριες των Κωφών Πειραιά που σκόραραν: Χριστοφορίδου Μαρία, Κατσικάκη Μαρία, Γαλάνη Ευγενία

Επίσης, από τον διοργανωτή Γιώργο Δήμπαλα τιμήθηκε ένας συνεργάτης του πρωταθλήματος, ο περίφημος "Μανόλο", επί χρόνια φροντιστής του Ολυμπιακού Βόλου, που βοήθησε σε πολλούς τομείς της διοργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των αγώνων.

Πρωταθλήτρια ομάδα: Φιλυριακός Φλώρινας

Πριν την απονομή του Κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα του Φιλυριακού, ο Γιώργος Δήμπαλας μίλησε την παρουσία της Φλωρινιώτικης ομάδας στις διοργανώσεις Beach Soccer από το 2005. Μια ομάδα που έρχεται οργανωμένα σαν σύλλογος. Τόνισε την παρουσία του Δημήτρη Ποζατσίδη και τη δουλειά που γίνεται στην ακριτική Φλώρινα από τον ίδιο και τις αθλήτριες της ομάδας και τους ευχαρίστησε για την φετινή τους παρουσία στις Αλυκές Βόλου.
Δηλώσεις Γιώργου Δήμπαλα:
"Νικήτρια της εκδήλωσης είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Ποζατσίδης είναι από τους ανθρώπους που έχει στήσει το Γυναικείο Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Έχει πάρει Πρωτάθλημα Ελλάδος μόνο με Ελληνίδες παίκτριες. Παλεύει στην ακριτική Φλώρινα με μεγάλες προσπάθειες που βασίζονται στις αξίες. Είναι η μόνη ομάδα που έρχεται 6 χρόνια οργανωμένα ως σύλλογος. Εύχομαι να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει παρά τις πίκρες που ξέρω ότι έχει ο Δημήτρης και τα κορίτσια".
Με την απονομή του Κυπέλλου στο Φιλυριακό ακολούθησαν τα καθιερωμένα «όλε», τα χειροκροτήματα και οι αναμνηστικές φωτογραφίες με την κούπα.
 Να τονιστεί πως η ομάδα Κωφών Πειραιά στο τέλος της διοργάνωσης ευχαρίστησε όλες τις ομάδες και τους διοργανωτές που τους έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την πολύ ωραία εμπειρία.
Την αποστολή του πρωταθλητή Φιλυριακού Φλώρινας αποτελούσαν:
Μάινου Φιλοθέη, Βασιλείου Βασιλική, Κάτη Φανή, Ζήκου Ευαγγελία, Πέικου Μαρία
Πρόεδρος- προπονητής: Ποζατσίδης Δημήτριος
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου: Βακάλης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου