Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην "28η ΈμποροΒιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας"


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά στην «28η Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας», έναν πετυχημένο οικονομικό θεσμό, ο οποίος συνδέει την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής με την καινοτομία και την εξωστρέφεια, ενώ ταυτόχρονα προάγει την 

αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας,  ειδικότερα μετά την καθιέρωση της Έμπορο-Βιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας, ως μιας Έκθεσης Βαλκανικού χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια.
Στόχος της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, είναι η ανάδειξη του πολύ σημαντικού εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του, όπως επίσης και η προβολή των επιτυχημένων δομών και δράσεων του, προς τους φοιτητές, τους απόφοιτους, τους μελλοντικούς δυνητικούς φοιτητές και γενικότερα προς το ευρύτερο κοινό που θα επισκεφθεί το περίπτερο του Πανεπιστημίου στην Έκθεση, πετυχαίνοντας έτσι με τον πιο άμεσο τρόπο την διασύνδεση του Ιδρύματος με τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία.
Ειδικότερα, στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην «28η Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση», θα προσφέρονται χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών Προπτυχιακά / Μεταπτυχιακά / Διδακτορικά, με την παρουσίαση όλων των τμημάτων του σε Κοζάνη και Φλώρινα. Ταυτόχρονα οι επιχειρηματίες και το κοινό θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για το πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον ερευνητικό έργο του Ιδρύματος το οποίο μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων  προσδίδει προστιθέμενη αξία σε διάφορους αναπτυξιακούς τομείς της  περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Θα παρέχονται επίσης πληροφορίες για τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως είναι το Θερινό Σχολείο (με θεματική ενότητα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), τους κύκλους εκπαίδευσης των Ενεργειακών Επιθεωρητών, τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια(με θεματική ενότητα την Ειδική Αγωγή) καθώς και τα Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Θα προβάλλονται εξίσου, οι διακρίσεις των φοιτητών αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω διαγωνισμών και επιστημονικών συνεδρίων στα οποία συμμετείχαν επιτυχώς, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση για τις επερχόμενες διοργανώσεις Δράσεις – Ημερίδες – Επιστημονικά Συνέδρια τα οποία θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο εγγύς μέλλον.
Σημαντική θα είναι ακόμη η παρουσία των οργανωμένων δομών του Ιδρύματος όπως είναι η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας, η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας, το Γραφείο Διασύνδεσης, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παρουσιάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διάφορες δράσεις τους, τονίζοντας ταυτόχρονα τα οφέλη, τα οποία μπορούν να αποκομίσουν οι φοιτητές / απόφοιτοι / επιχειρηματίες / πολίτες της περιοχής μέσα από αυτές τις οργανωμένες δομές και τις εξειδικευμένες δραστηριότητες τις οποίες παρέχουν.
Στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του Ιδρύματος στην «28η Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας».  η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με την Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα την «Προώθηση Βέλτιστων Πρακτικών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας» την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο Γραφείο Τύπου του Εκθεσιακού Κέντρου (1ος Όροφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου