Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δήλωση Κωνσταντινίδη για την τροπολογία στο σχέδιο "Αθηνά"


Με αφορμή τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για την παράγραφο 4 στο σχέδιο νόμου «Αρχή διασφάλισης της      Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» ο Βουλευτής της Ν.Δ. Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, όπως διαπιστώνεται και από τον τίτλο του, δεν αφορά στο σχέδιο «Αθηνά» και η «επίμαχη» τροπολογία, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, αναφέρεται στη δυνατότητα να ιδρύονται ως κατευθύνσεις στα νέα τμήματα τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων που συγχωνεύονται.
Για παράδειγμα συγχωνεύονται τα τμήματα του ΤΕΙ Φλώρινας στη Νέα Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας με κατευθύνσεις, 1.Ζωϊκής Παραγωγής, 2. Φυτικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας, ενώ επιδιώκω να συμπεριληφθεί και 4η κατεύθυνση στη Νέα Σχολή.
Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ  και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά τον πρόσφατο γάμο τους, προσπαθούν να συνδέσουν την τροπολογία με την τύχη του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι προωθήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα. Άρα, το σχέδιο «Αθηνά» δεν ψηφίστηκε στη Βουλή. Η τροπολογία αφορά αποκλειστικά στην κατοχύρωση των νέων κατευθύνσεων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων φοιτητών και αποφοίτων. Εάν δεν περνούσε η τροπολογία οι μόνοι χαμένοι θα ήταν οι φοιτητές και  η λειτουργία των ιδρυμάτων μετά το σχέδιο «Αθηνά», γιατί οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις θα συνέχιζαν να υφίστανται, ενώ δε θα μπορούσαν να δημιουργούνται οι κατευθύνσεις. Το παράδειγμα είναι το ίδιο με αυτό που ανέφερα παραπάνω. Για να εξηγηθούμε, η συγχώνευση των τμημάτων του ΤΕΙ γίνεται με Προεδρικό διάταγμα και οι κατευθύνσεις θεσμοθετούνται με αυτήν την τροπολογία και κατοχυρώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών.
Ειδικά για τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως και το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013, ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών φέρει τον υφιστάμενο κατά τον χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο, ακόμα και στην περίπτωση που το ΑΕΙ ή η Σχολή ή το Τμήμα εισαγωγής τους συγχωνεύθηκε, κατατμήθηκε, μετονομάστηκε ή καταργήθηκε.
Θα μπορούσα να πω ότι με αυτήν την τροπολογία, χωρίς να θίγεται το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων, διαλύονται όλες οι φημολογίες που είχαν διαχυθεί το τελευταίο διάστημα περί μελλοντικής κατάργησης τμημάτων από το συμβούλιο κάθε ιδρύματος
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. για μία ακόμη φορά με τερτίπια και καμώματα επιχειρούν να παραπληροφορήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις για κομματικό όφελος. Ίσως και να τις κερδίζουν αφού εκμεταλλεύονται και ποντάρουν στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Πρόσκαιρα όμως. Γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο αποκαλύπτονται η γύμνια των επιχειρημάτων τους και οι επικίνδυνες θέσεις τους και  στην Οικονομία και στα Εθνικά Θέματα». 
Από το Πολιτικό Γραφείο

8 σχόλια:

  1. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, 19/03/2013):
    «Επειδή το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» προϋποθέτει μερικές βελτιώσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως εξελίχθηκε μετά το ν. 4009. Σε σχέση, λοιπόν, με τη δυνατότητα της δημιουργίας, της κατάργησης και της κατάτμησης τμημάτων, για το λόγο αυτό είχε προταθεί ως τροπολογία σε προηγούμενο νομοσχέδιο μαζί με το συγκεκριμένο, του οποίου ακόμη η ψήφιση δεν έχει προσδιοριστεί, όπως γνωρίζετε. Επομένως, η συγκεκριμένη τροπολογία έχει να κάνει ως προς τη νομοθετική προϋπόθεση σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπεται για τα τμήματα και τις σχολές του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», άρα δεν υπάρχει καμία καχυποψία, τίποτα το πονηρό και πάνω από όλα τίποτα που να γίνεται εν κρυπτώ».
    Αναφέρετε στην τροπολογία που κατατέθηκε, αλλά τελικά αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις, την 06/03/2013 στο νομοσχέδιο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις»
    Στις 21/03/2013 επαναφέρετε στο νομοσχέδιο «διασφάλιση της ποιότητας στην α/θμια και β/θμια εκπαίδευση», με δύο προσθήκες, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις, γιατί στο μεταξύ είχε δημοσιευθεί η 3η έκδοση του «ΑΘΗΝΑ». Οι παράγραφοι Α, Β της προηγούμενης τροπολογίας έχουν γίνει Α και προστίθενται η Β και Γ (φωτογραφικές ρυθμίσεις του «ΑΘΗΝΑ»).
    Συνοψίζοντας το Υπουργείο δεν είχε την εξουσιοδότηση να ιδρύει αυθαίρετα κατευθύνσεις, αλλά μόνο μετά από πρόταση της Γ.Σ. του τμήματος και του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Η σημερινή ψήφιση της τροπολογίας παρέχει στο Υπουργείο τη δυνατότητα να δημιουργεί αυθαίρετα κατευθύνσεις ξεπερνώντας και το τελευταίο σκόπελο της εφαρμογής του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
    Το ερώτημα που τίθεται (επειδή οι πολιτικοί μας άρχοντες σπεύδουν μαζικά και συντονισμένα να διαψεύσουν οποιαδήποτε σχέση της τροπολογίας με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ») είναι: ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ή ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΎΝ? (ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τόσα ψέματα κ. Κωνσταντινίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο βουλευτής ΝΔ είναι επαίσχυντο. Και οι πιο αδαείς καταλαβαίνουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία έπρεπε οπωσδήποτε να ψηφιστεί για να μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Ουσιαστικά σημαίνει ότι ψηφίζοντας την τροπολογία ψηφίζεται και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Επίσημα λοιπόν οι βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας ψήφισαν ενάντια στα συμφέροντα του τόπου τους και του λαού τους, καταδικάζοντας την περιοχή τους σε μαρασμό και φυσικά επικροτούν την ανάπτυξη άλλων περιφερειών, όπως της Πελοπονήσσου. Κύριε βουλευτά Κωνσταντινίδη μην προσπαθείς να κοροϊδεύεις και άλλο τον κοσμάκη θολώνοντας τα νερά, δεν τρώει κουτόχορτο ο κόσμος. Με τη βούλα τη δική σου επίσημα σβήνουν στη Φλώρινα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν μισό και παραπάνω αιώνα ζωή εδώ στην άκρη της χώρας. Βαριά απόφαση, βαριά κληρονομιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ, ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά μήπως παίζουμε με τις λέξεις για να παραπλανηθεί ο κόσμος.
    Τι θα πεί ψήφισα την τροπολογία στο Σχέδιο νόμου "Αρχή Διασφάλισης της ποιότητας στην Α΄&Β΄Εκπαίδευση",χωρίς να σχετίζεται με το σχέδιο Αθηνά,την στιγμή που το επίμαχο άρθρο 4α παρέχει την δυνατότητα ίδρυσης,
    συγχώνευσης,κατάτμησης κλπ με τα π.δ ,στα "χνάρια του Αθηνά".
    Μήπως υποτιμά ο κ.βουλευτής την νοημοσύνη μας και τέλος πάντων ας μας πεί συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με το σχέδιο Αθηνά που διαλύει ουσιατικά το Π.Δ.Μ και πότε διαφώνησε με την ακολουθούμενη μηνμονιακή πολιτική σε βάρος της χώρας μας και ιδιαίτερα της Φλώρινας ;
    Αν τελικά διαφωνεί ας μας πεί πότε συγκρούστηκε(μήπως την Κυριακή 24 Μαρτίου που συνόδευσε τον κ.Αρβανιτόπουλο στην Κορυτσά ) με το πολιτικό κατεστημένο που υπηρετεί;
    Και τελικά τι έχει να πει στους Φλωρινιώτες για το πετρέλαιο θέρμανσης όπου και τότε είπε το σχετικό ΝΑΙ και τι θα πει σε ένα χρόνο όπου οι επιπτώσεις του ΑΘΗΝΑ, θα είναι τόσο έντονες ,λόγω των οποίων η τοπική οικονομία και το ΑΕΠ της περιοχής ,θα έχει μπει ήδη σε τροχιά ύφεσης καιτο έλλειμμα να ξεπερνά μεσοπρόθεσμα(τριετία)με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις τα 30.000.000 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από τον κ. Κων/δη ;; Eγώ προσωπικά λυπάμαι και στενοχωριέμαι για το επίπεδο του λαού της Φλώρινας που ξαναψήφισαν τον κύριο αυτό και φυσικά θα τον ξαναψηφίσουν εάν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα!! Αυτοί είμαστε και αυτοί μας αντιπροσωπεύουν στο ελληνικό κοινοβούλιο και φυσικά θα δούμε και χειρότερα, στο τιμόνι με τους κυρίους Κων/δη, Ηλιάδη, Βοσκόπουλο και Αντωνιάδη...ΚΑΗΚΑΜΕ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντινίδη έλα μια βόλτα στη Φλώρινα να δεις υποδοχή που θα έχεις!!!Ντροπή σου!!!Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι σαν εσένα εξαπατούν τους πάντες! Είστε όλοι προδότες! Προδώσατε τον τόπο σας, καταρακώνετε το μέλλον των παιδιών μας, καταστρατηγείτε κάθε προσπάθεια για δωρεάν παιδεία και πολιτισμό, οδηγείτε την επαρχία στην οικονομική και πολιτισμική εξαθλίωση!!Μας ξεπουλάτε για ν αδειάσετε αυτόν τον τόπο από τους κατοίκους του, να μας κάνετε δούλους και ακόμα καλύτερα, να μας στείλετε μετανάστες στη Γερμανία!! Αίσχος!!! Αλλά δεν αργεί η θύελλα που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!!!Κι εσάς και τα λεφτά σας και τις γραβάτες σας!!! Φασίστες!!Είστε χειρότεροι από τη χρυσή αυγή!!!Τουλάχιστον αυτοί δεν κρύβουν που ανήκουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κ.Κωνσταντινιδης ριχνει σταχτη στα ματια των Φλψρινιωτων.
    Φλωρινιωτες, μαυριστε τον στις επομενες εκλογες αν εχει το θρασος να ξαναβαλει υποψηφιοτητα,ετσι θα ακουστουν οι κραυγες μας εναντιον του και της κλικας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή