Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η δημοσκόπηση της Vprc/Tvxs στη Florine@. Μεγάλη πτώση ΔΗΜΑΡ, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%.

Η Florineπαρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά για τη Φλώρινα τα αποτελέσματα μιας πανελλαδικής δημοσκόπησης της Vprc/Tvxs.gr, που ανακοινώνεται και μεταδίδεται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα από τα παρακάτω site: alterthess.grcretalive.greleftheriaonline.grepiruspost.grflorineanews.blogspot.grgrafida.netinpost.gr,lamiareport.grlarissanet.grthebest.grtrikalanews.grtvxs.grvetonews.grxanthipress.gr

Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου
Η μεγάλη πτώση της ΔΗΜΑΡ και η αποδοκιμασία της κυβέρνησης είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά από την νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Vprc για το Tvxs, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την αποχώρηση

του Φ. Κουβέλη από την τρικομματική. Από την πτώση της ΔΗΜΑΡ μοιάζει να ευνοείται η ΝΔ, παρ' ότι χάνει ψήφους προς την Χρυσή Αυγή η οποία σημειώνει άνοδο, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να συγκρατήσει την-μέχρι πρότινος ελεύθερη- πτώση του. Από τα υπόλοιπα ευρήματα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας δημοσκόπησης ξεχωρίζουν η παρακολούθηση της διαδικτυακής ΕΡΤ από ένα πολύ σημαντικό αριθμό πολιτών(1.650.000 εκτιμάται με την αναγωγή στον πληθυσμό) καθώς και η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μόλις το 9% δηλώνει ικανοποιημένο από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης μεταδίδονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα από 15 site.
Το υψηλό ποσοστό(73%) των πολιτών που πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση παραμένει στα ίδια επίπεδα και δεν αλλάζει μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης το 81% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και μόλις στο 9% ικανοποιημένοι, επιβεβαιώνοντας ότι ο ανασχηματισμός δεν έδωσε στην κυβέρνηση πρόσθετη περίοδο χάριτος. Αντίθετα μόλις το 22% συμμερίζεται την άποψη ότι από η κυβέρνηση που σχηματίστηκε θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 59% πιστεύει ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.










Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τις απαντήσεις σχετικά με την στάση των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων στην πρόσφατη κυβερνητική κρίση. Διχασμένη είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ε. Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση(39% σωστά, 39% λάθος) ενώ με την απόφαση Κουβέλη διαφωνούν οι περισσότεροι(44% λάθος, 35% σωστά), άποψη που φαίνεται να πληρώνει η ΔΗΜΑΡ, όπως θα δούμε παρακάτω.






Σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία, ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο συνεχίζει να βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία(58% έναντι 30%) ενώ μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκρίνουν κατά πλειοψηφία, αλλά με ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό(32%) να διαφωνεί. (οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι). Νέο στοιχείο στα τηλεοπτικά και ιντερνετικά δεδομένα, το 20% των ερωτηθέντων έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ διαδικτυακά, ο εκτιμώμενος δηλαδή αριθμός ανθρώπων που την παρακολούθησαν ανέρχεται 1.665.000!







Τέλος, σε ένα περιβάλλον όπου η ανεργία φτάνει στο 27,4% του ενεργού πληθυσμού και η κοινωνική δυσαρέσκεια φαίνεται να διαχέεται , μόλις το 45% των ερωτηθέντων δηλώνουν εκλογική προτίμηση. 

Από αυτούς, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά της ΝΔ(0,5%) η οποία δείχνει να βελτιώνει ελαφρά την θέση της σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Vprc, αντισταθμίζοντας τις συνεχιζόμενες απώλειες της προς τα δεξιά και την Χρυσή Αυγή, με κέρδη από τα αριστερά και την ΔΗΜΑΡ.



Όπως ήδη σημειώθηκε το ΠΑΣΟΚ συγκράτησε την πτώση του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να δηλώνουν παρών με ένα ικανοποιητικό ποσοστό, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται κάτω από το ποσοστό του 3% ενώ στο άλλο κόμμα αξιοσημείωτα ποσοστά εμφανίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.











13 σχόλια:

  1. Εσεις να κοιτατε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. την Χρυση Αυγή την βλέπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KAI META;
      Η Χρυσή Αυγή δε θα κυβερνήσει.
      Κάτι κοπούκια θα στείλει σπίτι με τα ποσοστά της να βαλουν μυαλό και να μη νομίζουν ότι τους χρωστάει η κοινωνία.
      Φέρτε στη Φλώρινα τη Χρυσή Αυγή τσίμα τσίμα με τη Νέα Φασολάδα του Σαμαρά "κι αυτά ακριβά είναι δηλαδή" να τα κάνουν πάνω τους.
      Αρκετά πια οι κεχαγιάδες στα κεφάλια μας

      Διαγραφή
    2. Απο την στιγμή που θα πληρώνουμε φόρο-ενοίκιο (ενιαίος φόρος ακινήτων-χαράτσι-εφορία κάθε χρόνο ΦΑΠ )απο το 2014 , οι Κύριοι της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ,είναι που θα φέρουν Αυτοι την Χρυσή Αυγή 2ο κόμμα ...Και καλά να πάθουν δηλαδή , γιατι τους αξίζει .Η Χρυσή Αυγή έρχεται .....και θα κόψει κ....ς, να είστε σίγουροι για αυτό!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @7.37:
    Τη βλέπουμε και πολύ γουστάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στο florinea για την συμμετοχή του στην ταυτόχρονη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

    Η ΧΑ θα φουσκώνει μέχρι να σκάσει μια και καλή. Ήδη ο κόσμος καταλαβαίνει με τι έχει να κάνει και επιστρέφει στην παλιά καλή δεξιά.. Το θέμα είναι πότε θα βρεί εκει και μερικούς βουλευτές της ΧΑ, σε στύλ ΛΑΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o κόσμος θα χρησιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή για να στείλει τους βυλευτές της κουρασμένης δεξιάς.

      Διαγραφή
  5. TΡΟΙΚΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΝΔ- ΣΤΣΘΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΨΗΦΗΣΑ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ -ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ-ΚΕΝΤΡΩΟΣ Κ.Λ.Π ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου ψήφισες ΝΔ μάλλον κατι άλλο είσαι αλλα δεν στο λέω. Το μαντεύεις όμως ε;

      (ισχύει και για τους του ΠΑΣΟΚ)

      Διαγραφή
  7. O ΣΑΜΑΡΑΣ ELEGE OTI ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΤΩΡΑ ΣΥΝΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ Η ΕΜΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΑ ΒΟΗΣ. ΟΥΤΕ Ο ΣΤΑΛΗΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ.ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή