Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ο Π.Αποστολίδης για το νέο κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας στη Φλώρινα


Αφορμή για τη σημερινή μας συνάντηση είναι τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας.
Τη Δευτέρα στις 23 Ιουνίου στις 8μ.μ. Εγκαινιάζουμε το νέο  κατάστημα της τράπεζας μας στη Φλώρινα. Μετά τη Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τα Γρεβενά  τώρα πλέον οι συνέταιροι της Τράπεζας, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα έχουν τη 

δυνατότητα να εξυπηρετούνται και στο κατάστημα της Φλώρινας.
Το κατάστημα μας αυτό που βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο στο κέντρο της Φλώρινας μπορεί να εξυπηρετεί με το καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των συναλλασσομένων.
Η περίοδος που διέρχεται η χώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Το υψηλό δημόσιο χρέος που με το κλείσιμο των αγορών αποδείχθηκε δυσβάστακτο για τους πολίτες τη χώρας, οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το τραπεζικό σύστημα της χώρας που διατηρείται στη ζωή με την αύξηση  του δανεισμού της χώρας και με τους μηχανισμούς στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η Τράπεζα μας προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνεταίρων της και το άνοιγμα του νέου  μας καταστήματος αποτελεί μια ελπιδοφόρα προοπτική για την εφαρμογή του προγράμματος μας που από πέρυσι σχεδιάσαμε, το 2012 η Τράπεζα μας να έχει παρουσία σε όλους τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας .
Το 2012 είναι το Διεθνές έτος των Συν/σμων .
Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, για τους πολίτες μας, γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι ο πιο σίγουρος, ο πιο σταθερός δρόμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι ατομικές στρατηγικές, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές αλλά και καταστροφικές.
Η δύναμη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης είναι αυτή που μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό μας, στους πολίτες που αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής.
Η στήριξη του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών μπορεί να δώσει δύναμη στις τοπικές επιχειρήσεις για να επιβιώσουν και γιατί όχι να αναπτυχθούν. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι η συνεταιριστική Τράπεζα το σύνολο των διαθεσίμων της το διαθέτει στη στήριξη της τοπική επιχειρηματικότητας. Τα χρήματα δε φεύγουν από την περιοχή μένουν εδώ και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη.
Πρέπει ακόμη να πω ότι με την ευκαιρία του ανοίγματος του νέου καταστήματος της Φλώρινας η Τράπεζα μας προσφέρει ειδικά-προνομιακά επιτόκια στους κατοίκους του Νομού και καλεί όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το κατάστημα για να ενημερωθούν αναλυτικά.
Πρέπει επίσης για άλλη μια φορά να τονίσω ότι οι καταθέσεις των πολιτών στις Τράπεζες-  και στη δική μας, είναι εγγυημένες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων Ελλάδας (ΤΕΚΕ) και από την κυβέρνηση της χώρας με την στήριξη της Ε.Ε και της ΕΚΤ.
Πρέπει ακόμα να πω ότι η Τράπεζα μας ολοκληρώνει αυτές τις μέρες και θα υποβάλλει φάκελο στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την αύξηση του κεφαλαίου της και σύντομα θα ξεκινήσει η προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της.
Ακόμη πρέπει να πω ότι ως Συνεταιριστικό κίνημα έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των Συνεταιριστικών Τραπεζών που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με την ΤτΕ, το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

8 σχόλια:

  1. Λογαριασμοί Ταμιευτηρίου-επιτόκια αναλυτικά ?

    Προθεσμιακές Καταθέσεις-επιτόκια αναλυτικά ?

    Λογαριασμοί Μισθοδοσίας-επιτόκια αναλυτικά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα θα κάνουν οι φλωρινιωτες να μην πατησουν στην Τραπεζα σας εαν έχουν λίγο αυτοσεβασμό και ευθιξια.Υπήρξαν τόσοι άνεργοι με πραγματική ανάγκη για επιβίωση που μπηκαν στην διαδικασία να κάνουν τα χαρτιά τους έχοντας μια ελπίδα για αξιοκρατία! Μάταια βεβαίως καθώς όλα ηταν ήδη αποφασισμένα απο πριν, σκέτη κοροϊδία. Τι κανατε και συνεντευξεισ ρε......; Για να νιωσουν οσοι δεν ειχαν και τοσο μεγαλο μεσο και καταθεσεισ οτι ειναι κατωτεροι; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Μάλιστα απο όσο γνωρίζω κάποιοι απο αυτούς που επιλέχθηκαν διατηρούν και δεύτερη εργασία την στιγμή που άλλοι δεν έχουν να ζήσουν πλέον! Μαυρο στην τραπεζα σας μην πατήσει κανένας να σηκωθείτε να φύγετε απο εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω το παιδακι που το πηραν εχει τελειωσει γυμναστικη ακαδημια,τι ψαχνεις να βρεις.Στην τελικη τι νομιζες εμενα και εσενα θα επαιρναν που θα τους βαζαμε 30-40-50 χιλιαδες ευρω καταθεση στη τραπεζα?Πηραν αυτους που ηταν ''ιδανικοι'' για το καλο της συνεταιρεστικης τραπεζας.Δεν παει λοιπον να εχεις ολα τα πτυχια του κοσμου..αν δεν εχεις μυρια εισαι ενα τιποτα.

      Διαγραφή
  3. 1) Πού ακριβώς δημοσιεύτηκαν οι θέσεις εργασίας? Γιατί πολλοί έψαξαν αλλα μάταια..και από ότι φαίνεται και αυτοί που την πήραν την πληροφορία έμειναν σε αυτήν..
    2) Με ποιά κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις? Με μοριοδότηση ανάλογα των προσόντων?
    3) Γιατί δεν δημοσιεύονται οι" φάκελοι" όλων των υποψηφίων με τα προσόντα τους για να δούμε ποιοί πήραν τις θέσεις?

    Κουτόχορτο τέλος....Θέλετε και στήριξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι λειτουργούν δυστηχώς κάποιοι άνθρωποι εδω και πολλά χρόνια στην πόλη μας. Διπλοβολεύουν τα παιδιά τους,και τους εαυτούς τους, ενω για των υπολοίπων τα παιδιά "έχει ο Θεός".
    Τους ξέρουμε...
    δεν τους ξέρουμε?
    Τους ξέρει κι ο Θεός, τον οποίο μάλλον δεν φοβοβούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και πως ρωτουσαν;ποσους πελατες μπορειτε να μας φερετε και ποσες καταθεσεις μπορειτε να φερετε στην τραπεζα.........αν ειχαμε ρε βοδια λεφτα με τα τσουβαλια για να σας τα φερουμε θα καθομασταν και θα σας παρακαλουσαμε για να μας παρετε;αλλα ας βγουν αυτοι οι 3 συγκεκριμενα που μπηκανε και να μας πουν ποσα εβαλαν οι μπαμπαδες τους στα ταμεια και με μαγαζια στο ονομα τους και τωρα γραμμενα στην γυναικα για να μπουνε εκει και ο αλλος του ιδιοκτητη ανιψιος...τυχαιο δεν νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταστηματαρχης26 Ιουλίου 2012 στις 6:49 μ.μ.

    Διαβλεπω ενα ασχημο ξεκινημα για την Τραπεζα της ΚΟΖΑΝΗΣ στην Φλωρινα.
    Θα περιμενουμε να δουμε και την συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή