Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Διδακτική Επίσκεψη του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας στη Στέγη για τη Μητέρα και το Παιδί «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή

Τη Στέγη για τη Μητέρα και το Παιδί «Κιβωτός του Κόσμου» στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 μαθητές δύο τμημάτων της  Α΄ Τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας στα πλαίσια της διδασκαλίας ερευνητικής εργασίας με θέματα:

  • «Από το Εγώ στο Εμείς: Ο εθελοντισμός και η χαρά της προσφοράς στη σύγχρονη κοινωνία» (Α΄1 Τάξη) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τόλη Θεοδώρα.
  • «Αγγελολογία- Δαιμονολογία» (Α΄5 Τάξη) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ρίζου Ευαγγελία.
Η Στέγη λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και φιλοξενεί σήμερα τριάντα δύο παιδιά με στόχο να τα βγάλει από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη. Ψυχή της Κιβωτού είναι ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, ο οποίος ύστερα από δεκαέξι χρόνια λειτουργίας της Κιβωτού στην Αθήνα, δημιούργησε σε ένα χωριό της Ηπείρου, την ακριτική Πωγωνιανή, ένα νέο Σπίτι Φιλοξενίας με όραμα αφενός να προσφέρει αγάπη και ασφάλεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη από μια καινούρια οικογένεια και αφετέρου να δώσει πνοή σε έναν τόπο που ερημώνει.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ξενώνα, συζήτησαν με εθελοντές και το προσωπικό και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα εθελοντικής εργασίας και ανιδιοτελούς προσφοράς. Συγκέντρωσαν μάλιστα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο πρόσφεραν στην Κιβωτό με σκοπό να καλυφθεί μέρος των εξόδων θέρμανσης του χειμώνα, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία, την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στα παιδιά της Κιβωτού.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί  αποκομίσαμε εξαιρετικά σημαντικές εμπειρίες και γεμάτοι συγκίνηση και αυθεντικά συναισθήματα αναχωρήσαμε για την Φλώρινα, ευχόμενοι σε όσους εργάζονται στην Κιβωτό να έχουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουν να προσφέρουν αγάπη και φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη!

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί
Θεοδώρα Τόλη
Ευαγγελία Ρίζου
Ιωάννα Χρυσοχοΐδου

Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό: 



1 σχόλιο: