Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Χοντρή απάτη με το "φρέσκο" γάλα

Συγκυβερνώντες βουλευτές «αντάρτες του γάλακτος» και μεγάλα κανάλια, επί μέρες είχαν σηκώσει μια τεράστια παραπλανητική εκστρατεία, δήθεν για το «φρέσκο» γάλα, με σκοπό τους να επιβάλουν το σύνολο των αντεργατικών μέτρων του πολυνομοσχεδίου – εργαλειοθήκης
των «διαρρηκτών» Στουρνάρα – ΕΕ – ΟΟΣΑ – πολυεθνικών (απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, μείωση επικουρικών συντάξεων, κατάργηση τριετιών, μείωση εργοδοτικών εισφορών στα ταμεία σε βάρος των οικογενειακών επιδομάτων κ.ά.).
Τώρα που κατακάθησε ο κουρνιαχτός, αποκαλύφθηκε η χοντρή απάτη που έγινε και με το «φρέσκο» γάλα, σε όφελος των πολυεθνικών και των γαλακτοβιομηχανιών και σε βάρος της ντόπιας παραγωγής, των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών. Συγκεκριμένα:
Το Προεδρικό Διάταγμα 113/1999 που καταργήθηκε και που αφορούσε το «φρέσκο» γάλα 5 ημερών, έλεγε: «Η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της ημερομηνίας παστερίωσης».
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε λέει: «Η συντήρησή του διαρκεί μέχρι και 7 ημέρες, καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε έλεγχο των αρμόδιων αρχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».
Η ουσία δεν είναι ότι οι 5 ημέρες έγιναν 7. Αλλά ότι οι γαλακτοβιομήχανοι θα πουλάνε τώρα «φρέσκο» γάλα δήθεν 7 ημερών, ανεξάρτητα πόσες ημέρες πριν το είχαν παστεριώσει, στην πράξη πάνω από 10 ημερών! Γιατί η διάρκεια συντήρησης αποσυνδέθηκε πλήρως από την ημερομηνία παστερίωσης. Πρόκειται για γάλα υψηλής και διπλής εξαπάτησης καταναλωτών και κτηνοτρόφων! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, αν δεν τους ανατρέψουμε!
Αυτή η διάταξη το «πολυνομοσχεδίου», που είναι ένα νέο Μνημόνιο, θα φέρει τελειωτικό χτύπημα στους κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα στις περιοχές της Δεσκάτης, Γρεβενών και Φλώρινας που παράγουν αυξημένες ποσότητες.
Το γραφείο Τύπου της ΑΡ.ΣΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου