Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Όχι στην κομματική εκμετάλλευση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών... Ναι στα κοινά ψηφοδέλτια…

Γράφει ο Βασίλης Μαύρου
Άποψή μου να καταργηθούν με νόμο τα χρίσματα και η ενεργός ανάμειξη των κομμάτων στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι οι υποψήφιοι (ανεξάρτητα από τον προσωπικό τους ιδεολογικό προσανατολισμό) θα πρέπει να κατεβαίνουν
ανεξάρτητοι και σε κοινό ψηφοδέλτιο ανάδειξης υποψηφίων Δημάρχων, το ένα ψηφοδέλτιο και σε κοινό ψηφοδέλτιο ανάδειξης υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, το δεύτερο ψηφοδέλτιο. Αντίστοιχα και στην Περιφέρεια.
Έτσι ενισχύεται και ενδυναμώνεται η μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση των τελευταίων 30 χρόνων στην χώρα, αυτή του Καλλικράτη. Αναδεικνύονται οι άξιοι τοπικοί εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι, που θα διαχειριστούν τις τύχες του εκάστοτε τόπου. Έτσι αναδεικνύετε η διαφάνεια, η εντιμότητα, και η δημοκρατικότητα των υποψηφίων. Δίνεται οριστικό τέλος, στη διακίνηση μαύρου χρήματος, στις ρουσφετο-εξυπηρετήσεις και στην αδιαφάνεια λήψης των αποφάσεων.
Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούν να αναδειχθούν, να συμμετάσχουν και να αγωνισθούν, νέοι (σε ηλικία και ιδέες) άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, χωρίς να έχουν κομματική ταυτότητα. Ο Δημοκρατικός υγιής ανταγωνισμός των εκλογών ενισχύεται, χωρίς τις υπέρογκες κομματικές ενισχύσεις των «χρισμάτων». Έτσι δηλαδή,  ενισχύονται, η Δημοκρατία και οι θεσμοί της.
Μια σοβαρή κυβέρνηση και μια σοβαρή αντιπολίτευση θα μπορούσαν να συμφωνήσουν, σε μια αυτονόητη για τον τόπο αλλαγή, κυρίως νοοτροπίας, της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, προς αυτήν την κατεύθυνση, για το συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως των πολιτών αυτής. Η συναίνεση για την Αυτοδιοίκηση είναι επιτακτική. Τις διαφορές τους, μπορούν να τις λύσουν σε κεντρικό επίπεδο, στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές εκλογές.
Μαύρου Βασίλης
Τεχνικός Η/ Υ και Δικτύων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου