Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Tσίπρας στο Αμύνταιο: Εθνικό έγκλημα η "μικρή ΔΕΗ", πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

Πρωτοβουλία δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ" από τη συγκυβέρνηση. "Μόνο ο ελληνικός λαός έχει αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση" είπε από το Αμύνταιο, καταγγέλοντας την κυβέρνηση ότι "κινείται εκδικητικά και
καίει ό,τι βρίσκεται μπροστά της για να παραδώσει καμένη γη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στόχος οι 120 υπογραφές στη Βουλή
Μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, προανήγγειλε επικοινωνία του τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές ώστε αν ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο από το θερινό τμήμα της Βουλής να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών με αίτημα για δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.



«Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν θα παίζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με το μέλλον του τόπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επωμιστεί μια εθνική καταστροφή. Δεν θα την πάρουν εν κρυπτώ την απόφαση για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ. Αν έχουν τα κότσια, ας την πάρουν στο φως της μέρας» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (Α.Η.Σ) και το ορυχείο Αμυνταίου, έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα απέναντι στη χώρα, προβλέποντας όμως ότι η ΔΕΗ και οι αιγιαλοί "θα είναι κύκνειο άσμα μιας κυβέρνηση που ήδη ψυχορραγεί και σε λίγους μήνες δεν θα είναι παρούσα".
"...μόνο από το μουντιάλ αποκλειστήκαμε γιατί δε βάλαμε το πέναλτι"
Αναφέρθηκε μάλιστα στο σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης με περικοπές μισθών και τρομακτική ανεργία προκειμένου κάποιοι να κερδοσκοπήσουν μέσα από την κρίση, το οποίο επετεύχθη με τις γνωστές απειλές ότι αν δε δεχτούμε τα μέτρα θα μας αποκλείσουν από την Ευρώπη.
"Μόνο από το μουντιάλ αποκλειστήκαμε και αυτό γιατί δεν βάλαμε το πέναλτι" είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.
Τόνισε, όμως, ότι η δεύτερη πράξη του δράματος είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας και η συρρίκνωση κάθε δυνατότητας να μπορέσει να ξαναστηθεί στα πόδια της η οικονομία.
"Σήμερα, μέσα σε μια νύχτα και με διαδικασίες κυριολεκτικά 'σαν τον κλέφτη' σε ένα θερινό τμήμα της Βουλής με επιλεγμένους βουλευτές και τη Σύνοδο της βουλής διαλυμένη, στην πραγματικότητα με κλειστή τη βουλή, χωρίς διαβούλευση και συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες, θέλουν με την ψήφο των επιλεγμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να εκποιήσουν, να ξεπουλήσουν, να κατεδαφίσουν, να διαλύσουν μια επιχείρηση η οποία στήθηκε από τον κόπο και το υστέρημα του ελληνικού λαού πριν από 65 χρόνια" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει οποιαδήποτε απόφαση ή υπογραφή.
"Συντεχνία είναι αυτοί που κυβερνάνε 40 χρόνια τώρα"
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση "λαϊκή μειοψηφία" που επιχειρεί – τόσο με τη ΔΕΗ όσο και με το δημόσιο πλούτο και τους αιγιαλούς – ένα ριφιφί ενώ κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι επιδιώκει μέσα από μια πρωτοφανή και εκδικητική στάση και λογική να διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά του πριν αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου.
"Γι άλλη μια φορά τον προειδοποιούμε. Αυτές οι αποφάσεις δε θα υλοποιηθούν γιατί έχουν τη συντριπτική αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι συντεχνία οι εργαζόμενοι. Συντεχνία είναι αυτοί που κυβερνάνε 40 χρόνια τώρα και αποφασίζουν ερήμην του ελληνικού λαού για το δημόσιο πλούτο", τόνισε.
Δεσμεύθηκε δε, ότι η ΔΕΗ θα μείνει δημόσια και ενιαία επιχείρηση για λογαριασμό του ελληνικού λαού και σε περίοδο κρίσης θα λειτουργήσει και ως αρωγός των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα ως αρωγός των πληθυσμών που βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και επί 60 χρόνια "βάζουν πλάτη" για όλη τη χώρα.
Στις 8 απόψε, στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου διοργανώνεται συλλαλητήριο από εργαζόμενους και φορείς της περιοχής, ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου