Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο το πρόβλημα των σχολείων


Σε λύκειο της πόλης μας, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εντοπίστηκε από μαθητές ένα αρχικά δυσδιάκριτο σημάδι υγρασίας στο ταβάνι μιας αίθουσας. Με την επιδείνωση του καιρού η υγρασία επεκτάθηκε και εμφανίστηκε μούχλα  με αποτέλεσμα 

να υπάρχει ενοχλητική μυρωδιά και ο σοβάς να αφρίζει και να φουσκώνει με κομμάτια του να πέφτουν στο πάτωμα.
Στις 23 Νοεμβρίου, μετά από συνέλευση του τμήματος, ενημερώθηκε η διεύθυνση, η οποία είπε ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εντός της επόμενης εβδομάδας, πράγμα όμως που δεν έγινε, καθώς ο καιρός δεν το επέτρεψε. Το πρόβλημα παραμένει και χειροτερεύει, με την μούχλα να έχει καλύψει πλέον σχεδόν όλο το ταβάνι.
Αλλαγή αίθουσας δεν είναι εφικτή καθώς δεν υπάρχει καμία κατάλληλη και διαθέσιμη μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα καθηγητές και μαθητές να αναγκάζονται να   εισπνέουν έναν αέρα που μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει. Τίθεται κυρίως θέμα υγείας καθώς πολλά άτομα έχουν αλλεργίες και αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα τα οποία εξαιτίας της υγρασίας και της μούχλας επιδεινώνονται. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν και άλλες παθήσεις από την παρατεταμένη έκθεση σε τέτοιο περιβάλλον.
Ποιος είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση του προβλήματος;
Μαθήτριες λυκείου

6 σχόλια:

  1. ο υπεύθυνος για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει μεγάλα Ζor(ι)a.Ξεχάστε τον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιο σχολείο γίνεται λόγος;Αγαπητές μαθήτριες μπορείτε να αλλάξετε σχολείο και να πάτε σε ένα άλλο,πολύ καλύτερο,που η διεύθυνσή του έχει χρήματα.Εκεί ο καιρός είναι πολύ καλός και επιτρέπει το βάψιμο οοοολου του σχολείου.Γιατί να οργανωθεί,ώστε να ζεσταθούν οι αίθουσες?Αυτό θα πεί "προτεραιότητα"!Τί παράπονα είναι αυτά που κάνετε;Γιατί απαιτείτε ΠΑΡΑΛΟΓΑ πράγματα;ΔΙκαίωμα στην υγιεινή και τη θέρμανση έχουν ΜΟΝΟΝ οι καθηγητές.Να αγοράσετε αναπνευστήρες και ιονιστές με δικά σας λεφτά!Άντε πρωί πρωί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala anthrope mou eise sovaros? ti les twra oti gia na pame sxoleio prepei kai plirosoume apo panw? min les tetoies anoisies twra sovarepsou ligo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. You know "ειρωνευεται"??? μπααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρωτιέμαι: αυτοί οι μαθητές δεν έχουν γονείς;

    Πρέπει να αρρωστήσει πρώτα κάποιο παιδί για να αφυπνιστούν;

    Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να αποκατασταθεί τώρα το πρόβλημα, όμως δεν πρέπει να βρεθεί κάποια λύση και η αίθουσα αυτή να κλείσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην αγχωνεστε παιδια θα σας λυσει το προβλημα ο ΣΤΑΘΗΣ ξερετε...οπως τοσα αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή