Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για τις σεισμικές δονήσεις


Μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην Π.Ε. Φλώρινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης επικοινώνησε με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. Θεόδωρο Τσάπανο, προκειμένου να ενημερωθεί για το φαινόμενο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσάπανο, 

το φαινόμενο παρακολουθείται μέχρι και αυτή την ώρα, δε μπορούν ωστόσο να εξαχθούν συμπεράσματα πριν περάσει ένα 24ωρο.
Αναφορικά με την τελευταία σεισμική δόνηση, πάντα σύμφωνα με τον κ. Τσάπανο, το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Σ. Ιωαννίδη και ήταν επιφανειακός και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός.
Πριν υπάρξει οποιαδήποτε νεότερη ενημέρωση, συστήνεται στους πολίτες της Φλώρινας ψυχραιμία, που αποτελεί και τον καλύτερο σύμβουλο σε τέτοιες στιγμές.

2 σχόλια:

  1. Λοιπόν,απο το καλοκαίρι στην περιοχή του Σ. Ιωαννίδη και γενικά σε μια ακτίνα 3-4 χμ που περιλαμβάνει νέες εργατικές κατοικίες,εργατικές κατοικίες Αγ. Μηνά και γενικά στην περιοχή ακούγονται καθημερινά μικρές βοές,σεισμοί πολύ μικρής έντασης και μετά απο τους μεγάλους το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο και σε ένταση και σε συχνότητα.Αν αυτό είναι τόσο φυσιολογικό (6 μήνες και πλέον σεισμική δραστηριότητα)η συγκεκριμένη επιστήμη -γεωφυσική και συγκεκριμένα η σεισμολογία- είναι μπαρούφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανατρέξτε σε πληροφορίες στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ για τα φράγματα. Θα ενημερωθείτε για τις αρνητικές επιπτώσεις…. Προκαλούν εκτός από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και σεισμούς . Παγκοσμίως υπάρχουν πάνω από 100 εξακριβωμένες περιπτώσεις σεισμών που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι προκλήθηκαν από την ύπαρξη φραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή