Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τα προνοιακά επιδόματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα


Ένα πρωινό, σε κάποιο τηλεοπτικό «παράθυρο» άκουσα τον βουλευτή κ. Κουρουμπλή (χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ) να ωρύεται για τις καθυστερήσεις και διακοπή πολλών αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων! Ο βουλευτής πιστεύει, ότι έχει δίκιο! Και βέβαια θα είχε δίκιο, αν χρόνια τώρα, όσο ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε ενδιαφερθεί για την ύπαρξη χιλιάδων «μαϊμού» 

αναπηρικών συντάξεων και προνιακών επιδομάτων! Ενδιαφέρθηκες ποτέ, όταν ήσουν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να βρεις πόσος κόσμος έπαιρνε άδικα, χωρίς να το δικαιούται προνοιακά επιδόματα; Πρότεινες ποτέ κύριε, που τώρα ωρύεσαι, να γίνουν έλεγχοι και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι κτλ, κτλ! Ποτέ! Άρα κύριε ΔΕΝ δικαιούσαι να κατηγορείς άλλους! Χάσατε αυτό το δικαίωμα, γιατί ΤΟΤΕ ήταν ΚΑΘΗΚΟΝ σας! Τότε δεν κάνατε καμία ενέργεια, τώρα γίνεσθε κατήγορος των πάντων!   Το γεγονός της αποχώρησής σας από το ΠΑΣΟΚ, δεν σας απαλλάσσει από τις όποιες ευθύνες σας! Δεν βουτήξατε ξαφνικά στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ! 
ΝΑΙ στα προνοιακά επιδόματα και ΝΑΙ γενικά στην κρατική πρόνοια! ΝΑΙ στην παρουσία του κράτους στους ανήμπορους και αδύναμους! Όσοι πρέπει, ΝΑΙ να βοηθηθούν, οι άλλοι που δεν δικαιούνται, ΟΧΙ!  
Όταν οι άλλοι λαοί ζούσαν ακόμα σε τρώγλες και σπήλαια, η αρχαίοι Έλληνες δεν συγκροτούσαν μόνο δημοκρατίες, δεν έγραφαν και έπαιζαν μόνο τραγωδίες, αλλά είχαν καθιερώσει και κράτος πρόνοιας, καθιερώνοντας τα προνοιακά επιδόματα από τότε!
Ειδικά επιδόματα για φτωχούς, τραυματίες πολέμου, χήρες, ορφανά και γενικά για σωματικά ανήμπορους πολίτες!
Δεν είμαι βέβαια ιστορικός, αλλά όλοι μπορούμε να είμαστε γνώστες ιστορίας! Το 1950 πχ, οι Βαβυλώνιοι με τον γνωστό «Κώδικα Χαμουραμπί», εκτός των άλλων εφάρμοσαν και κοινωνική πολιτική! Αυτός ο κώδικας προέβλεπε κοινωνικές παροχές και φροντίδα σε φτωχούς, ανήμπορους, τραυματίες πολέμων χήρες, και αρφανά! 
Ο ρήτορας Λυσίας (459-373) στον λόγο του «Υπέρ αδυνάτου», πιστοποιεί την ύπαρξή τους!
Ο κουτσός κατηγορούμενος επιδοτείται από την πολιτεία με πέντε τάλαντα το χρόνο για να μπορέσει να επιβιώσει! Όμως κατηγορείται από συμπολίτες του, ότι εργάζεται, ότι καβαλάει το άλογό του, οργώνει, άρα δεν δικαιούται το επίδομα! Η υπόθεση εκδικάζεται στην Βουλή των Πεντακοσίων! Τελικά κερδίζει τη δίκη και του καταβάλλεται το επίδομα κανονικά!
Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι, ότι όλοι οι Αθηναίοι  που από τους φόρους τους έπαιρνε το ειδικό προνοιακό επίδομα, γνώριζαν, ότι ο συγκεκριμένος, έπαιρνε το βοήθημα αυτό! Και σωστά το γνώριζαν!
Υποστηρίζουμε, ότι από τα αρχαία ελληνικά συγγράμματα διδασκόμεθα εμείς κι όλος ο κόσμος,  τελικά  εμείς μάλλον δεν ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΘΑ!
Πόσα θα είχαν αποφευχθεί, αν στα χωριά και τις πόλεις μας, γνώριζαν οι πολίτες  ποιος, πόσα και γιατί λαμβάνει προνοιακό επίδομα ή κάποιας άλλης μορφής σύνταξη!
Ναι στο κοινωνικό αυτό μέτρο, το τόσο ανθρώπινο, αλλά ΟΧΙ στην κατάχρησή του! Ευθύνες βεβαίως δεν έχουν μόνο οι ιθύνοντες, αλλά κι αυτός ο ίδιος ο λαός και ιδιαίτερα ‘όσοι έπαιρναν επιδόματα που δεν τα εδικαιούντο!
Ο νόμος, περί προσωπικών δεδομένων, πολύ πιθανόν να ευθύνεται και για άλλα κακώς κείμενα στη χώρα μας!  Ας το ερευνήσουμε! Ίσως θα έπρεπε να καταργηθεί! 
Συχνά δήθεν αγανακτούμε με τις συμπεριφορές συμπολιτών μας, που καταχρώνται νόμους για προσωπικό όφελος, αλλά εκεί σταματάμε! Άλλοι φταίνε, άλλοι είναι υπεύθυνοι! Πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι!
Πάντα οι άλλοι! 
Σήμερα η συντεταγμένη πολιτεία καθιέρωσε διάφορες μορφές παροχής προνοιακής  φροντίδας! Η βοήθεια στο σπίτι είναι ένα πολύ σπουδαίο μέτρο-έργο για ανήμπορους συνανθρώπους μας, αλλά θα έπρεπε και πρέπει να δίδεται με μέτρο και μετά από έλεγχο! Δεν πρέπει να βοηθηθεί ο παππούς ή γιαγιά που έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία ή σύνταξη  την οποία καρπώνεται κάποιος γιος ή κόρη που αδιαφορεί για τον υπερήλικα! Ίσως θα έπρεπε ο Δήμος να διαχειριστεί τουλάχιστον την ακίνητη περιουσία! Ίσως έτσι στερείται η φροντίδα σε κάποιον που είναι πράγματι ανήμπορος και φτωχός!
Είναι γνωστά πλέον τα μαντάτα με τους χιλιάδες τυφλούς σ΄όλη τη χώρα, τους καρδιακούς, τους νοητικά ανάπηρους κτλ, κτλ! άνθρωποι που δεν δικαιούνταν  επιδόματος το έπαιρναν! Ντροπή! κυρίως όμως το στερούσαν από πραγματικά τυφλούς και ανήμπορους ανθρώπους! Όλος ο κόσμος φωνάζει: Τα λεφτά απ΄όλους αυτούς να επιστραφούν και φυσικά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι! Το ίδιο φυσικά λέγεται και για τους διάφορους που έκλεψαν το δημόσιο πλούτο–χρήμα! Τα λεφτά πίσω και μετά παραδειγματική τιμωρία!
Ψυχικά άρρωστοι συνάνθρωποί μας! Δραματικές καταστάσεις! Η ψυχιατρική φροντίδα  είναι μάλλον παραμελημένη! 
ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ! Ίσως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σε κοινωνική φροντίδα και πρόνοια!
Μάθαμε να βρίζουμε  τους  πολιτικούς  και να τους θεωρούμε ως υπεύθυνους για όλα τα στραβά και ανάποδα, κι όμως είναι αυτοί που θέσπισαν -νομοθέτησαν  όλα αυτά!  
Όμως πόση ευθύνη μπορεί να έχουν, αν κάποιοι χορήγησαν υστερόβουλα σε μη δικαιούχους προνοιακά επιδόματα;
Τόνισα κι άλλες φορές, για μας τους Έλληνες, για ότι στραβό γίνεται, πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι!
Εσύ κι εγώ ή κάποιοι άλλοι υψηλά ιστάμενοι που λαδώνουμε ή όταν υποχρεώνουμε  τον Χ γιατρό για πλαστή βεβαίωση, δεν έχεις καμία ευθύνη; 
Ο Ισοκράτης, στον περί ειρήνης, λόγο του γράφει: «Έχουμε καλούς νόμους, αλλά δεν εφαρμόζονται! Για παράδειγμα,  έχουμε νόμο που λέει, αν συλληφθεί κάποιος να προσπαθεί να λαδώσει δημόσιο υπάλληλο, η ποινή είναι θάνατος! Ο νόμος ποτέ δεν  εφαρμόστηκε!» αν όμως είχε εφαρμοστεί, δεν θα τολμούσες εσύ κι εγώ να παρανομήσεις! Κοινωνικός τουρισμός, εισητήρια για θέατρα, ΚΑΠΗ, ιαματικά λουτρά, βιβλιάρια ασθενείας απόρων,  ειδικά σχολεία!
Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ποιος και γιατί λαμβάνει προνοιακό επίδομα! Αν παρ΄ ελπίδα κάποιος θεωρεί, ότι προσβάλλετε, τότε μπορεί να αρνηθεί το επίδομα! Αυτό που λέω είναι σκληρό, αλλά εδώ που φτάσαμε, δυστυχώς πρέπει να το κάνουμε για να διασφαλίσουμε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και να βοηθηθούν καλύτερα!
Στα χωριά μας δεν δουλεύει «κανείς», έχει εγκαταλειφθεί οπρωτογενής τομέας, γιατί; Είναι απλό. Παίρνει σύνταξη (ΟΓΑ) ο παππούς και η γιαγιά περίπου 700 ευρώ και επί πλέον παίρνει και ένα επίδομα τυφλότητας 300 ή 600 ευρώ, σύνολο 1.000 ως 1600  ευρώ! Γιατί πρέπει να δουλεύουν οι άνθρωποι;
Δεν έχουμε έλλειμμα νόμων, έχουμε πρόβλημα εφαρμογής των νόμων!
Κέντρο νεότητας! Το θυμάστε; Μη μου πείτε, ότι  ήταν Βασιλικό ίδρυμα, το γνωρίζω! Το γνώριζαν τότε και οι γονείς μας, αλλά όλοι εκεί τρώγαμε!
Τα σπίτια του παιδιού, έστω και με τους πολλούς και διάφορους στόχους τους,  δεν παύει , με τις όποιες διαφωνίες μας, να είναι  (ήταν) κοινωνική παροχή!
Ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων μου θυμίζει το άρθρο 89  και 86 του Συντάγματος! Μοιάζουν τόσο πολύ στην φιλοσοφία τους και φυσικά στους στόχους τους!
Πανίδης Θεόφιλος

8 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε Πανίδη. Κατ' αρχάς συμφωνώ με τα περισσότερα σημεία της ανοικτής επιστολής σας προς τον συγκεκριμένο βουλευτή και πρώην συναγωνιστή σας, αλλά ... Επειδή είμαστε όλοι μέλη μιας πληθυσμιακά μικρής κοινωνίας και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια τώρα, φρονώ ότι θα έπρεπε να απευθύνετε την επιστολή αυτή πρώτα ή ταυτόχρονα στον εαυτό σας. Όλα αυτά που τώρα - ορθώς - καταδικάζετε δεν τα ξέρατε; Τώρα τα ανακαλύψατε; Εκτός αν προσπαθείτε να εξιλεωθείτε για το αμαρτωλό πολιτικό σας παρελθόν. Στην περίπτωση αυτή θα τύχετε της κατανόησής μας, αλλά τουλάχιστον παραδεχτείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανίδης Θεόφιλος

      ποτέ δεν σχολιάζω ανώνυμα σχόλια, αλλά επειδή το σχόλιό σας είναι αρκετά καυστικό, αλλά οχι υβριστικό, θα το σχολιάσω με δυό λόγια!
      Δεν πιστεύω να με χρεώνεις τα του κυρίου Άκη Τσοχατζόπουλου, του κυρίου Τσουκάτου και των λοιπών ..κυρίων!! Και βέβαια πάρα πολλά πράγματα δεν τα γνώριζα και είναι λογικό και ανθρώπινο! Δεν πιστεύω λχ ότι θα έπρεπε να γνωρίζω την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Τσουκάτου και πολλών άλλων!
      Άρα με αδικείς! Γνωρίζεις πολύ καλά, ότι αν γνώριζα κάτι τέτοιο, θα έκανα το παν γιά να το αποτρέψω ή να τους κόψω χέρια και πόδια!! Εσύ, αν το γνώριζες, που μάλλον το γνώριζες, όπως το θέτεις, τι έκανες!
      Μη αδικείς και τον εαυτό σου!
      Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Πανίδη,
    καταρχήν η επίθεση σας στον κ. Κουρουπλή, είναι πέρα για πέρα άστοχη. Σαν παλιός "σύντροφος" του, θα περίμενε κανείς να γνωρίζετε κάτι παραπάνω από το έργο του συγκεκριμένου ανθρώπου και σαν γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας τη περίοδο 93-96 και τους αγώνες του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των τυφλών ειδικότερα, όντας και ο ίδιος τυφλός.

    Αντί να ρωτάτε (και να απαντάτε μόνος σας) αν ο Κουρουπλής έκανε ενέργειες για το "φαινόμενο" των πλαστών επιδομάτων μέσα από ένα άρθρο στη Φλώρινα, γιατί δεν κάνετε μια "έρευνα" ανάμεσα στους εκλεκτούς φίλους και ομοτράπεζους σας, αιρετούς και γιατρούς μελών συγκεκριμένων επιτροπών που πιστοποιούσαν αυτές τις αναπηρίες να σας ενημερώσουν πως γίνονταν η "δουλειά"? Για ποιους λόγους γίνονταν?

    Ο Κουρουπλής, όπως λέτε διαμαρτύρονταν (αδίκως!) για τις καθυστερήσεις και τις περικοπές συντάξεων. Λέτε ΝΑΙ στο προνοιακό κράτος και ΟΧΙ για αυτούς που δεν δικαιούνται, λες και ο Κουρουπλής υποστήριξε το αντίθετο!

    Σας αδικεί το συμπέρασμα ότι για την περικοπή των επιδομάτων και γενικότερα της προνοιακής πολιτικής φταίει ο νόμος προστασίας των προσωπικών δεδομένων! Το λογικό άλμα που επιχειρείτε μέσω του παραδείγματος του Λυσία είναι επιπέδου δημοτικού. Σας υπενθυμίζω ότι κάθε άνθρωπος έχει αναπαλλοτρίωτο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην προσωπικότητά του. Από εκεί εκπορεύεται το ιατρικό απόρρητο και η προστασία των προσωπικών του δεδομένων.

    Δεν φταίνε τα προσωπικά δεδομένα για τις μαιμού συντάξεις αλλά τα πρόσωπα που τις έδωσαν για τους λόγους που τα έδωσαν. Εκεί ψάξτε (με την έρευνα που σας πρότεινα) για τους ένοχους οι οποίοι μια χαρά πολιτικά πρόσωπα είναι ή ήταν.

    Όσο για το άλλο Γκεμπελικού τύπου συμπέρασμα, ότι για την εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα φταίνε οι (υψηλές!) συντάξεις του ΟΓΑ συνεπικουρούμενες επιδομάτων τυφλότητας, 1000-1600 ευρώ, παρακαλώ πολύ προσκομίστε μας τα στατιστικά στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα! Οι συνταξιούχοι γιαγιά και παππούς σταμάτησαν να δουλεύουν τα χωράφια τους! Σαν δεν ντρέπονται! Συγκρατηθείτε...

    Τα κέντρα νεότητας, τα σπίτια παιδιού και το παιδομάζωμα της Φρειδερίκης, κοινωνική παροχή;!;!!!
    Και τα συσσίτια της χρυσής αυγής κοινωνική παροχή κατά αντιστοιχία κ. Πανίδη; Και οι "Γιατροί με Σύνορα" κοινωνική παροχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνέχεια)

    "Εδώ που φτάσαμε" κ. Πανίδη, δεν φτάσαμε κυρίως επειδή κάποια γιαγιά πήρε παράνομα κάποιο επίδομα που δεν δικαιούταν. Δεν φταίει κυρίως η γιαγιά. Ξέρετε στα δικαστήρια υπάρχουν ποινές από χρηματικό πρόστιμο ως ισόβια. Δεν μπορείτε να καταδικάζετε τους πάντες σε ισόβια!! Δεν τα έφαγε η γιαγιά μαζί με τον Πάγκαλο.. πως να το κάνουμε!

    Φτάσαμε εδώ, γιατί το σύστημα το οποίο ακόμη υπερασπίζεστε, η σοσιαλδημοκρατία, απέτυχε οικτρά. Για να στηρίξει τις κοινωνικές του πολιτικές έδωσε το ελεύθερο στους τραπεζίτες και το χρηματιστικό κεφάλαιο, με την απελευθέρωση των αγορών και την θέσπιση των παραγώγων (Αμερική ο Κλίντον, Βρετανία ο Μπλέρ, Ιταλία ο Πρόντι, Ελλάδα ο Σημίτης}, να αλωνίζουν, με αντάλλαγμα δάνεια για να στηρίξουν αυτή τη δήθεν κοινωνική πολιτική που περιγράφετε. Όσο μεγάλωναν οι φούσκες του χρηματιστικού καπιταλισμού που οι σοσιαλδημοκράτες υπέροχα υπηρέτησαν, έριχναν κι ένα κοκαλάκι, υπό τη μορφή δανείων βεβαίως βεβαίως γιατί από τη φορολογία τους όλο και λιγότερα εισέπρατταν παρά τις απίστευτες μεγεθύνσεις του κύκλου εργασιών τους.

    Τώρα όμως οι φούσκες σκάνε η μια πίσω από την άλλη και η επιλογή του χώρου σας είναι να κοινωνικοποιηθούν οι ζημιές τους. Να πληρώσει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, η μικρή επιχείρηση, το κόστος της καταστροφής που επιφέρατε καταδικάζοντας τον σε "ισόβια" αντί για χρηματικό πρόστιμο!

    Όχι κ. Πανίδη, δεν έχουν ΟΛΟΙ το ΙΔΙΟ μερίδιο ευθύνης.
    Για να το αντιληφθείτε όμως, μια και είστε λάτρης της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, θα σας πρότεινα να ξαναδιαβάσετε την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα. Είναι καιρός να βγείτε από το σπήλαιο. Να αντικρίσετε την πραγματικότητα και να αναζητήσετε τις ρίζες των προβλημάτων. Και όχι τα συμπτώματα που συχνά πυκνά μας "σερβίρετε" ως προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανίδης Θεόφιλος

      Για τον κ. Παπαδημητρίου. Φλώρινα 19-12-2012

      Κύριε Παπαδημητρίου,

      κατ΄ αρχάς θα σας ευχαριστήσω για τον μακροσκελή σχολιασμό του κειμένου μου ! Κάποιοι παλαιότεροι μαθητές μου, μου δήλωσαν, ότι προσέχουν ακόμα και τα κόμματα που υπάρχουν στα κείμενά μου! Και είναι σωστό! Η Πυθία με την μετατόπιση μόνο του κόμματος, έδινε άλλη απάντηση στον ερωτώντα!
      Τα κείμενά μου είναι πάντα αρκετά μακροσκελή και κουράζουν τον αναγνώστη κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μερικοί να μη δίνουν και την ανάλογη προσοχή , όταν τα διαβάζουν. Αυτό έχει σαν συνέπεια κάποια σημεία να παρανοούνται, όπως για παράδειγμα τις ρητορικές ερωτήσεις. Ρωτάς και απαντάς ο ίδιος!
      Ο κ. Κουρουμπλής ήταν η αφορμή για το κείμενο και όχι ο στόχος!
      Να είσαι σίγουρος, ότι γνωρίζω αρκετά καλά τον κ. Κουρουμπλή και δεν αρνούμαι, ότι κατέβαλλε προσπάθειες σ’ αυτά που αναφέρετε, αλλά εγώ αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα, δηλ. όταν ήταν Γ.Γ στο υπουργείο! Δεν τον αδικώ! Ίσως περίμενα πιο πολλά απ’ αυτόν, γι΄ αυτό και εξανίσταμαι! Πιθανόν δε να γνωρίζω λίγο περισσότερα από σας για τον << σύντροφο>> Κουρουμπλή!!
      Πάντως πιστεύω, ότι δεν διάβασατε προσεκτικά το κείμενο! Διαφορετικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω γιατί με κατηγορείτε για πράματα τα οποία κι εγώ καυτηριάζω και καταδικάζω, όπως κι εσείς! Όχι τώρα, κατόπιν εορτής, αλλά πάντοτε!
      Επειδή με γνωρίζετε, απορώ πως μου προσάπτετε καταστάσεις, λάθη, βρωμιές που δεν έχουν καμία σχέση με το πρόσωπό μου!
      Το επιχείρημα με τον Λυσία το θεωρετε παιδαριώδες, κάνετε λάθος! ‘Άλλο το ιατρικό απόρρητο και άλλο το τραπεζικό απόρρητο κι άλλο αυτό που αναφέρομαι! Ο νόμος περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, εγώ πιστεύω, ότι δεν έγινε για να προστατεύσει τα απλά μέλη της κοινωνίας μας!
      Δεν βρίζω και δεν λασπολογώ κανέναν! Ούτε βεβαίως τον κύριο Κουρουμπλή!
      Κύριε Παπαδημητρίου, πριν δυο - τρία χρόνια σε μια εκδήλωση στην πόλη μας για « τα παιδιά της Φρειδερίκης », ειπώθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράματα! Ίσως δεν την παρακολούθησατε! Κάποιοι άλλοι γνωρίζουν!
      Φυσικά τα εφήμερα συσσίτια της Χ.Α δεν έχουν καμία σχέση με τα Κ.Νεότητας, που λειτουργούσαν από τους φόρους του ελληνικού λαού !
      Πολύ εύκολα χρησιμοποίησατε τη λέξη γκεμπελισμός! Μάλλον δεν γνωρίζετε τη βαρύτητά της !
      Κύριε Παπαδημητρίου,
      θα μου επιτρέψετε να σας συγχαρώ που διάβασατε την Πολιτεία ή ( Περί δικαίου ) του Πλάτωνα! Μου είπαν φίλοι μου φιλόλογοι, ότι είναι δυσνόητο βιβλίο, αλλά μιας και με προτρέπεις θα σου κάνω τη χάρη να προσπαθήσω να το μελετήσω!
      Είναι επίκαιρο το ¨δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται»!

      Φιλικότατα

      Πανίδης Θεόφιλος

      Υ.Γ Κύριε Παπαδημητρίου, έχω την εντύπωση , ότι η γλώσσα και το ύφος των παραγράφων του σχολίου σου διαφέρουν μεταξύ τους. Ίσως να κάνω και λάθος .

      Διαγραφή

  4. Κύριε καθηγητά, η επιστολή σας έχει ΛΑΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ!!!

    Κύριεκαθηγητά
    Θα περίμενα το "κατηγορώ" και τις "συστάσεις" προς τον κον Κουρουμπλή, να τις απευθύνετε ΠΡΩΤΑ στους Υπουργούς Υγείας της τελευταίας τριακονταετίας,που δεν ενδιαφέρθηκαν να δουν ποιοι και πως παίρνουν τα επιδόματα,και κυρίως στις κες Ξενογιαννακοπούλου, Γεννηματά και κο Λοβέρδο, που θήτευσαν στο υπουργείο Υγείας εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όταν ακόμα και το ένα ευρώ στις δαπάνες είχε αξία.Δεν το κάνατε.
    Θα περίμενα να αναφερθείτε πρώτα, στη δεκαετία του '80 και στη "ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ" μας (μπρρρρ...) που κατοικοέδρευε συνήθως στο 2ο όροφο των τότε Νομαρχιών (και της δικής μας...) και μεταξύ άλλων είχε ως αρμοδιότητα την ΕΚΔΟΣΗ "ΜΑΙΜΟΎ" ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

    Θα περίμενα να αναφερθείτε πρώτα, στους γιατρούς που εξέδιδαν τα ψεύτικα πιστοποιητικά αναπηρίας, για να εκδοθούν οι "ΜΑΙΜΟΥ" ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,με την κάλυψη κομματικών "πλατών" και του ΠΑΣΟΚ.

    Θα περίμενα να αναφερθείτε πρώτα στο ρόλο των βουλευτικών, πολιτευτικών και κομματικών γραφείων, που με δυο, τρία τηλεφωνήματα, εξέδιδαν "ΜΑΙΜΟΥ" ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

    Αφού λοιπόν κύριε καθηγητά δεν αναφέρεστε σε όλους τους παραπάνω "ΕΝΟΧΟΥΣ", λυπάμαι αλλά το δημοσίευμα σας δεν με ΠΕΙΘΕΙ για τις "αγνές προθέσεις" σας. Κύριε καθηγητά
    Θυμάμαι το ΠΑΘΟΣ και την ΕΝΤΑΣΗ που "βγάζατε" όταν αγωνιζόσασταν για κάτι ΔΙΚΑΙΟ. Θα περίμενα από εσάς να κάνετε και τώρα το ίδιο. Οι "δύσκολοι καιροί" που διανύουμε ΑΠΑΙΤΟΥΝ η φωνή σας να είναι το ίδιο ΚΑΘΑΡΗ και ΔΙΚΑΙΗ όπως παλιά. Λυπάμαι αλλά δεν το βλέπω.Ίσως να κάνω λάθος...

    Κλείνοντας καιεπειδή αναφέρεστε σε κάποιο σημείο του δημοσιεύματος σας στην "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" και στον "εξαγνισμό μέσω αυτής", να σας θυμίσω πως οι πρόσφατα αποχωρήσαντες Ξενογιαννακοπούλου, Λοβέρδος (πρώην υπουργοί Υγείας και οι δυο), στις επιστολές τους ομιλούν λες και δεν κυβέρνησαν ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ και πιστεύουν πως φεύγουν ΕΞΑΓΝΙΜΕΝΟΙ από το "αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ" Για αυτούς ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ από εσάς. Ο Κουρουμπλής σας πείραξε; Αυτός τουλάχιστον έχει το "ελαφρυντικό" πως δεν κυβέρνησε και η αναπηρία του του "παρέχει" το δικαίωμα της ευαισθησίας ακόμα και της οργής, για θέματα αναπήρων και πρόνοιας.
    Αποχώρησε τον καιρό της "παντοκρατορίας ΓΙΩΡΓΑΚΗ" (άνοιξη του '10), με ψηλά το κεφάλι διαφωνώντας ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Όχι όταν "βούλιαζε το καράβι"... και τελείωσε το "ΜΟΥΦΤΕ" (συγγνώμη για το τουρκικοσλαβικό, αλλά ταιριάζει απόλυτα). Τον κον Κουρουμπλή, ούτε τον γνωρίζω ούτε και τον κρίνω. Και μόνο το γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες που κατάφερε να φτάσει σε αυτό το αξίωμα και να μάχεται με τέτοιο πάθος, για αυτό που θεωρεί ο ίδιος ΔΙΚΑΙΟ, εμένα μου αρκεί για να τον
    κατατάξω σε "άλλου είδους πολιτικές προσωπικότητες". Τέλος να ξεκαθαρίσω πως δε διεκδικώ το ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή του κου Κουρουμπλή, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Διαφωνώ και με αυτούς σε πάρα πολλά. Δεν αντέχω όμως στον "πειρασμό της απάντησης" για δημοσιεύματα που "ερεθίζουν" την πολιτική μου μνήμη.Και να είστε βέβαιος κύριε καθηγητά ότι η πολιτική μου μνήμη είναι Α Ρ Ι Σ Τ Η και κυρίως όχι Ε Π Ι Λ Ε Κ Τ Ι Κ Η.

    Με σεβασμό
    ένας μαθητής σας και "πρώην συναγωνιστής" σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο,
      θέλω να σε παρακαλέσω, όταν θα επιστρέψω Ελλάδα να μου τηλεφωνήσεις γιά να συζητήσουμε το θέμα διεξοδικά και πάντα καλοπροαίρετα!
      Για όσα μου διαμαρτύρεσαι, έχω γράψει κάτι σχετικό και "χτυπάω" αρκετά όσους έχουν ευθύνες! Δεν πρέπει να γίνουμε δικαστές! Αλίμονο Χρήστο, αν δικάζαμε εμείς!
      Γιατί θα έπρεπε να γνωρίζω του κάθε άθλιου τις βρομιές; Είναι αυτό δυνατό; Φυσικά ΟΧΙ!
      Όσοι με γνωρίζουν καλά, κι Εσύ με ξέρεις πολύ καλά, δεν δικαιολογείται η επίθεση που γίνεται στο πρόσωπό μου!
      Σ΄ ευχαριστώ που με ενημέρωσες γιά το σχόλιό σου!

      Πανίδης Θεόφιλος

      Διαγραφή
  5. βρε παιδιά της φλωρίνης παιδία...ΤΏΡΑ ΑΝΑΚΥΛΑΨΑΤΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ? ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ...ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΟ ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΗ.ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΜΠΟΣ ΗΤΟ ΕΛΛΗΝ?ΔΗΛΑΔΙΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή