Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Eπαναδημοπράτηση για το έργο ολοκλήρωσης στο φράγμα Τριανταφυλλιάς


Το έργο δημοπρατείται για 4η (!!) φορά
Η αποπεράτωση του φράγματος Τριανταφυλλιάς, του σημαντικότερου έργου ύδρευσης για την Δυτική Μακεδονία, είναι και πάλι σε δημοπράτηση.
Δύο μόλις ημέρες μετά την ακύρωση 

του διαγωνισμού λόγω πολύ χαμηλών προσφορών, το Υπουργείο Υποδομών δημοπρατεί για μία ακόμα φορά το έργο που θα ολοκληρώσει το φράγμα. 
Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό τόσο για την πόλη όσο και για τις αγροτικές καλλιέργειες όλης της περιοχής. Το έργο θα δημοπρατηθεί εκ νέου τον Οκτώβρη.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 23.577.235,77 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 30 μήνες (2,5 χρόνια) από την υπογραφή της σύμβασης. Αν όλα πάνε καλά το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση για την ολοκλήρωση του φράγματος. Να θυμίσουμε ότι η κατασκευή του είχε ξεκινήσει από προηγούμενη εργολαβία (από την εταιρεία Κ.ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ) η οποία λόγω προβλημάτων διαλύθηκε έχοντας ολοκληρωθεί το 60% των εργασιών.
Ακολούθησε τριπλή διαδικασία δημοπράτησης (Δεκέμβριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο)  με την τελευταία φορά να προσφέρονται πολύ χαμηλές προσφορές που κυμάνθηκαν σε μονοψήφια ποσοστά. Έτσι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υπογραφή αλλά να αναζητήσει καλύτερες προσφορές μέσω νέας διαγωνιστικής διαδικασίας
Στο Υποδομών από το παρελθόν  έχουν χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη την παραμονή της ημιτελούς κατάστασης του έργου και η επαναδημοπράτηση του ήταν αναγκαία. Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι μελέτες για τα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα έτσι ώστε να είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση του φράγματος.
 Αντικείμενο της εργολαβίας είναι:
1) Η αποπεράτωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς στο Ν. Φλώρινας με υψόμετρο στέψης 844,00μ., ήτοι:
2) Η ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του ροoφράκτη-υδροληψίας στο Χείμαρρο Δροσοπηγής και της διώρυγας εκτροπής και μεταφοράς νερού στο ταμιευτήρα του φράγματος Τριανταφυλλιάς, για τα οποία με την προηγούμενη εργολαβία έχουν υλοποιηθεί εν μέρει οι εκσκαφές διάνοιξης της παράπλευρης οδοποιίας.
3) Η ολοκλήρωση των οδών προσπέλασης του φράγματος, καθώς και του δασικού δρόμου προς το χωριό της Τριανταφυλλιάς, για τα οποία έχει εκτελεσθεί ένα τμήμα των χωματουργικών εργασιών.
4) Όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που απαιτούνται για την υδροληψία, τις δικλείδες και το κτίριο ελέγχου, τη βαλβίδα κοίλης φλέβας, τα θυροφράγματα, τους χαλύβδινους αγωγούς, τον ηλεκτροφωτισμό των σηράγγων, της στέψης του φράγματος, κ.λπ.
Πηγή:ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου