Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα της Π.Ο.ΑμεΑ


Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.ΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας είναι κοινωνικο-συνδικαλιστική μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση, με έδρα την Κοζάνη και  έχει την ευθύνη στην περιφέρεια της για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Η Ομοσπονδία αυτή είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία  (Ε.Σ.Α.μεΑ) και εκπροσωπεί στην Συνομοσπονδία την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Κάποιοι από τους σκοπούς της Π.ΟΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας είναι ο συντονισμός της δράσης όλων των μελών της Ομοσπονδίας και η προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών με το κοινωνικό σύνολο.
Καθώς και η συμμετοχή στους αγώνες του λαού μας για τα γενικότερα Εθνικά και Κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.
Η Π.ΟΑ.μεΑ Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλει:
  • Τους ρυθμούς  διεκπεραίωσης των αιτήσεων  που είναι πολύ αργοί και κατά συνέπεια σε πολλές των παραπάνω περιπτώσεων έχουν λήξει τα επιδόματα τους ή οι προσωρινές συντάξεις τους αφού στα ΚΕΠΑ Κοζάνης εκκρεμούν 4.500 αιτήσεις και 2.500 αιτήσεις στα ΚΕΠΑ Καστοριάς
  • την ταλαιπωρία που υφίστανται τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους με την πολύμηνη αναμονή τους στις λίστες των ΚΕΠΑ μη λαμβάνοντας το επίδομά τους  ή τις προσωρινές τους συντάξεις τους, που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελούσε το μοναδικό τους εισόδημα, έχοντας σαν αποτέλεσμα την οικονομική τους εξαθλίωση.
  • Τη διακοπή τ ης  ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης, που πέραν των οικονομικών προβλημάτων, που αυτή η κατάσταση επιφέρει, επιδεινώνει την ήδη επιβαρημένη υγεία τους.
  • Τη μη λειτουργία ΚΕΠΑ στις περιφερειακές ενότητες Γρεβενών και Φλώρινα. Διότι, ακόμη δυσχερής παράγοντας είναι  το γεωφυσικό περιβάλλον στη Δυτική Μακεδονία  που είναι δυσπρόσιτο και είναι πολύ επώδυνο, χρονοβόρο και πολυδάπανο να μετακινούνται άτομα με αναπηρία από δυσπρόσιτα χωριά.
  • Την πολύ επίσης αργή διαδικασία λειτουργίας της Επιτροπής όταν πρέπει να μεταβεί στο περιβάλλον του ατόμου (άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω βαριάς μορφής κινητικής αναπηρίας).

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους φορείς- μέλη μας να παραβρεθούν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11π.μ έξω από τα ΚΕΠΑ Κοζάνης και Καστοριάς  και ζητάμε:

  • Τη μη διακοπή  της σύνταξης ή  του  προνοιακού επιδόματος για όσο καιρό αναμένουν για την επανεξέτασή τους.
  • Επάνδρωση με ανθρώπινο εργατικό δυναμικό στα ΚΕΠΑ για την εύρυθμη λειτουργία τους.
  • Δημιουργία ΚΕΠΑ και στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας και Γρεβενών.
  • Να επισπευσθούν οι ρυθμοί διεκπεραίωσης των αιτήσεων από τα υπάρχοντα ΚΕΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου