Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Υπόμνημα των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ


Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αντίθεσή μας στην πλημμελή και άδικη αντιμετώπιση της παιδείας από την πλευρά της Πολιτείας.
Ένα από τα σημαντικότερα 

προβλήματα των σχολείων της Περιφερειακής μας Ενότητας είναι η στελέχωσή τους με δάσκαλους και καθηγητές. Θέσεις φιλολόγων, μαθηματικών και καθηγητών Αγγλικών εξακολουθούν να παραμένουν κενές σε πολλά σχολεία, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα στα σχολεία αυτά, είτε δε διδάσκονται καθόλου, είτε γίνεται προσπάθεια από τους υπάρχοντες δάσκαλους και καθηγητές να καλύψουν τα κενά, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Αλλά οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δε σταματούν εκεί.  Χαρακτηριστικά, στο Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο Αμυνταίου, ένα σχολείο κόσμημα τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουν τοποθετηθεί  μέχρι τώρα οι περισσότεροι  καθηγητές Μουσικής !!!   Ζητάμε λοιπόν τη άμεση κάλυψη των όλων των κενών θέσεων στα σχολεία για να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.  
Η συνεχής μείωση των κονδυλίων χρηματοδότησης της πολιτείας προς τις σχολικές επιτροπές καθιστά προβληματική τη λειτουργία των σχολείων και υποβαθμίζει το δικαίωμα των παιδιών μας στην δωρεάν εκπαίδευση. Τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από τα περιορισμένα αυτά κονδύλια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συνεχώς ελλείψεις σε όλα τα σχολεία. Δεν θα ανεχθούμε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή για τη λειτουργία των σχολείων, αφού οι φόροι που έχουμε ήδη αποδώσει προς το κράτος θα πρέπει να διατεθούν για αυτό το σκοπό.
Όσον αφορά στη θέρμανση των σχολείων του νομού μας, απαιτούμε την παροχή αποφορολογημένου πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα σχολεία του νομού, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν φαινόμενα έλλειψης πετρελαίου καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Είναι παράλογο τα σχολεία της ακριτικής περιοχής μας, με δεδομένες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται σχολικές μονάδες της Κρήτης και της Ρόδου. Δε ζητάμε να μειωθούν τα κονδύλια άλλων περιοχών για να καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες. Ζητάμε επιπλέον κονδύλια για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο.  
Θα αγωνιστούμε ενωμένοι για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας, αλλά και επιφυλασσόμαστε ότι θα προβούμε σε όποιες ενέργειες κρίνουμε κατάλληλες και αναγκαίες προκειμένου να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δωρεάν εκπαίδευση.
Το χρωστάμε στο μέλλον των παιδιών μας …..
Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Λάζαρος

3 σχόλια:

  1. Καλή κίνηση αλλά δεν έχουν καταλάβει οι γονείς ότι ακόμη και όταν "ανάβουν" τα καλοριφέρ τα παιδιά τους κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες; Ζήτησαν λ.χ. το λόγο από το Διευθυντή μεγάλου σχολείου της πόλης (της ΔΕ) που άναψε (και όχι στο φουλ) τα καλοριφέρ στις 7.30; Σήμερα, με -10 και πιο κάτω το βράδυ, και με τα ντουβάρια ακόμη κρύα από τις διακοπές, ο αξιότιμος κύριος διευθυντής "άναψε" στις 7.30 και περίμενε στις 9.00 να έχουν ζεσταθεί οι αίθουσες (και είναι και Φλωρινιώτης, άρα δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε).

    Πήγε ποτέ κανένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων να τρίξει τα δόντια ακόμη και να πάρει τα παιδιά από το ψυγείο;

    Μην περιμένουμε πάντα η Αθήνα να δίνει τη λύση όταν δεν κάνουμε μόνοι μας ούτε τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γι' αυτό ακριβώς το λόγο συστάθηκε η Ένωση, για να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα.Δεν έχουμε σκοπό να σιωπήσουμε, ή να επαναπαυθούμε και όπως λέει και η επωδός που χρησιμοποιούμε,

      Το χρωστάμε στο μέλλον των παιδιών μας …..

      Διαγραφή
  2. Η Ένωση Γονέων του Νομού Φλώρινας,συστάθηκε για να βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στην επίλυση κάποιων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Κατάρχήν πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι γονείς στους κατά σχολείο συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και να κάνουνε προτάσεις οι οποίες θα συζητούνται και θα προβάλλονται.Η μέχρι τώρα πορεία της προσωρινίς διοικούσας επιτροπής,έχει φέρει ορατά αποτελέσματα,(πετρέλαιο θέρμανσης) και ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο κοινό και ανιδιοτελή σκοπό της,Συμμετείχα σε κάποια μάζωξη και είδα συμμετέχοντες από την περιοχή του Αμυνταίου,με τόσο έξοδα και περικοπές΄κάνουν περίπου 80 χιλιόμετρα για να συμμετέχουν.Τους αξίζει ένα μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή