Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη για δημόσια κτίρια και μισθώματα

Σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την καλύτερη διαχείριση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που παραμένει αναξιοποίητη καθώς και την εξοικονόμηση δαπανών που επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό από μισθώματα που 

καταβάλλονται για ακίνητα που στεγάζουν υπηρεσίες πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/11/12) με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλία Θεοδωρίδη στα Ιωάννινα.
Στη διάρκεια της σύσκεψης οι προϊστάμενοι των κτηματικών υπηρεσιών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασαν στο Γενικό Γραμματέα τα στοιχεία από τα καταγεγραμμένα δημόσια ακίνητα που υπάρχουν στις περιφερειακές ενότητες αρμοδιότητάς τους  και παραμένουν αναξιοποίητα, καθώς και τα στοιχεία από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν.4081/2012(Α’ 184) περί μείωσης των μισθωμάτων των ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.
Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων όπου ο Γενικός Γραμματέας μεταξύ άλλων τόνισε: «Στη σημερινή κρίσιμη για τη χώρα οικονομική συγκυρία είναι χρέος μας να επιδείξουμε άμεσα ανακλαστικά και να συμβάλουμε στον περιορισμό των εξόδων και των δαπανών που επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό. Είναι αναγκαίο να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο δημόσιο κτίριο. Είναι επιβεβλημένο να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα σπατάλης δημόσιου χρήματος.» Κλείνοντας ζήτησε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών για να αξιοποιηθούν τα δημόσια κτίρια στα οποία θα μπορούσαν άμεσα να μετακομίσουν κρατικές υπηρεσίες.
 Ορίστηκε μάλιστα για το προσεχές διάστημα νέα συνάντηση όπου θα κατατεθούν και θα εξετασθούν εξειδικευμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου