Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αποκήρυξη της εφαρμοζόμενης πολιτικής

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25-5-2014 υποχρεώνει όλους τους ευρωπαίους να αλλάξουν πολιτική. Οι ευρωεκλογές απέδειξαν ότι το μοντέλο της Γερμανικής Ευρώπης υπέστη βαριά ήττα, με αναμενόμενες σοβαρές συνέπειες.
Δυο μεγάλες χώρες η Γαλλία και η Αγγλία είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ στο Βερολίνο. Ακόμα και στις χώρες του Βορρά η ακροδεξιά φούντωσε μαζί με
τον ευρωσκεπτικισμό και αν δεν αλλάξει η Γερμανική πολιτική η επανεθνικοποίηση είναι μονόδρομος.
 Παρά την απέλπιδα προσπάθεια Σαμαρά-Βενιζέλου και διαπλεκόμενων, οι Έλληνες έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχονται πλέον να είναι πειραματόζωα. Ο κ Σαμαράς μη διδασκόμενος από το πάθημα του Κώστα Καραμανλή που «απέφυγε» τις εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές το 2009 (άσχετα αν ο κ Καραμανλής σύρθηκε από την επιθυμία των 151 βουλευτών και στελεχών του να μην χάσουν την εξουσία) οδηγεί σταθερά τη ΝΔ σε ταπεινωτικές ήττες και ο ίδιος οδεύει στην αυτοκαταστροφή. Καλόν είναι να θυμηθούμε ότι στις ευρωεκλογές του 2009 η ΝΔ έχασε από το ΠΑΣΟΚ περίπου με 32% & 1,65 εκ ψήφους (22,7% & 1,3 τώρα), έναντι 36% και 1,88 εκ. ψήφους. Το φθινόπωρο του ιδίου έτους στις εθνικές εκλογές η ΝΔ έχασε με 10 και πλέον μονάδες διαφορά από το ψέμα του ’’λεφτά υπάρχουν’’ (33,5% ΜΕ 44%)! Παρά τους τόνους λάσπης  ο Κώστας Καραμανλής άφησε το κόμμα κοντά στα επίπεδά του και απεχώρησε με αξιοπρέπεια. Το πιθανότερο ο κ Σαμαράς να κατεβάσει τη ΝΔ σε χαμηλότερα ποσοστά και απ’ αυτά του Μαΐου 2012 και να φύγει ως «αποδιοπομπαίος τράγος». 
Ο κ Βενιζέλος από το 36,65% στις ευρωεκλογές του 2009 με το ΠΑΣΟΚ θριάμβευσε με το 8,2% & 450 χιλ. ψήφους με την Ελιά, (με 1,45 εκατ. ψήφους λιγότερους), παρουσιάζοντας την συντριβή ως διάσωση! Αλλά κα ο ΓΑΠ με τη στήριξή του στην κ Κοππά ‘’έκαψε’’ μαζί της και τη ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη (από 6,25% σε 1,1%).
Ο κ Τσίπρας αν και κερδισμένος πρώτος με 4% από τον κ Σαμαρά, είναι δογματικά εγκλωβισμένος στο ‘’νίκησε η αριστερά’’ και άρα περιχαρακωμένος σε χαμηλά ποσοστά. Όσο αντιμνημόνιο και αντί-κολοτούμπας ο παραδοσιακός δεξιός δεν ψηφίζει αριστερά. Ξυπνήστε γιατί δεν είστε ή πιστή αντιγραφή ενός ακμάζοντος κυβερνητικού ανά τον κόσμο μοντέλου, ούτε πιο χαρισματικοί και ικανοί από τον ΑΝΔΡΕΑ.
Η από εδώ μεριά (λαϊκή ή πατριωτική δεξιά με Καμένο, Ζώη, Καρατζαφέρη κ.α.) οφείλει όσο η ανοικοδόμηση της «πολυκατοικίας» είναι αδύνατη με Σαμαρά, ενωμένη να συσπειρώσει ισχυρές φυγόκεντρες δυνάμεις και ως ισχυρή κυβερνώσα δύναμη να διαδραματίσει τον εθνικό και πατριωτικό της ρόλο. Επιπλέον θα αποτελεί την ‘’αιχμή του δόρατος’’ στην αυριανή μετά-Σαμαρική ενωμένη κεντροδεξιά και την περηφάνια της παράταξης, ως μόνη πιστή στις ριζοσπαστικές αρχές τόσο της προ-φιλελεύθερης όσο κυρίως της μετά-νεοφιλελεύθερης, της καθοδηγούμενης από ξένα κέντρα αποφάσεων. Όσοι κάνουν το λάθος να αλληθωρίζουν (Καρατζαφέρης κ.α.) προς κυβερνητικά πόστα ή οπισθοδρομούν χάριν της προσωπικής τους επιβίωσης, να είναι σίγουρη ότι επιλέγουν τον μονόδρομο της μοναξιάς. Ξεκαβαλικέψτε! Ευχάριστη έκπληξη με αξιοσημείωτα ποσοστά 1,5% είναι το κόμμα του Κρητικού κ Χατζημαρκάκη. Άξιος και πατριώτης ο Γερμανός ευρωβουλευτής διάλεξε τα δύσκολα στην Ελληνική πολιτική αρρένα, μπράβο του.
Η  μέθοδος αντιμετώπισης της ΧΑ αποδεικνύεται αναποτελεσματική και αναξιόπιστη, οι ψηφοφόροι της παγιώνονται και αν αποτελέσουν μέλος ενός ευρωπαϊκού (μεγάλου) κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, τότε καλά χαμπάρια κ Αθανασίου, Δένδια κλπ
Συμπερασματικά η μεγάλη συρρίκνωση των Μερκελικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη θρυψαλιάζει το ίνδαλμα του αναντικατάστατου σωτήρα και ξεσκεπάζει το καταστρεπτικό τους πρόσωπο. Οι ευρωπαίοι πολίτες, εκτός των άλλων κυρίως απαιτούν αλλαγή της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας.

Υ.Γ. 1: Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι Σαμαράς & Βενιζέλος δεν άλλαξαν ούτε έναν προβληματισμό στην συνάντηση της Πέμπτης 29-5-14 για το Τουρκοκίνητο κόμμα Ισότητας & Φιλίας DEB που κατετάγη πρώτο με 41% στη Ροδόπη και 24% στην Ξάνθη. Περιμένουμε τους εκλογικούς απολογισμούς των άλλων κομμάτων …


Υ.Γ.2: Η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών παραγόντων (Περιφερειάρχες-Δήμαρχοι) εισέπραξαν δίκαια ή άδικα το αντίκρισμα των πολιτικών της ανεργίας, της λιτότητας και της φτώχειας. Οι τελευταίοι καρεκλοκένταυροι που διασώθηκαν πιθανότατα θα διανύσουν την τελευταία τους θητεία εκτός αν …. Όλοι μαζί οι νεοεκλεγμένοι έχουν χρέος να πρωτοστατήσουν με την σημαία των τοπικών και όχι μόνον προβλημάτων, βοηθώντας τους πολίτες. Να κινητοποιήσουν λαϊκές δυνάμεις με δημοψηφίσματα για ζωτικά θέματα (όπως στις Π.Ε. Κοζάνης-Φλώρινας για το ΝΕΡΟ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ) να αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον τόπο και το λαό τους, επηρεάζοντας καθοριστικά τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου