Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ανησυχούμε! Ακούει κανείς?


Έντονη ανησυχία προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη Φλώρινα τις τελευταίες ώρες και δεκάδες πολίτες επικοινώνησαν με τη Florine@ εκφράζοντας την έντονη 

δυσαρέσκειά τους για την πλήρη έλλειψη ενημέρωσης τόσο από τη μεριά του Δήμου της Φλώρινας όσο και από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

10 σχόλια:

  1. Όχι μόνο τις τελευταίες ώρες, τους τελευταίους μήνες. Παρατηρείται ασυνήθιστα έντονη κινητικότητα για τα δεδομένα της περιοχής. Μία επιστημονική ενημέρωση (ενημέρωση, όχι τρομοκράτηση) νομίζω πως χρειάζεται. Και σίγουρα οργάνωση και σχέδιο για -ο μη γένοιτο- περιστατικό έκτακτης ανάγκης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η στάση των αρμοδίων είναι επιεικώς απαράδεκτη!
    Όλη μέρα ανησυχούμε και δεν έχομε την οποιαδήποτε ενημέρωση καθησυχαστική ή μη. Μας οφείλουν μια ενημέρωση για να πράξουμε δεόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απελπιστικά απόντες οι υπεύθυνοι τοπικοί άρχοντες, πλην του Ηλιάδη. Όσο δεν ακούμε κάτι από υπεύθυνα χείλη, τόσο είμαστε εκτεθειμένοι στις φήμες που σπέρνουν φόβο και πανικό. Ο Θεός να φυλάει μη δούμε τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανησυχούμε! Ακούει κανείς? ανησυχούμε και δεν ακούμε ενημερώστε μας επιτέλους τι θα γινει στην πόλη μας. Ανησυχούμε πολλή ενημερώστε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι ακριβως..Απο το καλοκαιρι συμβαινει αυτο και δεν ξερουμε τι γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανησυχουμε παρα πολυ και κανεις δεν εχει πει τπτ!!!! τους τελευταιους μηνες απο την εκκλησια του αγιου νικολαου και πανω καταλαβαινουμε καθε μερα μικροσησμους!!! η πολιτικη προστασια δεν εχει παρι κανενα μετρο παρα την αυξημενη δραστηριοτητα, σε περιπτωση που γινει κατι μεγαλο δεν θα υπαρχει κανενα σχεδιο!!! μονο ψηφους ξερουν να ζητανε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να κάνουν αναθέσεις έργων 12 χιλιάδων όπως ο Βοσκός

      Διαγραφή
  7. τι γινετε ρρ παιδια ΧΟΜΟΣ αρχιζουμε να ανυσιχουμε πολυ...ενιμερωστε μας επιτελους..δεν μπορω με τους σεισμους αφου φοβαμαι να παω και στο σχολειο! =*.*=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν,απο το καλοκαίρι στην περιοχή του Σ. Ιωαννίδη και γενικά σε μια ακτίνα 3-4 χμ που περιλαμβάνει νέες εργατικές κατοικίες,εργατικές κατοικίες Αγ. Μηνά και γενικά στην περιοχή ακούγονται καθημερινά μικρές βοές,σεισμοί πολύ μικρής έντασης και μετά απο τους μεγάλους το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο και σε ένταση και σε συχνότητα.Αν αυτό είναι τόσο φυσιολογικό (6 μήνες και πλέον σεισμική δραστηριότητα)η συγκεκριμένη επιστήμη -γεωφυσική και συγκεκριμένα η σεισμολογία- είναι μπαρούφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ετημαστήτε τρόφιμα εκτός ψυγείου πάρτε κουβέρτες τα βαριά πράγματα να είναι στα κάτω ράφια δείτε τον σύνδεσμο σε περίπτωση που νομίζετε ότι θα γίνει σεισμό.
    http://www.earthquakenet.gr/seektakthanagkh.htm
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ
    Μέσα στο σπίτι:
    -Παραμείνετε ψύχραιμοι

    Έξω από το σπίτι:
    -Απομακρυνθείτε από τα γειτονικά κτίρια καθώς και από τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια.
    -Καλύψτε το κεφάλι σας με κάποια τσάντα ή χαρτοφύλακα που μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας.
    -Μείνετε σε ανοιχτό χώρο μέχρι να σταματήσει η δόνηση Μέσα
    -Εάν είστε στο κρεβάτι, μείνετε ακίνητοι και προστατέψτε το κεφάλι σας με ένα μαξιλάρι. Μην προσπαθείτε να απομακρυνθείτε από το σπίτι. Μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα. Μην βγαίνετε στα μπαλκόνια.
    http://www.earthquakenet.gr/profylaksh.htm
    http://www.earthquakenet.gr/xrhsimathlefwna.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή