Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΩΔΙΝΕΝ Παπατζιλίκι και ΕΤΕΚΕΝ Καραγκιοζιλίκι ή αλλιώς ο πολιτικός ΞΕΠΕΣΜΟΣ των συνεταίρων της τρικομματικής

Γράφει ο Τζώτζης Βασίλης 

«Τη συγκυβέρνηση τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να
αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και, τρίτον, την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη».
(Αντώνης Σαμαράς, 7/4/2012)

«Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα».
(Αντώνης Σαμαράς, 3/5/2012)

«Απέναντί μας λοιπόν έχουμε όχι ένα κεντροδεξιό μέτωπο, αλλά το μέτωπο της καθαρής και σκληρής δεξιάς , της "καραδεξιάς" (...) Μια συσπείρωση ακραίων στην πλειοψηφία τους στοιχείων, που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης. Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του, που με άγχος προσπαθεί να λύσει προβλήματα εσωκομματικών συσχετισμών, χωρίς αυτοκριτική, χωρίς συνείδηση ευθύνης, για την κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη χώρα το 2009. Γιατί είναι ομογάλακτοι και ομόλογοι του κ. Σαμαρά οι περισσότεροι που κυβερνούν την Ευρώπη. Ανοίγουμε και μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας, είτε αυτή η εκδοχή είναι δεξιά.»
(Ευάγγελος Βενιζέλος, 25/5/2012)

«Δεν θα γίνουμε το αριστερό άλλοθι της προωθούμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».
(Φώτης Κουβέλης, 3/5/2012)

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε την ώρα της γενικής πολιτικής ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ των κομμάτων της τρικομματικής πάνω στις αντιλαϊκές ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και των διαφωνιών στον τρόπο που θα σερβιριστούν στον ελληνικό λαό.

Γιατί τώρα η αναταραχή:
Είναι προφανές ότι η περιδίνηση της τρικομματικής έχει βάση τα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται.
Ήδη η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, κλείνει σχολεία κ νηπιακούς σταθμούς, ετοιμάζεται να παραδώσει στρατηγικούς - κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας σε πολυεθνικά μεγαθήρια (ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, ύδρευση, ΟΠΑΠ), προωθεί δραστικές μειώσεις στις συντάξεις μετά το καλοκαίρι.
Πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα και όχι σε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ SUCCESS STORY κινείται η ζωή του ελληνικού λαού.
Ν.Δ. - Πα.Σο.Κ. - Δημ.Αρ. συμφωνούν εξ ολοκλήρου σε όλα τα παραπάνω, η Δημ.Αρ. παρά την αποχώρησή της δηλώνει «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση.
Η Ν.Δ. συνεχίζει στο γνωστό δόγμα «νόμος κ τάξη» με κορύφωση το παράδειγμα της ΕΡΤ έδειξε πως θέλει η πολιτική της να βρίσκει συμμάχους στα πιο αντιδραστικά σύνδρομα της ελληνικής κοινωνίας, στηριγμένη στην ωμή βία κ καταστολή, στην πυγμή μιας αδίστακτης εξουσίας και των μηχανισμών της.
Το Πα.Σο.Κ. με τη στάση του δείχνει πόσο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ταγμένο είναι στην πολιτική της Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ., αφού συνεχίζει στην ίδια ρότα ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.
Η Δημ.Αρ. ακόμη και αποχωρούσα δήλωσε ξεκάθαρα πως στηρίζει το σύνολο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, το μόνο ζήτημα που βρήκε να διαφωνήσει ως « υπεύθυνη αριστερά» ήταν στον τρόπο που αυτά υλοποιήθηκαν, ότι θα έπρεπε πρώτα να γίνει μια κάποια δημόσια συζήτηση - κοροϊδία για να εκμαιευθεί η λαϊκή συγκατάθεση.   

Ποιος παράγοντας έλειψε:
Η κρίση φαίνεται προσωρινά να πέρασε με «ελαφρές λαβωματιές» στην κυβέρνηση. Οι ρωγμές έγιναν αλλά ΔΕΝ έσπασαν το γυαλί, τί όμως έλειψε;
Η σημερινή περίοδος χαρακτηρίζεται από το ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ του ΑΓΩΝΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτοί είναι που αν μετατρέψουν το δίκιο τους σε απόφαση, την αγανάκτησή τους σε υλική δύναμη με ένας τους φύσημα μπορούν να γκρεμίσουν οποιοδήποτε εμπόδιο.
Σήμερα και με επιτακτικό τρόπο απαιτείται να σχηματιστεί η λαϊκή συμμαχία - μέτωπο που θα απαντά ξεκάθαρα σε όλα τα καυτά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, σε αντιπαράθεση με το «ρεαλισμό» των Μνημονίων, των μονόδρομων Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ., μια συμμαχία που ο λαός θα διεκδικεί τον πλούτο που παράγει.

Τζώτζης Βασίλης

4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ,ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗ ΝΔ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ,ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΡΤ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ,Η ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΝ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΑΝΤΖΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΞΙΟΙ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ,ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΑΣ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
    Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ.

    Ν.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΩΣ ΑΡΙΣΤΑ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ,ΟΣΟ ΕΚΣΤΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
    -ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ.ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ.
    -ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ(ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ(ΤΟ ΝΟΒΑΖΟΡΙΚΟ ΧΡΥΣΟΑΥΓΗΤΙΚΟ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΩΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ).
    -ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
    -ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΝΗΣΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ, ΣΕΡΒΩΝ, ΑΛΒΑΝΩΝ.
    -ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΙΣΑΝΘΥΠΟΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥ,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΡΟΥΕΦΣΚΙ, ΚΡΥΠΤΟΝΟΒΑΖΟΡΙΤΗΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

    ΥΓ: ΔΕ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΕΜΕ.ΠΡΙΝ ΚΑΘΕ ΣΤΑΜΝΑ.
    ΑΡΚΕΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ
    ΤΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ
    ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου Βασίλη. Οι αναλύσεις είναι εύστοχες κάθε φορά. Χρειαζόμαστε και άλλους πολίτες με την ίδια σκέψη και λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
      ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ...

      Διαγραφή