Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Street Photo Reportage: Βεβήλωσαν το άγαλμα του Αυγουστίνου Καντιώτη

Γράφει ο βουνίσιος

ΑΙΣΧΟΣ! Aκραίοι αναρχοαλήτες βεβήλωσαν και το άγαλμα του Αυγουστίνου Καντιώτη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Φλώρινας΄.
Τήν εικόνα αυτή αντικρύζουμε κάθε ημέρα, κάθε Κυριακή χιλιάδες Φλωρινιώτες στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα και συγκεκριμένα  στο εδώ και μία δεκαετία
επι μία 10ετία ανακαίνιση κτήριο της Μητρόπολης όπου έζησε  και μεγαλούργησε   ο αείμνηστος επίσκοπος μας Το άγαλμα μετατοποθετήθηκε στην άκρη του κτηρίου πρόσφατα για την τοποθέτηση μιάς περικαλλούς προτομής που κοσμεί την είσοδο του άδειου κτηρίου της Μητρόπολης.
Δυστυχώς μετα λύπης μου αναφέρω ότι  τον αείμνηστο  Θρησκευτικό μας πατέρα  Αυγουστίνο Καντιώτη κάποιοι μάλλον ανεγκέφαλοι τον "διέγραψαν" από στα 100 έτη Ελευθέριων της πόλης .Μετά από αυτό ήρθαν και οι ..κουτσουλιές των βρωμιάρηδων ακροαναρχικών - στρατευμένων ακροαναρχοαλητών  ώστε  με την σειρά τους να βάλουν την υπογραφή και το ασίγαστο μίσος τους που εκκόλαπταν χρόνια πρίν σαν έχιδνες για τον Αυγουστίνο Καντιώτη .
Αν είχε  "ζωγραφιστεί" από τους στρατευμένους αναρχοαλήτες έστω και μια μολυβιά σε άγαλμα ηγέτη ή κτήριο κάποιας άλλης θρησκείας ή εθνικού ήρωος άλλης εθνικότητας , οι λογής λογής "καθωσπρεπισταί άρχοντες " , οι  παντελώς μέχρι σήμερα αδιάφοροι πολίτες θα είχαν  ξεσηκώσει όλο τον ντουνιά και θα είχαν προστρέξει να καταδικάσουν με κάθε μέσο αυτό το απαίσιο αυτό γεγονός και θα  αποκαθιστούσαν  την ίδια ημέρα τις βρωμιές που προκάλεσαν οι αναρχοαλήτες αυτοί στο άγαλμα .
Όταν όμως οι αναρχοάπλυτοι αυτοί αλήτες ή αλήτισσες  βεβηλώνουν αδέσποτοι και ασύλληπτοι από την αστυνομία με την ησυχία τους  ,  το άγαλμα του αειμνήστου επισκόπου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, το Δικαστικό Μέγαρο , αγάλματα , πλατείες, καταστήματα και σπίτια νοικοκυραίων ,  κανενός "άρχοντα και Φλωρινιώτη" δεν ιδρώνει  το αυτί - δεν του καίγεται καρφί- αλλά ούτε καταγράφεται από κανέναν δραστήρι δημοσιογράφο της χαραδρούπολης μας

Εγώ το έβλεπα εδώ και εβδομάδες, το φωτογράφισα και το παραδίδω πλέον στα φώτα της δημοσιότητας ώστε άμεσα να συλληφθούν οι δράστες και να καθαριστεί από τις κουτσουλιές που άφησαν οι εν λόγω αλήτες .
Αναρωτιέμαι κάθε Κυριακή  δεν βρέθηκε ένας φιλότιμος Χριστιανός να το καταγγείλει ;
Από τόσου μεγάλου βαθμού πρόβλημα όρασης ή μνήμης  πάσχετε;

αντι επιλόγου
Στα πολύ ψηλά βουνά υπάρχουν γκρεμοί και μεγάλες χαράδρες .Μετανοείτε πρίν πέσει από τον ουρανό μεγάλη φωτιά  να σας κάψει

26 σχόλια:

  1. Άϊντε πάλι τα ίδια με σένα βουνίσιε.... Μήπως δεν έχεις ξαναδεί βεβηλωμένο άγαλμα;; Και τι είναι αυτά που γράφεις: "Καλά, κανείς δεν το είδε;; Πάλι εγώ το είδα και το φωτογράφισα.."...... δηλαδή δεν φτάνει που σου έγιναν εμμονές οι "βανδαλισμοί" και οι "βεβηλώσεις".. δεν φτάνει που προχωράς σε θρησκευτικές διαπιστώσεις.. >> ότι δηλαδή "θα πέσει φωτιά να μας κάψει"... δεν φτάνουν όλα αυτά.. τώρα αρχίζεις να καβαλάς και κάλαμο... διότι έχεις μετεξελιχθεί σε μεγάλο φωτορεπόρτερ που τα βλέπει όλα πρώτος.. Άσε μας Βουνίσιε.. άσε μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε. Βουνίσιε... αφού θεωρείτε τον Καντιώτη Θρησκευτικό σας πατέρα, είστε άξιος λύπησης! Γνωρίζαμε ότι η πόλη της Φλώρινας εξέτρεφε - εκτρέφει και φιλοξενεί (;) την πνευματική παραπληγία - γιατί άραγε; Αλλά επειδή μιλάτε για βουνά, λαγκάδια και χαράδρες σας προτείνω να πάρετε τις σάπιες αξίες σας και να μας αδειάσετε τη γωνιά! (που θες να μου κάνεις και "stree photo reportage", τρομάρα σου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάπιο, θολοκουλτουριάρη και ψευτοπροοδευτικέ, είναι το δικό σου σκεπτικό.

      Διαγραφή
    2. Ο ανώνυμος των 11:29 π.μ. καλά θα κάνει να τεκμηριώσει τα περί "πνευματικής παραπληγίας".
      Δεν μπορεί να πετάει βαρύγδουπες ακφράσεις προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.

      Διαγραφή
  3. Για την αποκατάσταση της αλήθειας κ. Βουνίσιε, το άγαλμα είναι αφιερωμένο στον άγνωστο ιερέα που τόσα εχει προσφέρει στους αγώνες της ορθοδοξίας και ήταν μια ακόμη προσφορά του ευεργέτη της περιοχής κ. Εμφιετζόγλου..αλλα σαφώς αυτό δεν αναιρεί την τοποθέτησή σου οτι εχει βεβηλωθεί και δεν εχει την θέση που του αξίζει..
    Δ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωστε σου μοιάζει με τον Αυγουστίνο Καντιώτη το άγαλμα ε;; Δεν πειράζει.. την άλλη φορά θα δεις καλύτερα Βουνίσιε.. μην απογοητέυεσαι.. εμείς εδώ θα είμαστε να σε στηρίζουμε.. και να μένουμε άφωνοι από το κάθε "τρανό" φωτορεπορτάζ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε βουνίσιε καλά δεν ξέρεις τι αγάλματα έχει η Φλώρινα; Σαν τον π. Αυγουστίνου Καντιώτη σου μιάζει αυτό; Τόσο πολύ ξέχασες την μορφή του π. Αυγουστίνου Καντιώτη;

    Αντί να γράφεις αερολογίες και θεωρείες κάνε αυτό που θα έκαμνε κάθε γνήσιος Φλωρινιώτης... θα το καθάριζε σεμνά χωρίς να επιδιώκει να δημιουργήσεις θέμα με δήθεν αντί Καντιωτικούς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιο απαραδεκτη απο την καταπτυστη αυτη ενεργεια η ηλιθια και ενοχη σιωπη ολων των δημοτων και των αρχων της φλωρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εύγε στα παιδιά κάτω η λαίλαπα που κατέστρεψε και καταστρέφει ακόμα την Ελλάδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. BΛΑΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ. ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aναμένω "καταιγισμό σχολίων"- ...Τον βράχο όσο και να του ρίχνετε πέτρες αυτός ΔΕΝ κλωνίζεται...Ξ Ε Μ Π Ρ Ο Σ Τ Ι Α Τ Η Κ Α Τ Ε απαντες ....πλέον λόγω "προεκλογικής εγκεφαλικής αναταραχής" για μακρόν χρονικό διάστημα θα σας αφήσω στην χαραδρίσα ΝΙΡΒΑΝΑ σας...μετα θα...το ξανασκεφτω .Καληνύχτα σας η ώρα είναι 8.08 ! Και πού είστε...μην ξανατολμήσετε να στείλετε τους ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ στα σπίτια της Φλώρινας θα σας πάρω όχι με την φωτογραφική μου αλλα με τον ..βούρδουλα όπως έκανε Κάποιος Κύριος σαν είδε τον Ναό του Πατέρα Του να καταντάει ..ζωοπάζαρον....ΤΕΛΟΣ τα ΡΕΠΟΡΤΑΖ μέχρι αορίστου Χρόνου.... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά ρε βράχε. Μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου έχεις. Καλά κάνεις και σταματάς. Να επανέλθεις όταν ξεκαθαρίσεις με τον εαυτό σου τι είσαι: προπαγανδιστής, ακτιβιστής, ορθόδοξος ταλιμπάν, αναρχοαριστερός, οικολόγος ή απλά να 'χαμε να λέγαμε...

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ 10.33 ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ? Ο....ΒΑΤΡΑΧΟΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ....ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ? ΕΡΠΕΤΟ? ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΆΝΤΩΝ ?


      .....ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΝΙΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΜΠΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΗΡΘΕ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΦΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ...

      Διαγραφή
  10. O ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΟΗΤΑ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙΑ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι θα γίνει με αυτήν την πόλη,
    Τα σκυλιά τα αμολάνε όπου βρούνε, σε δρόμους σε χορτάρια, σε πεζοδρόμια. Τα Αδέσποτα όλου του κόσμου ενωθήτε. Οι μυρωδιές που αφήνεται, μας δείχνουν κατα τα Σ@@@Α που σας ταΪζουν.

    ΤΡΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε συμφωνω με την πραξη,αλλα ευχαρηστως θα τον γιαουρτωνα εν ζωη.Ε οχι και αγαλμα του μεγαλυτερου σκοταδιστη φασιστα ,φονεα συνειδησεων.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;

      Διαγραφή
    2. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙΣ ΦΑΤΟ ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ανθρωπακο.....

      Διαγραφή
    3. Για τον άνθρωπο που έσωσε απ τον εκ πείνης θάνατο 8150 ψυχές στην Κοζάνη επί κατοχής, που καταδικάστηκε σε θάνατο απ τους Ιταλογερμανούς, που δεν ήξερε το χρώμα του χρήματος, που έμενε σε ένα υπόγειο στην οδό Χριστοκοπίδου στου Ψυρρή, που έφτιαξε πλειάδα ιδρυμάτων ΑΠ ΤΟ ΜΗΔΕΝ (οικοτροφεία, γηροκομεία, οίκους χειροτεχνείας, κ.ά.) , που βάφτισε και στέγασε τους αθίγγανους στη Φλώρινα, που περιόδευε πόλεις και χωριά με κίνδυνο της ζωής του, που ίδρυσε μια εκλεκτή ιεραποστολική αδελφότητα, που δε λογάριασε Μεταξάδες, Παύλους και Φρειδερίκες, Παπαδόπουλους και Παττακούς, Καραμανλήδες και Παπανδρέου και Σαρτζετάκηδες, που θηριομάχησε με το ποικίλο (πολιτικό, δημοσιογραφικό, ψευτο-καλλιτεχνικό και ψευτο-πνευματικό κατεστημένο),που οδήγησε μυριάδες ψυχών στο Χριστό με τα χιλιάδες κηρύγματά του (υπάρχουν τα σχετικά πειστήρια), που απειλήθηκε απ τους ανιστόρητους κάπηλους των Σκοπίων για τους αγώνες του για τη Μακεδονία μας, που μπήκε στην πρωτοπορία των αντιοικουμενιστικών αγώνων, που το ένα, που το άλλο (θα μας πάρει μέρες να γράφουμε για τη ΣΕΠΤΗ προσωπικότητά του), αρμόζει μία και μόνο λέξη: ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

      Διαγραφή
  13. E OXI KAI ANARXIKOI!!!! ....O MONADIKOS ANARXIKOS STIN ELLADA ITAN O NIKOS KOYNTARDAS ....OLOI OI ALLOI SAN AFTUS POY PAIZOYN ME TA SPREI EINAI KOMMATOSKYLA PRAKTORES MISTIKON IPIRESION KOMMATOSKILA KAI TROFIMOI THS GNOSTI$$ PRESBIAS KAI $TOON ...OXI EPANASTASI KAI SE AGALMATA RE ILITHIOI.. ISTE PRAKTORES KAI ENA MATSO ILITHIOI AFTOI INE KIRIE BOUNISIE ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατάπτυστη πράξη, κακομαθημένων παλιόπαιδων που το μόνο που ξέρουν είναι να ξεζουμίζουν τον μισθό του πατέρα τους. Η στάση μου αφορά την βεβήλωση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ μνημείου.
    Βουνίσιε, μη μασάς. Συνέχισε ότι κάνεις. Και ένας να ασχοληθεί, και ένας να δραστηριοποιηθεί, αξίζει τον κόπο. Για όλους τους άλλους.... Περαστικά τους. Μη τους κάνεις το κέφι και εν τέλει, από πότε σε απασχολούν οι απόψεις μικρόψυχων και κενών ανθρώπων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δύο άνθρωποι στιγμάτισαν την πόλη στην προ ΔΝΤ-εποχή της Ελλάδας: ο Καντιώτης και ο Φλωρινιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΖΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ. ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Αν πλήρωνες φόρο για την ανοησία που έγραψες 6:13 θα είχαμε λύσει το δημοσιονομικό μας πρόβλημα.

      Διαγραφή
  16. Βουνίσιος Ακτιβιστής15 Μαρτίου 2014 στις 7:54 μ.μ.

    ο Βουνίσιος σήμερα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Θα ανεβεί στο βουνό ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ο Σ και πλακώσαν όλοι σαν μύγες για να τους ψηφίσει..Κράτησε μάλιστα τεφτέρι και δεν γνωρίζετε τι σας περιμένει...Ραντεβού τα ξαναλέμε μετά τις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή