Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ηττήθηκε στη ζούγκλα του Αγρινίου ο Αμύντας


Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο ντέρμπυ κορυφής της Β Εθνικής, ανάμεσα στον γηπεδούχο Παναιτωλικό και τον Αμύντα Αμυνταίου, με τον τελικό  35-19 να περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Και αν ο κόσμος που κατέκλυσε κάθε γωνιά του γηπέδου είχε κάποια δικαιολογία, στις μεθοδεύσεις που επέλεξε (προπηλακισμοί, υβριστικά συνθήματα και ρίψη αντικειμένων)  προκειμένου να επιφέρει εκνευρισμό τους παίκτες του Αμύντα, η  συμπεριφορά ορισμένων παικτών του Αγρινίου ήταν αδικαιολόγητη, προκλητικοί  και σε πολλές περιπτώσεις αντιαθλητική.
Από την προθέρμανση, παίκτες του Παναιτωλικού, έδειξαν τις διαθέσεις τους κινούμενοι απειλητικά κατά  παίκτη του Αμύντα, ενώ στο τέλος του αγώνα , προκλήθηκε σύρραξη στην είσοδο των αποδυτηρίων, καθώς  ορισμένοι παίκτες των γηπεδούχων δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια μερίδα 
συναθλητών/παραγόντων  να προφυλάξουν τους παίκτες του Αμύντα από  οπαδούς που είχαν συνωστιστεί πάνω από την είσοδο των αποδυτηρίων, και είτο προεξέτειναν τα πόδια τους από τα κιγκλιδώματα για να χτυπήσουν τους παίκτες είτε τους κατέπτυαν , επιφέροντας  τους θρασύδειλα χτυπήματα από πίσω.
Το κερασάκι στην τούρτα ,ήρθε να προσθέσει το ετεροκίνητο και φοβικό διαιτητικό δίδυμο από την Πάτρα των Χρόνη και Αβράμη, που πέρα από την μεροληπτική στάση που κράτησαν σ βάρος του Αμύντα Αμυνταίου στο Α ημίχρονο, όπου και κρίθηκε η έκβαση του αγώνα, δεν κατέγραψε καμία παρατήρηση στο φύλλο αγώνος για τα όσα συνέβησαν.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του ο προπονητή του Αμύντα Ζαφείρη Μπεκερίδη,  που όταν ζήτησε από τους διαιτητές να στρέψουν το βλέμμα τους , στα όσα εξελίσσονταν στην είσοδο των αποδυτηρίων , εκείνοι  αφού τον αγνόησαν επιδεικτικά, στράφηκαν προς την μεριά της γραμματείας, όπου προσπαθούσαν να κλείσουν το συντομότερων δυνατόν το φύλλο αγώνος.
Στα του αγώνος, οι φιλοξενούμενοι κατεβαίνοντας με πολλές ελλείψεις βασικών παικτών (Ψωμά Όμηρο, Ρόμπη Δημήτρη, Σπύρο Πετρίδη και Μιχάλη Ιωαννίδη, Παναγιώτη Δημητρίου,  Αναστάση Παπαχρήστου, Περικλή Ηλία, Κων/νο  Λιάση και Λευτέρη Ελευθεριάδη) και τον Γιώργο Θεοχαρίδη να αγωνίζεται με σπασμένο το παράμεσο δάκτυλο του αριστερού του χεριού, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον αγωνιστικά ανώτερο Παναιτωλικό, που ολοκλήρωσε το ημίχρονο προηγούμενος 19-12.
Στην επανάληψη ο τεχνικός των φιλοξενουμένων προχώρησε σε πολλές αλλαγές, μια εξ αυτών ήταν  είσοδος του 16χρονου  Γιώργου Τσιτιρέκη, που πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της ανδρικής ομάδας.
Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του  Μιχάλη Ζαραβίνα αν συνεχίσει το επιθετικό της κρεσέντο, εν αντιθέσει με τους παίκτες του Αμύντα που κινήθηκαν σε ρηχά νερά (μόλις 7γκ στο β 30λεπτο).
Κανένας παίκτης του Αμύντα δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το παιχνίδι, αξίζει όμως να σημειωθεί η τοποθέτηση που έκανε παίκτης του Παναιτωλικού για την ομάδα και τα όσα σημειώθηκαν. « Δυστυχώς η ομάδα δεν θυμίζει σε τίποτα (σ ότι έχει να κάνει με τον ηθικό κομμάτι και το ευ αγωνίζεσθαι) την παλιά Προοδευτική Αγρινίου, από τότε που ο σύλλογος μετονομάστηκε σε Παναιτωλικός 2-3 παίκτες και ορισμένοι νεοεισελθόντες παράγοντες, μετέτρεψαν  την ομάδα σε παρέα αλητών, με συνέπεια να παρατηρούνται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα».

Δεκάλεπτα: 8-4, 14-8, 19-12 (ημχ), 23-13, 29-18, 35-19.

Διαιτητές: Χρόνης - Αβράμης

Αμύντας Αμυνταίου (Ζ. Μπεκερίδης): Κάντζης 5, Παπαιωάννου 1, Τόιτος 1, Θωμαίδης 3, Χατζηπέτρου 3, Παναγιωτίδης 5, Κοσμίδης 2, Τσιτιρέκης,  Ζαφειρίδης, Ρώμας (τφ), Θεοχαρίδης (τφ).

Δίλεπτες Αποβολές: 5-5,  Πέναλτι: 4/4 – 4/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου