Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου… μεταναστεύει?


Από τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: 
ΠΡΟΣ: Τον  κ.Διοικητή του Γ.Ν.Ν. Φλώρινας
ΚΟΙΝ:  Μ.Μ.Ε. , Τοπικοί- Περιφερειακοί φορείς,
Βουλευτές Νομού, Σωματεία εργαζομένων,
Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου,
Εργατικό Κέντρο Φλώρινας
κ Διοικητά,
ένα από τα πρώτα  Κέντρα Υγείας που λειτούργησαν από το 1985, με άρτιες εγκαταστάσεις, επαρκές και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, ένα Κέντρο Υγείας που καλύπτει υγειονομικώς όλο το λεκανοπέδιο του Δήμου Αμυνταίου και πέρα από αυτό, κινδυνεύει σε υποβάθμιση από μια εξόφθαλμα λαθεμένη –προς το παρόν υπο συζήτηση- πρότασή σας  για μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας στο ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου.
Κι αυτό πίσω από την πλάτη της κοινωνίας -των χρηστών των υπηρεσιών του- οι οποίοι σε τελική ανάλυση θα πληρώσουν την παράλογη και ανερμάτιστη μετεγκατάσταση, σε ένα ίδρυμα, που φτιάχτηκε και έχει υποδομές, για έναν εντελώς άλλο σκοπό  από αυτό του Κέντρου Υγείας.
Ο λόγος; Εξοικονόμηση πόρων με την σύμπτυξη των δύο άσχετων υπηρεσιών. Έτσι γενικά, αόριστα, χωρίς στοιχειώδη οικονομικοτεχνική μελέτη.
Χωρίς φυσικά να υπολογιστούν  ότι θα χρειαστούν πανάκριβες κατασκευές  για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το ήδη λειτουργούν Κέντρο Υγείας.
(Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό, Οδοντιατρικό, Χειρουργικό, 4 Παθολογικά Ιατρεία, 1 Παιδιατρικό, 1 Μαιευτικό.)
Χωρίς να υπολογίζεται η ταλαιπωρία του πολίτη – χρήστη, σε μια δύσκολη εποχή, που θα αναγκάζεται να παίρνει ταξί από την πόλη προς το ΚΑΦΚΑ, για το παραμικρό του πρόβλημα (συνταγογραφία, εξέταση, επείγον)
Η πόλη, που υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, θα πληγεί επιπλέον, από την απομάκρυνση από τον ιστό της, μιας υπηρεσίας που έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
Το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου έχει δώσει χρόνια τώρα επιτυχείς εξετάσεις στην κοινωνία της περιοχής και έχει την εκτίμηση και συμπαράσταση όλου του κόσμου, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει δεχτεί τις υπηρεσίες του.
Εμείς πέρα από την πρόφαση του «οικονομικού» βλέπουμε τον κύριο λόγο του «ξηλώματος» του Κέντρου Υγείας.
Κύριε Διοικητά, όταν φταίει ο γάιδαρος, δεν βαράμε το σαμάρι. Και δυστυχώς, το πρόβλημα βρίσκεται στην δυσκολία -χρόνια τώρα - στοιχειώδους λειτουργίας του ευρω-βόρου ΚΑΦΚΑ, και όχι του Κέντρου Υγείας.
Εκτός, αν αποφασίσατε, για να σώσετε έναν ετοιμοθάνατο (ΚΑΦΚΑ), να σκοτώσετε έναν υγιή (Κέντρο Υγείας)!
Κοινοποιούμε το παρόν σ` όλες τις αρχές , αλλά κυρίως στον χρήστη – πολίτη
Φυσικά και θα είμαστε δυναμικά απέναντι σε τέτοιου είδους παρανοϊκές επιλογές.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Φυσικά και θα ξεσηκωθούμε όλοι οι κάτοικοι του Αμυνταίου γιατί η πρόταση αυτή είναι ΠΑΡΑΛΟΓΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας πούνε οι εργαζόμενοι καμία πρόταση για την αξιοποίηση των εγκατστασεων του ΚΑΦΚΑ, μήπως μια οικονομία κλίμακας θα είχε πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία;
    Μήπως οι ίδιοι δεν θέλουν να χαλάσουν το κλιμα ραστόνης τους, τις μεσημεριανές σιεστες και τα βραδινά πάρτυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή