Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για το Πετρέλαιο θέρμανσης στις σχολικές μονάδες

Ερώτηση προς τον Υπ.Οικονομικών με θέμα «Ε.Φ.Κ.Πετρελαίου» κατέθεσαν δεκαπέντε (15) Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ αυτών και ο Βουλευτή Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι Δήμοι της χώρας μας να μην μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα θέρμανσης των σχολικών αιθουσών των σχολικών μονάδων τους.
Όπως γνωρίζεται για τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης δεν υπάρχει επιστροφή φόρου του πετρελαίου θέρμανσης.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε πέρσι μεταξύ 1,28 έως 1,38 ευρώ το λίτρο.
Για να αντιμετωπίσουν οι δήμοι τις υποχρεώσεις τους αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε περικοπές όλων των άλλων δαπανών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη στις σχολικές μονάδες και να αναγκάζονται εκπαιδευτικοί και γονείς να συνεισφέρουν οικονομικά στις αναγκαίες δαπάνες.
Στην περίπτωση των σχολικών μονάδων, τα έσοδα από τον ΕΦΚ, από την μία τσέπη πρέπει να πάνε στην άλλη διότι το κράτος πρέπει να χρηματοδοτήσει τους Δήμους για την θέρμανση των σχολείων.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε α) τη συνολική επιστροφή του ΕΦΚ στους Δήμους για την θέρμανση των σχολικών μονάδων ή β) την κατάργηση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης για όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, προκειμένου και οι μαθητές να έχουν την ανάλογη θέρμανση στις σχολικές αίθουσες και οι Δήμοι να μην επιβαρύνονται, σε ημέρες που τα δημοσιονομικά των Δήμων είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με το Ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, για τις σχολικές μονάδες;  
Οι ερωτώντες Βουλευτές


2 σχόλια:

  1. ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ. ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ.ΣΤΑΘΗ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , ΟΧΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.ΣΤΑΘΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑΘΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ΜΙΛΑΣ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή