Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Έκθεση Ορθοδόξου Εικόνος

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγιναν την Παρασκευή, 16/8, στο γειτονικό Μοναστήρι τα εγκαίνια της κοινής έκθεσης Ορθοδόξου Εικόνος, των ζωγράφων Γεωργίου Χατζή από την Φλώρινα και Σλάβιτσας Μιχαήλοβα από το Μοναστήρι.
Την έκθεση άνοιξε με ομιλία της η διευθύντρια του Μουσείου της πόλης,
ενώ ακολούθησαν σύντομες ομιλίες και χαιρετισμοί από την γραμματέα του συλλόγου “Πελαγονία” (που συντόνιζε την διοργάνωση), εκπροσώπου του οικείου μητροπολίτη, και του γραμματέα του ΦΣΦ “Αριστοτέλης”, κ.Παπαδόπουλου Δημητρίου.
Ευχάριστη αίσθηση προκάλεσε και το ότι τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί συμπολίτες μας Φλωρινιώτες, που δημιούργησαν έτσι μια “Ελληνική” ατμόσφαιρα στον χώρο της έκθεσης.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 1700 χρόνια από το διάταγμα των Μεδιολάνων και περιλαμβάνει 24 έργα με θέματα με παλαιοχριστιανικά σύμβολα, κλασσικές βυζαντινές εικόνες, απεικονίσεις νεομαρτύρων, και πρωτότυπες συνθέσεις. Θα παραμείνει στο Μοναστήρι (γκαλερί Μάγκαζα) μέχρι και τις 20/8, ενώ από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του “Αριστοτέλη” στην Φλώρινα.

2 σχόλια:

  1. Δεκτή η έκθεση από την οποιαδήποτε ορθόδοξη σλάβιτσα.
    Την ψεμάτιτσα μόνο δε τη γουστάρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να γίνεις σαφέστερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή