Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτή σύσκεψη για το πετρέλαιο και τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια

Μας έχουν τσακίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, μας έχουν ρίξει στην ανεργία, διαλύουν τη δημόσια υγεία και την παιδεία. Οι φόροι και τα χαράτσια έχουν γίνει
θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας. Κινδυνεύουν με κατασχέσεις τα σπίτια. Οι ναζί της Χρυσής Αυγής δολοφονούν και τρομοκρατούν εργαζόμενους.
Υποχρεώνουν τις λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν την κρίση και το χρέος, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτά, για να κερδίσει η πλουτοκρατία, που τα δημιούργησε.
Μέσα σε όλη αυτή την επίθεση, έρχεται και η ΔΕΗ, που έχει προβεί σε απανωτές αυξήσεις στην αξία του ρεύματος, να κόψει πριν λίγες μέρες το ρεύμα σε εργαζόμενους στην πόλη μας, που δεν πλήρωσαν το χαράτσι, ενώ πλήρωσαν κανονικά την αξία του ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ.
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ προβαίνει συνεχώς σε διακοπές ρεύματος σε ανέργους, ηλικιωμένους, φτωχούς οικογενειάρχες που αδυνατούν να πληρώσουν και αυτό ακόμα το ρεύμα.
Καλούμε όλους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους της περιοχής μας να συμπορευτούν και να δράσουν με τα ταξικά Σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές. Τέτοιου είδους περιστατικά χρειάζονται την οργανωμένη αντίδραση, την πάλη κάθε λαϊκής οικογένειας. Καλούμε κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά να είναι στο πόδι, να διεκδικεί να μην κόβεται το ρεύμα, το νερό, να μη μένει κανείς χωρίς τρόφιμα, φάρμακα. Δεν μπορούμε να μένουμε μόνοι, να περιμένουμε από την ελεημοσύνη, δε λύνει το πρόβλημα. Χρειάζεται οργάνωση, δράση στη γειτονιά, ανάπτυξη της λαϊκής-ταξικής αλληλεγγύης. Να είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους!
Ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Η αγωνία κάθε λαϊκής οικογένειας, κάθε εργαζόμενου, κάθε άνεργου, κάθε ηλικιωμένου, είναι πώς θα μπορέσει να εξασφαλίσει τη θέρμανση για το σπίτι του. Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου είναι στα ύψη, η τιμή του ρεύματος επίσης, και με τη ΔΕΗ να προβαίνει διαρκώς σε διακοπές ρεύματος σε ανθρώπους που αδυνατούν να το πληρώσουν, με τους μισθούς να έχουν μειωθεί δραματικά μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με την ανεργία καλπάζει. Η κυβέρνηση υπόσχεται τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης, που μόλις λίγες μέρες θα μπορέσουν να  ζεστάνουν ένα λαϊκό νοικοκυριό.
Για να οργανώσουμε την πάλη μας για το θέμα αυτό καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας στις 7 μμ, όλους όσους υφίστανται τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής, όλους όσους θέλουν να ενωθούν μαζί μας για να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική και να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα.
Να διεκδικήσουμε
  • Να καταργηθεί κάθε φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών. Ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Τα έσοδα του κράτους να αναπληρωθούν με αντίστοιχη επιβάρυνση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των κερδών των πετρελαϊκών εταιριών και των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού στις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Να διαγραφούν χρέη φτωχών άπορων οικογενειών από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΔΕΥΑΦ)
  • Ειδική προστασία των ανέργων, των φτωχών λαϊκών οικογενειών (Ο ΟΑΕΔ, η πρόνοια, οι Δήμοι) να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους
Να βάλουμε στο στόχαστρο όσους ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Καμιά εμπιστοσύνη σε επίδοξους "σωτήρες". Ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο βιοπαλαιστής επαγγελματίας, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο νέος, η νέα, η γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων έχουν συμφέρον, το δίκιο και τη δύναμη, ενωμένοι να αντισταθούν στη σημερινή θύελλα, να οργανώσουν την πάλη τους για τη συνολική ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων, να ανοίξουν δρόμο για την κοινωνία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους.
Κανένας μόνος του στην κρίση. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Μέλος ΟΓΕ

1 σχόλιο: