Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Λαϊκή Συνέλευση στο Φιλώτα


Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα, κ. Μάκη Γκώτη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και κατοίκων του Φιλώτα.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα ανέλυσε τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων και τις δράσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών του Φιλώτα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμυνταίου αναφέρθηκε στα σημαντικότερα έργα που αφορούν την Τοπική Κοινότητα και κυρίως στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Φιλώτα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και στο έργο ολοκλήρωσης της Τηλεθέρμανσης που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, ενημέρωσε τους πολίτες ότι έχει δρομολογηθεί το μεγάλο έργο κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στο Φιλώτα. Το ποσό που αντιστοιχεί στην υλοποίηση του έργου έχει ήδη μεταφερθεί από το ΕΠΕΡΑΑ στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την ένταξη του έργου.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην Δήμαρχος Φιλώτα, κ. Άνθιμος Μπιτάκης, που αναφέρθηκε τόσο στις θετικές εξελίξεις για τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και ολοκλήρωσης της τηλεθέρμανσης, όσο και στους μείζονες στόχους για το Φιλώτα που είναι η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής, ο περιμετρικός δρόμος του Φιλώτα, το κλειστό γυμναστήριο και η αποθείωση του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα. Στην ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής, την αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων, την καθημερινότητα και τη στήριξη των συλλόγων, αναφέρθηκε ο πρώην Νομάρχης, κ. Γιάννης Στρατάκης, ενώ μία ιδιαίτερα αξιόλογη πρόταση για κατάθεση επίσημης πρότασης και άσκηση πίεσης προκειμένου να γίνει εφικτή η ενίσχυση των συλλόγων από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έκανε ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Αδαμίδης.
Τα αιτήματα και οι θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας του Φιλώτα εκφράστηκαν από τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι του Φιλώτα τοποθετήθηκαν και πραγματοποίησαν ερωτήσεις.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου μετά την ολοκλήρωση των ερωτήσεων και τοποθετήσεων έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα που τέθηκαν και αναφέρθηκε ειδικά στην ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής για την οποία θα επιχειρηθεί να δοθεί άμεση λύση σε συνεργασία με τον πρώην Δήμαρχο Φιλώτα, ενώ για το θέμα του περιμετρικού δρόμου Φιλώτα ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Αμυνταίου είναι μετά τις μεγάλες παρεμβάσεις ολοκλήρωσης της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, ολοκλήρωσης της τηλεθέρμανσης και κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και τις αποκαταστάσεις των εργολάβων, θα υπάρξει μία συνολική μελέτη ανάπλασης του οικισμού, οργανικό τμήμα της οποίας θα είναι και ο περιμετρικός δρόμος του Φιλώτα. Επίσης, ενημέρωσε τους πολίτες για τις ενέργειες του Δήμου Αμυνταίου και του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων για το μεγάλο θέμα της αποθείωσης του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα και γενικότερα για τις εξελίξεις στα ενεργειακά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου