Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Λόγος Χρήστου Καπουράνη

Καλησπέρα και από εμένα.
Έφτασε η ώρα να σας δώσω εξηγήσεις και κυρίως στους ανθρώπους που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
Θα αναρωτιέστε ίσως αρκετοί από εσάς γιατί τέσσερις άνθρωποι, συνεργάτες του κύριου Τσέπα σταθήκαμε απέναντι από εκείνον και από την ομάδα του.
Ο ίδιος μας καταλογίζει την ευθύνη πως στα δύσκολα εγκαταλείψαμε την προσπάθεια και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποφασίσαμε να χορέψουμε το χορό αλλιώς». Ναι, εγώ προσωπικά δεν το αρνούμαι, αποφάσισα  να εγκαταλείψω το χορό του Ζαλόγγου, αφού κάθε προσπάθεια μου να σταματήσω την τρελή πορεία αυτού του χορού προς το γκρεμό, δεν κάρπισε.
Εξάλλου, η Δημοτική αρχή πρέπει να διευθύνει ως ορχήστρα το χορό και όχι να χορεύει η ίδια όπως της σφυρίζει ο κάθε συναλλασσόμενος με το Δήμο. 
Το 2011 ξεκινήσαμε με σχεδιασμό και όρεξη για δουλεία.
Δυστυχώς όμως ο κύριος Τσέπας τον οποίο σεβάστηκα, σέβομαι και θα σέβομαι ως άνθρωπο, ως Δήμαρχος δεν λειτούργησε ομαδικά, απέφυγε πολλές φορές να συνεργαστεί με την ομάδα του και καθ’ όλη την θητεία έδρασε περισσότερο «ΜΟΝΑΡΧΙΚΑ», χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το γεγονός πως θα υπάρξουν συνέπειες για αυτή την αλαζονική του συμπεριφορά.
Λειτούργησε σχεδόν πάντα με αδιαφανείς διαδικασίες στα οικονομικά θέματα, κατέταξε τους Πρεσπιώτες σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ανάλογα με το που έγερναν εκλογικά, έδρασε με σκοπιμότητα. Τις περισσότερες φορές δεν μας υπολόγισε, δεν σεβάστηκε τις απόψεις μας και δεν αναγνώρισε την προσπάθεια του καθενός από εμάς, με αποτέλεσμα ο αρχικός μας σχεδιασμός να πάει στράφι και οι κόποι μας να πάνε χαμένοι.
Σίγουρα αναρωτιέστε, γιατί δεν αντέδρασα πιο νωρίς σε αυτό το κατρακύλισμα. Η αλήθεια είναι πως σεβάστηκα τον Δήμαρχο Βασίλειο Τσέπα, μάλιστα πολλές φορές στήριξα τις απόψεις του και τις ενέργειες του, γνωρίζοντας πως είναι λανθασμένες, καταλαβαίνοντας πως κάτι δεν πάει καλά και πως το καράβι γέρνει.
Εξάλλου κάθε άνθρωπος αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και θέλω να ξέρετε πως δεν είχε μόνο μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και μια τρίτη και μια τέταρτη και πολλές περισσότερες, έχοντας την ελπίδα πως η κατάσταση θα καλυτερεύσει, μια ελπίδα, η οποία όμως, με το χρόνο έσβησε.
Σαφώς, το γεγονός ότι «ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ» δεν το βλέπαμε μόνο εμείς οι τέσσερεις που φύγαμε από την ομάδα, το βλέπανε και είμαι σίγουρος πως συνεχίζουν να το βλέπουνε όσοι έμειναν από την ομάδα στο πλευρό του κου Τσέπα, οι οποίοι προφανώς είναι εγκλωβισμένοι στις προσωπικές τους φιλοδοξίες και ανάγκες.
Μέσα στον Οκτώβριο του 2013 προκάλεσα συνάντηση με το Δήμαρχο και με τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, δίνοντάς του έτσι, την τελευταία ευκαιρία να μας ενημερώσει έστω και μετά από τρία σχεδόν χρόνια σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση των οικονομικών του Δήμου μας.
Οι απαντήσεις του στα ερωτηματικά μας … ανακρίβειες και μόνο ανακρίβειες …νούμερα, απλά νούμερα που δεν είχαν νόημα.
Το λάθος μου ήταν ότι συναινούσα σε διαδικασίες με σκοπό όμως να πάρουν κάποιοι άνθρωποι τα λεφτά τους.  Δυστυχώς όμως, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα δεν έφτασαν στον προορισμό τους.
Μήπως δεν έφτασαν για να μπορεί να τους έχει δέσμιους και να τους εκμεταλλευτεί εκλογικά;;;
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!
Εκεί λοιπόν, ξεκαθάρισα στο μυαλό μου, πως εγώ, ο Χρήστος ο Καπουράνης «ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΕΔΩ» και το μόνο που μου έμενε να κάνω ήταν να πάρω την αξιοπρέπεια μου και να φύγω.
Κάποιοι με αποκάλεσαν προδότη και συκοφάντη. Από πότε ένας άνθρωπος που προσπαθεί να αποδείξει την αλήθεια είναι προδότης & συκοφάντης;
Δεν κρύφτηκα ποτέ από κανέναν, ναι, ζήτησα διευκρινήσεις από το Δήμαρχο, αλλά και από προμηθευτές του Δήμου, οι απαντήσεις που πήρα ήταν νούμερα και πάλι νούμερα που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα.
Κάποιοι από αυτούς όμως κάνουν αυτό για το οποίο με κατηγορούν, με συκοφαντούν, ισχυρίζονται πως δεν αναγνωρίζω αυτά που έχουν να λαμβάνουν από το Δήμο.
Εγώ όμως προσπάθησα να καταλάβω και να κατανοήσω…
… εκείνοι όμως συνεχίζουν, ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ και παρακαλάνε πότε  θα τελειώσουν οι εκλογές με νικητή τον νυν Δήμαρχο, με μόνο τους στόχο τη συνέχεια του χορού της καλοπέρασης των λίγων!
Δύο αρχές για μένα πρέπει να έχουν οι συνδυασμοί, «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ & ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» και σ’ αυτές πρέπει να στοχεύσουμε για να πετύχουμε… «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ»!!!
Και να είστε σίγουροι πως θα πετύχουμε γιατί ο αρχηγός μας είναι τίμιος και σωστός και θα πορευτεί με αυτές τις δύο αρχές.

«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»!!!

1 σχόλιο:

  1. μπραβο ρε σειρα καθαρος λογος, οπως και η προσωπικη σου διαδρομη.καλη επιτυχια. Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή