Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Επισημάνσεις

Γράφει ο Νάσος Παπαδάκης
Αφού αρχικά δηλώσω την ικανοποίησή μου για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που έγιναν πρόσφατα στο δρόμο Δροσοπηγής-κορυφής Βιτσίου και ο οποίος βελτιώθηκε σημαντικά, θα ήθελα να προχωρήσω ακόμη σε μερικές επισημάνσεις βελτίωσης που μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν και οι οποίες δημιουργούν
πρόβλημα σε όλους εμάς τους εκπ/κούς που πηγαινοερχόμαστε στην Καστοριά για εργασία από το συγκεκριμένο δρόμο, αλλά και σε όλους τους φίλους που υπηρετούν στη Μονάδα της Αεροπορίας.
Καλό θα ήταν να καθαριστούν οι άκρες του δρόμου και να κοπούν τα χόρτα τα οποία σε μερικά σημεία έχουν κλείσει χωρίς υπερβολές σχεδόν τη μία λωρίδα κυκλοφορίας και φυσικά το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο τώρα το χειμώνα εάν αυτά τα χόρτα πέσουν στο δρόμο, έχουν να κοπούν  τουλάχιστον δυο χρόνια, και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες έχουν καλύψει τελείως τα στηθαία που βρίσκονται στα σημεία αυτά.
Επίσης καλό θα ήταν να προχωρούσαν οι αρμόδιοι σε μια σήμανση του δρόμου αυτού με μια γραμμή στη μέση τουλάχιστον, γιατί τώρα το χειμώνα με την ομίχλη που είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο πραγματικά οδηγούμε στα τυφλά, εύχομαι και ελπίζω να εισακουστούν οι επισημάνσεις αυτές και να προχωρήσουν οι υπεύθυνοι είτε είναι του Δήμου Φλώρινας είτε της Περιφέρειας στις βελτιώσεις αυτές πριν πέσουν τα πρώτα χιόνια!!






4 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τα περσινα δεδομένα, ο δρόμος ήταν κλειστός, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, απο το παλιό ξενοδοχείο μέχρι την κορυφή. Ο δρόμος αυτός που ανήκει, είναι στρατιωτικός και τον έχει αναλάβει η υπηρεσία της Αεροπορίας να τον συντηρεί ή ο Δήμος Φλώρινας. Αν τον έχει αναλάβει ο Δήμος μέχρι που είναι τα όρια του. (Προφανώς όχι μέχρι το Ξενοδοχείο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν γνωρίζω ποιοί είναι υπέυθυνοι ( η περιφέρεια -ο δήμος -αεροπορία) αλλα αυτό που γνωρίζω και επαληθεύω τον συντάκτη του πολύ εμπεριστατωμένου κειμένου και των φωτογραφιών έίναι το γεγονός ότι ο δρόμος απο την Δροσοπηγή μέχρι την κορυφή έχει τα κακά του τα χάλια. Απεναντίας απο την κορυφή μέχρι και την πόλη της Καστοριάς ο δρόμος είναι άριστα συντηρημένος χωρίς χόρτα , διαθέτει όχι απλά λευκή διαγράμμιση αλλα κίτρινη διαγράμμιση σωτήρια για τους οδηγούς που διέρχονται απο εκεί σε περίπτωση ομίχλης - χαμηλής ορατότητας. Μέχρι και σε αυτό τον δρόμο οι Καστοριανοί μας έχουν προσπεράσει μίλια μπροστα σε θέματα στοιχειώδους ανάπτυξης όπως είναι οι συντηρήσεις οδών στην προκειμένη ποσώς σε θέματα προσβασιμότητας τουρισμού και ουσιαστικού ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων της π.ε. τους Συγχαρητήρια στον συντάκτη της παρούσης επισήμανσης

    ένας βουνίσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εντοπισμός και η καταγραφή των προβλημάτων της καθημερινότητάς μας είναι έργα υπεύθυνων και συμμετοχικών πολιτών. Για να αναγκαστεί ο καθ' ύλην αρμόδιος να επιληφθεί.
    Μπράβο Νάσο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν λίγες μέρες έγινε ασφαλτόστρωση του δρόμου, οπότε κάπου ανήκει ή στο Δήμο ή στην Περιφέρεια και σίγουρα την ασφαλτόστρωση δεν την έκανε η Αεροπορία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή