Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ποιος κάνει κουμάντο στον κόσμο;


Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Η κοινή γνώμη παραδοσιακά είναι πεπεισμένη ότι άρχων μιας κοινωνίας είναι η αντίστοιχη πολιτική εξουσία και συνεπώς κυβερνήτης του κόσμου είναι ο αρχηγός του πιο ισχυρού διπλωματικά και οικονομικά κράτους. Για το λόγο αυτό ο εκάστοτε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ονομάζεται 

"πλανητάρχης", όπώς θα δούμε όμως στη συνέχεια ο κακόμοιρος είναι τόσο πλανητάρχης όσο ο λαοφιλής βάρδος Τάσος Μπουγάς.

Με μια αφελή προσέγγιση το περιοδικό Forbes προτείνει μια λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο και τοποθετεί ανάμεσα στους αρχηγούς κρατών, μεγάλους επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τον Πάπα, τον Δαλάι Λάμα και έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών. Στην πραγματικότητα πάνω από όλους αυτούς υπάρχει ακόμα ένα επίπεδο εξουσίας, το οποίο δεν εμφανίζεται πουθενά στην κοινή γνώμη αλλά παραμένει απόλυτα κρυφό από τη δημόσια θέα. Προσλαμβάνει ως υπαλλήλους τους εμφανιζόμενους ηγέτες πληρώνοντάς τους αδρά, οι οποίοι με τη σειρά τους διοικούν τον υπόλοιπο κόσμο. Ο δε έλεγχος πάνω τους είναι τόσο στενός, που αποτελούν τυφλά εκτελεστικά όργανα ενώ ο ηθικός αυτουργός λειτουργεί στο παρασκήνιο. Είναι τόσο υπεύθυνοι, όσο ένα ανώριμο παιδί που μιμείται τους γονείς του.

Τα χαρακτηριστικά της υπερπάντων ελίτ είναι ιδιάζοντα. Σε αυτήν συμμετέχει το σύνολο των μεγάλων χρηματιστικών και τραπεζικών ιδρυμάτων τόσο των ιδιωτικών όσο και των εθνικών. Ακολουθούν οι ιδιοκτήτες των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης που παραπλανούν την κοινή γνώμη και αποκρύπτουν ουσιαστικές πληροφορίες, οι κάτοχοι κρίσιμων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων που ηγούνται της υλικής προόδου και της παραγωγής πλούτου και τέλος επιλεγμένοι πνευματικοί άνθρωποι που εκφράζουν το θεωρητικό υπόβαθρο της ομάδας. Όλοι αυτοί έχουν αφθονία υλικών μέσων στην επιτέλεση του έργου τους και την προσωπική τους ζωή, απολαμβάνουν παγκοσμίων δικαιωμάτων δράσης και διακίνησης, είναι υπεράνω διεθνών και εθνικών νόμων και λαμβάνουν αποφάσεις για το συμβατικό μέλλον του κόσμου. Η σκοποί τους συνήθως δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του γενικού συνόλου, καθώς με διάφορες ψυχολογικές και ηθικές μεθοδεύσεις διατηρούν τη μάζα αδρονοποιημένη, ώστε να μην απειληθεί ποτέ την κυριαρχία τους, ο χαρακτηρισμός δε που τους περιγράφει είναι "παγκόσμια μαφία".

Η παραπάνω κοινωνική ομάδα όμως δεν είναι ο τελικός κυρίαρχος. Ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτωνας με μια παρομοίωση στο έργο του Πολιτεία, περιγράφει την κοινωνία σαν σπήλαιο στο οποίο υπάρχουν πολλοί σκλαβωμένοι, οπτικά είδωλα που καθηλώνουν αυτούς και οι λεγόμενοι "θαυματοποιοί", που ενώ είναι αόρατοι από τους πρώτους διαχειρίζονται τα είδωλα από απόσταση. Με βάση την αναφορά, όταν ένας σκλαβωμένος ελευθερωθεί έχει την επιλογή να γίνει ο ίδιος θαυματοποιός ή να βγει από την σπηλιά και να δει το φως του ήλιου, το οποίο αντιπροσωπεύει την πραγματική γνώση. Παρομοιάζει λοιπόν τον κοινό κόσμο με σκλαβωμένους ανθρώπους, τους άρχοντες με κατευθυνόμενα είδωλα και την παρασκήνια ελίτ με κρυμένους σκηνοθέτες. Δίδει όμως ακόμα μία επιλογή, αυτήν του φωτισμένου ανθρώπου ο οποίος αντλεί την πνευματική και ψυχική του υπόσταση από απόλυτες πηγές δύναμης, καταργεί τις έννοιες της αρχής, του πάθους και της αδυναμίας και είναι ελεύθερος από την φθοροποιό σχετικότητα. Τα υπόλοιπα είναι μια τρύπα στη γη...

8 σχόλια:

  1. Έχουν όνομα όλοι αυτοί κύριε Τσούκα. Ροκφέλερ, Ρότσιλντ και λίγοι ακόμη. Γι'αυτό μου φαίνεται τελείως ηλίθιο όταν ακούω ανθρώπους να μαλώνουν για την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς υπαλληλίσκους της νέας τάξης πραγμάτων. Όλοι τους και οι 300 είναι θλιβερές μαριονέτες μιας καλοστημένης παράστασης, μερικοί εν γνώση τους και άλλοι χωρίς να το υποψιάζονται καν - βυθισμένοι στην κομματική πειθαρχία και τον δογματισμό.
    Θεωρώ ότι ο οποιοσδήποτε υποψήφιος βουλευτής σε αυτήν τη χώρα, είναι είτε κλέφτης, είτε εντελώς ηλίθιος. Κλέφτης αυτός που ξέρει ποιους θα υπηρετήσει περνώντας το κατώφλι της εθνοσυνέλευσης και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ξεπουλήσει την πατρίδα του για προσωπικό του όφελος. Ηλίθιος αυτός που με αγνά συναισθήματα μπαίνει στην βουλή και πιστεύει πως μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτήν τη χώρα.
    Ελπίζω σύντομα να τελειώσουμε με την democracy και να αποκτήσουμε δημοκρατία. Όποιος κατάλαβε - κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα παραπάνω εντυπωσίαζαν, προ μερικών ετών, τότε που δεν είχαν αποκαλυφθεί- απομυθοποιηθεί ανθρώπινα ονόματα και φάτσες .
    Σήμερα κανείς δεν εντυπωσιάζεται και όλο και λιγότεροι θέλουν να προσκυνήσουν τα χιλιάκις τσιράκια αυτών των γνωστών υπαρκτών γήϊνων ανθρώπων.Είναι και μπανάλ και απαξίωση.
    Ολο και περισσότεροι γνωρίζουν λεπτομέρειες.
    Απομυθοποιούνται οι χωμάτινοι(όλο και λιγότερο πραγματικοί εξουσιαστές ) στον κόσμο.
    Εχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εξουσία τους.Μεγάλο το δέλεαρ,όσων συνειδητοποιούν ότι συγκεκριμένες περιουσίες συγκεκριμένων ανθρώπων αν δημευόταν θα έφταναν να λύσουν όλα τα προβλήματα στη γή.
    Ολο και περισσότερα κλεισιοσκόπια στρέφονται προς τα εκεί, αφού περί ανθρώπων πρόκειται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχεις δίκιο πρώτε ανώνυμε.. μην προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.. δεν τα καταφέρνεις.. και συ Βαγγελάκη.. άργησες............... άργησες πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρώτος ανώνυμος είμαι. Το αν έχω δίκιο ή όχι το βιώνει ο λαός μας με το χειρότερο τρόπο, οπότε στον τομέα της δημιουργίας εντυπώσεων μια χαρά τα καταφέρνω. Εσείς κύριε ....... είστε κλέφτης ή ηλίθιος;

      Διαγραφή
  4. Βαγγέλη μιας και ανέφερες τους ιδιοκτήτες των υπερεθνικών ΜΜΕ.. σου υπενθυμίζω τον Μέρντοχ.. το όνομα του οποίου προέρχεται από τον Μαρδούκ.. βασιλιά και ημίθεο της αρχαίας Σουμερίας. Αυτός ο τύπος του "εβραίου" (δηλαδή ο καταγόμενος εκ Σουμερίας και όχι εκ του Ισραήλ) είναι που μπερδεύει πολύ τη κοινή γνώμη σε όλη τον πλανήτη, μη μπορώντας να βγάλουν μια άκρη ή ένα σοβαρό συμπέρασμα για την πραγματική καταγωγή των Εβραιοσαξώνων, οι πρόγονοι των οποίων μετά την Σουμερία εγκαταστάθηκαν στην Αίγυπτο. Εξού και τα αιγυπτιακά σύμβολα στις μασονικές στοές. Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, όμως, είναι ότι μετά την φυγή τους οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν σε περιοχές της Ευρώπης χτίζοντας πύργους, όπου αργότερα "(συμπτωματικά)";; δημιουργήθηκαν ή ιδρύθηκαν οι ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης. Σκωτία, Ιρλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία κ.α. Επειδή ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τόσο μεγάλα θέματα, κλείνω και υπενθυμίζω πως μια τέτοια οικογένεια με την προαναφερόμενη καταγωγή που είπαμε, είναι και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, η οποία έχει συγγένεια με όλες τις βασιλικές και αριστοκρατικές οικογένειες των χωρών που προαναφέραμε. Όμως το θέμα έχει μεγάλες προεκτάσεις. Τι να πρωτοπούμε για τα σύμβολά τους.. τα λιοντάρια σε σημαίες και πακέτα τσιγάρων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Τέλος πάντων σας χαιρετώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aς άργησε ο Βαγγέλης, φτάνει που κάτι είπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά θα προτιμούσα να βλέπω 40 σχόλια για τέτοια θέματα.. παρά για τους τοπικούς "άρχοντες"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλομελέτα μεγάλε, από ταμπού θα γίνουν ταμ ταμ

      Διαγραφή