Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Ανοιχτή επιστολή στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο Αθηνά


Παράδειγμα Υποτέλειας
«Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε Σας και παρακαλούμε την ύστατη και κρίσιμη αυτή ώρα να παρέμβετε προσωπικά, για να …
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Προσβλέπουμε στην ευαισθησία σας, τη διορατικότητά σας και την 

αποφασιστικότητά σας και προσδοκούμε να δώσετε λύση στο μεγάλο πρόβλημα,…
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μην επιτρέψετε σε όσους σχεδιάζουν επί χάρτου με ξερά νούμερα και ψυχρούς αριθμούς να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην περιοχή μας, μην επιτρέψετε να συντελεσθεί αυτό το έγκλημα σε βάρος των Δυτικομακεδόνων.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι Δυτικομακεδόνες μόνο σε Σας ελπίζουν, μόνο από Σας περιμένουν! Μην τους απογοητεύσετε!...»

Το παραπάνω κείμενο για το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπογράφουν οι: Γιώργος Δακής, Παρασκευή Βρυζίδου, Λάζαρος Μαλούτας, Γιάννης Βοσκόπουλος,  Νίκος Ασημόπουλος, Θεόδωρος Χατζηπαντελής.   
Ένα κείμενο υποτέλειας και υποκρισίας.
Όταν δήμαρχοι σε άλλες περιοχές της χώρας παραιτούνται και ξεκινούν απεργία πείνας οι ΔυτικοΜακεδόνες αιρετοί μας κατέληξαν ότι η μοναδική ελπίδα για τη λύση του είναι η προσευχή. Και μη φαντασθείτε προσευχή προς τον ουράνιο Θεό, αλλά προσευχή στον επίγειο Θεό τους, «την Αυτού Εξοχότητα κ. Πρωθυπουργέ»,  μια κι Αυτός τους εξασφαλίζει όπως φαίνεται τον «άρτον τον επιούσιον.
Αλήθεια για τι μας περνάνε και απευθύνουν ανοιχτά την επιστολή τους εκτός από το Θεό τους και σε μας;
  • Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Σαμαράς και οι συνέταιροί του;
  • Δεν ξέρουμε ότι δουλεύουν ασταμάτητα για να καταντήσουμε, αν είναι δυνατόν, όλοι άνεργοι, για να μας πάρουν αυτοί και οι τράπεζές τους ό,τι φτιάξαμε με τον ιδρώτα το δικό μας και των πατεράδων μας, να μας γυρίσουν πίσω στο μαγκάλι;
  • Να ξεπουλήσουν ό,τι πλούτο έχει και δεν έχει η πατρίδα μας;
  • Δεν ξέρουμε τον περιφερειάρχη μας και τη στάση του για τα κλειστά ορυχεία, την εισαγωγή λιγνίτη από Βουλγαρία Τουρκία, την πώληση της μικρής ΔΕΗ, την αθρόα χορήγηση αδειών σε ανεμογεννήτριες κ.λπ. σε ύαινες της εκμετάλλευσης που προτιμούν την περιοχή μας για το έτοιμο δίκτυο μεταφοράς και διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος;
  • Δεν είναι ο Σαμαράς αυτός που μας πάγωσε φέτος; Δεν είναι οι ίδιοι που μας αναγκάζουν με τόσα δάση στην περιοχή μας, να καίμε ξύλα και μάλιστα ακριβά και εισαγόμενα από τη Βουλγαρία;
  • Είμαστε λάτρεις του Σαμαρά και δεν το ξέραμε;
  • Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Σαμαράς σπούδασε μαζί με τον Παπανδρέου σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο και δεν μπορεί να έχει ευαισθησία και διορατικότητα για κανένα Ελληνικό Κρατικό Πανεπιστήμιο. Το μόνο που μπορεί να μας κάνει, ίσως σαν λάτρης των ιδιωτικών συμφερόντων, είναι ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μέσω του σχεδίου «Αθηνά» (σε μετάφραση ΙΕΚ ΑΚΜΗ).
  • Αυτό που ξέρουμε ακόμα και το βλέπουμε σήμερα είναι ότι τριτοκλασάτοι υπάλληλοι της Τρόικας, υπαγορεύουν στον «Εξοχότατο» τεταρτοκλασάτο υπάλληλο της Μέρκελ την πολιτική που θα εξασκήσει πάνω μας.

Το σχέδιο «Αθηνά» είναι μια ακόμα μαχαιριά στο κατακρεουργημένο κορμί μας.

Πριν μας αποτελειώσουν και μας φέρουν στην ανθρώπινη καταστροφή ας διώξουμε την τρικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλο – Κουβέλη και τους τοπικούς υποτελείς τους άρχοντες, που υπογράφουν την επιστολή.

Ή αυτοί ή εμείς.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας

5 σχόλια:

  1. Είστε λάθος! Δεν μπορεί να γίνει! Δεν χρειάζεται η χώρα μας τόσα πολλά πανεπιστήμια! Ρίξτε μια ματιά γύρο σας! Τι ισχύει στις άλλες προηγμένες χώρες;
    Λάθος η ίδρυσή τους, λάθος η διατήρησή τους! Σήμερα εξάγουμε άνεργους πτυχιούχους και έχουμε έλλειψη άλλων επαγγελματιών!
    Εσείς που φωνάζετε είστε συνήθως οι εκπ/κοί στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από φόβο μη χάσετε τους μισθούς σας και τα άλλα πλεονεκτήματα, δηλ προγράμματα, δηλ λεφτά! Μονο εκεί πονάτε, πουθενά αλλού! ή μήπως έχετε αγαπήσει ξαφνικά τον απλό φτωχό πολίτη!
    Δεν μπορεί η οικονομία και η οικ. ανάπτυξη μιας περιοχής να εξαρτάται απο την ύπαρξη στην περιοχή πανεπιστημίων, ΤΕΙ και στρατού! Σας βαρέθηκα!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΩΤΗΡΕΣ του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος σας ειπε οτι οι φοιτητες των Βαλκανικων Σπουδων δεν θελουν ενα αναβαθμισμενο πτυχειο του Παν/μιου Μακεδονίας ή οι σπουδαστες των ΤΕΙ να φοιτησουν στις αξιολογες υποδομες των ΤΕΙ Θεσ/νικης; Απο τον αγωνα σας οι μονο κερδισμενοι ειναι οι καλοβολεμενοι διοικητικοι υπάλληλοι γιατι φοβουνται μη χασουν τη θεσουλα τους η μηπως μετακινηθουν και χασουν την καρεκλα του πεζοδρομου εν ωρα εργασιας, οπως και οι καθηγητες που φοβουνται την αξιολογηση τους σε σχεση με αυτους της Θεσ/νικης.Χρειαζομαστε μονο ενα δυνατο Παιδαγωγικο Πανεπ/μιο και τιποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάξτε στα μάτια έναν φοιτητή του Βαλκανικού και πείτε του αν μπορείτε ότι είναι καλύτερο για το μέλλον να παραμείνει εδώ παρά να πάρει ένα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από Τμήμα με εργασιακά δικαιώματα. Κοιτάξτε στα μάτια έναν γονιό φοιτητή του ΤΕΙ και πείτε του ότι πρέπει να πεινάσει ο ίδιος για να σπουδάσει το παιδί του στην Φλώρινα αντι να παραμείνει κοντά στο σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΠΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΟΥΛΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ. Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΖΗΛΟΤΥΠΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΑΚΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ: «ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΣΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΘΥΜΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον ανόητο 4:22μμ.

    Πρέπει να είσαι ένας επικίνδυνος αγράμματος- αμόρφωτος! Πόσα πανεπιστήμια έχει το Βέλγιο, η Ολανδία με 17 εκ. πληθυσμό; οι κοινωνίες χρειάζονται δάσκαλους, δικηγόρους γιατρούς μηχανικούς, αλλά χρειάζονται και γεωργούς , μαραγκούς , κτηνοτρόφους, υδραυλικούς κτλ,χωρίς να πεινάνε! Ναι στη μόρφωση των λαών, ΟΧΙ στον αποπροσανατολισμό των κοινωνιών με το χαζό σύνθημα " μορφωση για το λαό"! Ειναι ένα σύνθημα χωρίς ουσία! Ναι στη μόρφωση, οχι ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΉ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή