Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Απελπιστική η κατάσταση στο Αμύνταιο



«Όταν ένας τόπος φτάνει στο σημείο να γίνεται δυσάρεστος σε εκείνους που τον αγαπούν»…
"Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2013!
Είμαι Αμυνταιώτης και κάτοικος Αθηνών. Μετά από αρκετά χρόνια 

πέρασα τις γιορτές στον τόπο μας και διαπίστωσα πως το Αμύνταιο, το οποίο θέλω να πιστεύω πως πολλοί αγαπάμε, είχε αλλάξει κατά πολύ την όψη του.
Η απογοήτευσή μου είναι απερίγραπτη! Δρόμοι αλλού χιλιομπαλωμένοι κι αλλού «τρύπιοι», πλατείες σκοτεινές και γυμνές (ειδικά τέτοιες μέρες που θα περίμενε κανείς να δει φως και στολίδια), ερειπωμένα παλαιά κτίρια που κρατιούνται από μια κλωστή για να μη καταρρεύσουν - επικίνδυνα για κάθε περαστικό ή διερχόμενο αυτοκίνητο.
Πείτε μου, που θα μπορούσα να προσάψω τις ευθύνες για όλη αυτή τη κατάσταση; Φυσικά στον τρέχοντα δήμαρχο, που όπως ενημερώθηκα πρόκειται για κάποιον Μάκη Ιωσηφίδη?
 Δε γνωρίζω τα πολιτικά δρώμενα της μικρής μας πόλης, δε καταλαβαίνω που αποσκοπεί η επιτηδευμένη ανικανότητα του δημάρχου να φροντίσει τον δήμο του (γιατί δε μπορώ να δεχτώ ότι αυτό το αποτέλεσμα έγινε κατά λάθος).  
Ξέρω μόνο ότι το Αμύνταιο ήταν καθαρό, περιποιημένο, φιλήσυχο, αρμονικό, με τα προβλήματά του, όμως ποτέ σ’ αυτό το χάλι. Ενώ τώρα μοιάζει με βομβαρδισμένη περιοχή κι αυτό δε μου άρεσε καθόλου.
Όταν ένας τόπος φτάνει στο σημείο να γίνεται δυσάρεστος σε εκείνους που τον αγαπούν, φανταστείτε τι νιώθουν οι απλοί περαστικοί και επισκέπτες του! Πολλοί θα σπεύσουν να επικαλεστούν την οικονομική κρίση για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια του δήμου, όμως δε κατέβηκα από τον ουρανό… το Αμύνταιο δεν είναι ο μόνος δήμος που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.   
Δεν απευθύνομαι στο αρμόδιο συμβούλιο, ούτε στον ίδιο τον δήμαρχο, μα ούτε καν στην αντιπολίτευση, γιατί γνωρίζω πως δεν ιδρώνει το αφτί όλων εκείνων που έχουν διαφορετικά συμφέροντα αλλά έναν κοινό σκοπό. Τη μάσα! Δεν είναι κρυφό άλλωστε, μια βόλτα στο you tube και θα δεις πως αντί να σκύψουν ουσιαστικά πάνω απ’ τα προβλήματα του κόσμου, να δώσουν πνοή στη κοινωνία του Αμυνταίου, επιλέγουν να τρώγονται σαν τα κοκόρια μπροστά στις κάμερες για να δείξουν πως «διεκδικούν», πως τάχα προσπαθούν να πράξουν έργο.
Απευθύνομαι στους πολίτες, στους δημότες της περιοχής: Αν παρ’ ελπίδα απλώς δε το έχετε καταλάβει, αν συνηθίσατε την κακή εικόνα του Αμυνταίου και μετά από ένα σημείο δε τη βλέπετε καν, τότε η δική μου οπτική ίσως σας βοηθήσει να κάνετε restart στη δική σας.
Τότε προτείνω να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την επόμενη ψήφο σας. Αυτό που απεύχομαι όμως, είναι να έχετε συνειδητά χαμηλώσει τα standards, να έχετε συμβιβαστεί με τη μίζερη πολιτική με αντάλλαγμα μια θέση στον δήμο (η οποία δεν αμείβεται κιόλας). Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, είναι κρίμα και είστε άξιοι της μοίρας σας!
Μια τελευταία παράκληση… Ο δικομματισμός έχει αποδείξει πως είναι καταστρεπτικός. Μην επιτρέπετε να εισβάλει και στις μικρές κοινωνίες. Αν υπάρχει έστω και ένας που να αγαπάει και να πονάει αυτόν τον τόπο, ας βγει… ας κατέβει στις επόμενες εκλογές.
Εύχομαι την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ το Αμύνταιο να νιώσω υπερηφάνεια και όχι ντροπή!"
Πηγή: eperiskopio

2 σχόλια:

  1. Οι μπαλωμένοι δρόμοι, οι τρύπες και η κακή εικόνα οφείλονται στην ευλογημένη και φθηνή τηλεθέρμανση. Εμείς στη Φλώρινα θα επιθυμούσαμε να είχαμε τέτοια έστω και αν είχαμε καρόδρομους, παρά τώρα που καίμε και το σκ__τό μας για να ζεσταθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία φωτογραφία.Το μεγάλο έκτρωμα της νέας πλατείας του Αμυνταίου.Κατάντησαν την όμορφη παλλαιά πλατεία του Αμυνταίου,κρανίου τόπο.Μπράβο κ.Λιάση!Απορώ πως σε ανέχονται και δεν σε στέλνουν πακέτο!Κατάφερες και χάλασες το καλύτερο σημείο του Αμυνταίου!Τελικά πόσο κενοτόμο ήταν το σχέδιό σου για τα τρία τσιμεντένια "Π",της κρεμάλες της πλατείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή