Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Απεριόριστη αφθονία


Fernando Botero
Γράφει η Φοίβη
Ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε τη ζωή αποτελεί, ουσιαστικά, το βαρόμετρο των προσδοκιών σας και βασίζεται σε όλα όσα έχετε διδαχτεί πως αξίζετε και πως είστε ικανοί να επιτύχετε. Οι προσδοκίες αυτές έχουν, κατά μεγάλο μέρος, επιβληθεί από εξωτερικές επιρροές, όπως η οικογένεια, η κοινότητα και οι θεσμοί. Επηρεάζονται επίσης και από αυτόν τον αέναα παρόντα εσωτερικό σύντροφό σας: το εγώ σας. Αυτές οι πηγές των προσδοκιών βασίζονται, κατά μεγάλο μέρος, στις
πεποιθήσεις του περιορισμού, της έλλειψης και της απαισιοδοξίας σχετικά με το τι μπορείτε να επιτύχετε.
Ο άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του ήδη έχει πληρώσει για όλα όσα κατέχει. Η πραγματική του δουλειά, η μοναδική του ανησυχία, είναι να διατηρηθεί ανέπαφος και να μην επιτρέψει σε τίποτα και σε κανέναν να βλάψει την ακεραιότητά του. Αυτός γνωρίζει ότι αυτή η αδιαιρετότητα δημιουργεί πλούτο. Αυτός γνωρίζει ότι το οικονομικό πεπρωμένο εξαρτάται από το βαθμό της ακεραιότητάς του.
Στη ζωή, όπως και στις μπίζνες, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να χάσεις: να πάψεις να πιστεύεις στον εαυτό σου! Όσο περισσότερο είσαι, τόσο περισσότερο έχεις. Ο άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του, μπορεί και αντλεί όλους τους πόρους για να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε κατόρθωμα, ακόμα και σε όσα του είναι ανέφικτα. Η οικονομία ενός ανθρώπου αντιστοιχεί τέλεια στο επίπεδο της ακεραιότητάς του. Όσο περισσότερο είσαι τόσο περισσότερο έχεις, και ποτέ το αντίστροφο.
Το σύμπαν είναι απολύτως άφθονο, είναι το υπερχειλισμένο Κέρας της Αμάλθειας με όλα εκείνα που επιθυμεί η καρδιά ενός ανθρώπου...Σε ένα τέτοιο σύμπαν είναι αδύνατο να υπάρχει ο φόβος της ανεπάρκειας. Μόνο άνθρωποι σαν εσένα, εγκλωβισμένοι στο φόβο και την αμφιβολία, μπορούν να είναι φτωχοί και να διαιωνίζουν την εξάρτηση και τη μιζέρια στον κόσμο.
Άνοιξε τα μάτια σου να δεις την κατάστασή σου και θα μάθεις πόσο πολύ, ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τη μεγαλοπρέπειά του.
Τώρα ξύπνα! Κάνε την επανάστασή σου...Εξεγέρσου ενάντια στον εαυτό σου. Ονειρέψου την ελευθερία...την ελευθερία από κάθε περιορισμό...Εσύ είσαι το μόνο εμπόδιο για οτιδήποτε επιθυμείς. Ονειρέψου...Ονειρέψου...Ονειρέψου χωρίς ανάπαυση!
Το «όνειρο» είναι η μεγαλύτερη πραγματικότητα που υπάρχει. Είναι πια καιρός να αρχίσεις την προσπάθεια για να αναγνωρίσεις και να απελευθερώσεις τις πεποιθήσεις και τις γνώμες που δεν ταιριάζουν με τη νέα συμφωνία που έχεις κάνει με την πραγματικότητα. Ρίξε, πέταξέ τες μακριά από τη συνειδητότητά σου
Εάν ένας άνθρωπος αλλάξει τη στάση του απέναντι σε ό,τι του συμβαίνει, με τον καιρό θα μεταβληθεί η ίδια η φύση των γεγονότων που του συμβαίνουν. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα, και τα πράγματα θα αλλάξουν. Η προσωπική σου ιστορία είναι παραγεμισμένη με πεποιθήσεις που είναι ο πυρήνας του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητά σου. Τις έχεις χρησιμοποιήσει για να εξηγήσεις για ποιο λόγο η ζωή σου έχει πάρει το δρόμο που έχει πάρει. Αποφάσισε να απομακρύνεις εκείνες που δεν ταιριάζουν στην νέα σου συμφωνία με την πραγματικότητα.                                                                             

2 σχόλια:

  1. MH BAZETE TETOIEΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που γράφετε, τί είναι; Λογοτεχνία, φιλοσοφία, επιστήμη ή ελεύθερη έκφραση; Πηγάζουν από κάποια βιβλιογραφία ή είναι προσωπικές απόψεις, γιατί αν είναι το δεύτερο δε χρειάζεται να προσπαθούμε να το καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή