Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Θέλει κότσια να είσαι με τον Παπανδρέου

Γράφει η Τάνια Γραμματικού
υποψήφια βουλευτής Ν. Φλώρινας
με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ανάμεσα στην πλέον συντηρητική μορφή Δεξιάς μετά τη Μεταπολίτευση και σε μία ανέμπνευστη αριστερά που απλώς αποτελεί το «λιγότερο κακό» υπάρχει στην Ελλάδα ο χώρος της προοδευτικής  παράταξης, που όλοι ξέρουμε ποιος τον/την κάλυπτε μέχρι πρότινος.
Με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Αρχή και
σημαία τους αγώνες για αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, τη δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ΑΣΕΠ, τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου, την ψήφο στα 18, την ισότητα των δύο φύλων, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την παραχώρηση άδειας επιστροφής στην Ελλάδα στους πολιτικούς πρόσφυγες του Δημοκρατικού Στρατού
Το Σημίτη στη συνέχεια, με την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους παράλληλα
Και φυσικά με το Γιώργο Παπανδρέου το 2010.
Ενδιάμεσα, κατά την περίοδο 2004-2009, ο αΚαταλληλότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών  Κώστας Καραμανλής, εκτόξευσε το χρέος και το έλλειμμα (300δις χρέος το 2009, από 180 το 2004 και 15,6 ως ποσοστό % ΑΕΠ το 2009 από 7,6 % το 2004. Προχώρησε σε ανεξέλεγκτο δανεισμό, διεύρυνε το πελατειακό κράτος και η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.  
 Όλα αυτά είναι γνωστά.
Όπως είναι πια γνωστό, πως η δημιουργία και η ένταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης το 2010 ήταν μονόδρομος. Και πως η δημοσιονομική προσαρμογή προκειμένου να επανέλθουμε στις αγορές, θα ήταν σκληρή.
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση Παπανδρέου δρομολόγησε παράλληλα μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, ώστε σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά μέτρα, η μετάβαση στην εποχή του μνημονίου, να γινότανε όσο το δυνατόν πιο ήπια.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, θα οδηγούσαν στην τήρηση ενός πλαισίου ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ-ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ.
Θεσπίστηκε η διαύγεια, ώστε η δημόσια διοίκηση να τελεί υπό τον έλεγχο του Πολίτη κάθε στιγμή, θεσπίστηκε η άρση του τραπεζικού απόρρητου, ώστε να ελεχθούν τα χρήματα που έφυγαν στο εξωτερικό, επιβλήθηκε φόρος 15% στα ακίνητα των offshore εταιρειών και έτσι ξετυλίχτηκε το κουβάρι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, θεσπίστηκε ο οικονομικός εισαγγελέας.
Πήγαινε λοιπόν να δημιουργηθεί μία σχέση, που χάλαγε τη σούπα της εγχώριας διαπλοκής. Η μιντιοκρατία της χώρας, έτρεμε κάθε υποψία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, κι ας είχε η χώρα ανάγκη κάθε μία από τις παραπάνω για να προχωρήσει.
Στις 26 Οκτωβρίου 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε Συμφωνία για κούρεμα χρέους 200δις € και σύναψη νέου δανείου με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ύψους 100 δις. Παράλληλα υπήρχε πρόβλεψη για κάλυψη με επιπλέον 30 δισ. (από τα 100 δις ευρώ), ώστε να ολοκληρωθεί η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Το Νοέμβριο του 2011, με προκάλυμμα  την «αγανάκτηση» του ελληνικού λαού, αποφάσισαν εκτός και εντός Βουλής και κυρίως ΕΝΤΟΣ πασοκ, πως η Συμφωνία που πέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου ΔΕΝ είναι καλή.
Για την ακρίβεια, αποφάσισαν πως ο Γιώργος Παπανδρέου ΔΕΝ είναι καλός και άρα τον έριξαν! Τη συμφωνία πάντως μετά, επι κυβέρνησης Παπαδήμου, την υπογράψανε ΩΣ ΕΙΧΕ!
Ακόμα και ο κυρ Λιάνης την υπέγραψε, βεβαίως! Αφού πρώτα έκανε «πανηγυρική» αποχώρηση, με αφορμή τα επαχθή νέα μέτρα, τα οποία όμως τελικά υπερψήφισε, αν και ειδεχθή, με μία ολικής επαναφοράς κωλοτούμπα, που θα ζήλευε και ο Αντώνης Σαμαράς.
 …συνεχίζεται



22 σχόλια:

  1. στην πρώτη παράγραφο μιλάει για εθνική αντίσταση και ΔΣΕ και στην δεύτερη θριαμβολογεί για την ένταξη στην ΕΕ της δουλοπρέπειας, συνεχίζοντας παραθέτει μια οικονομική ανάλυση για τα πανηγυρια προσπαθόντας να κάνει το μαύρο άσπρο ρίχνοντας τα στους άλλους δεξιούς(δεν φταίει ο καπιταλισμός που χρεοκόπησε, φταίει η ΝΔ(!)).
    Μετά σου λένε η τρέλα δεν πάει στα βουνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκου εκεί θέλει κότσια.... Αστειότητες, γελοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΑΠ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΟΓΟ ΑΝΥΑΤΩΝ?????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλει, επίσης, και απύθμενη βλακεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλει και ανωμαλία να είσαι Παπανδρέου, αλλά από αυτήν μάλλον διαθέτεις πλούσια και σε συνδυασμό με βλακεία ΜΠΑΜ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤ - ΑΝΟΗΤΗ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΤΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΣΟΥ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετα την κυριακή που θα φας τα μούτρα σου, μη ξεχάσεις να διαβάσεις ξανά τις αρλούμπες που έγραψες ωστε να σου φτιάξει το κέφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10570561_868512639837712_3913232127411771180_n.jpg?oh=2da396f74344517dfda411b302d4adbc&oe=5526D40F&__gda__=1429101958_938616090545132754e9335f5948750d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και δεν συμμερίζομαι το 100% των απόψεων σου, σου εύχομαι καλή επιτύχια! Όσο για τα σχόλια πρέπει να σημειωθεί, ότι πότε οι Γραικοί δεν ήταν πολιτισμένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι εσείς οι εξυπνάκηδες, που η θρασύτητα πίσω από την ανωνυμία και την απόλυτη ασχετοσύνη που σας διακρίνει, αντί να απαντήσετε με έστω ένα επιχείρημα χλευάζετε την τοποθέτηση της Τάνιας! Αν έχετε αρχ@#@δια όπως φαίνεται ότι έχει η Τάνια, μιλήστε επώνυμα (βασικά μόνο ηλίθιες ατάκες θα πείτε γιατί δεν είστε σε θέση να πείτε ούτε ένα επιχείρημα!!)! Ούστ κοπρόσκυλα που έχετε και το θράσος να μιλάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΣΥΜΠΑΣΧΩΝΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σηγουρα με τον γιωργαλη τσολάκογλου χρειαζονται κότσια. 2. η συμφωνια δεν ηταν καλη ή κακή ειναι υπερ του ντοπιου και ξενου κεφάλαιου ( αυτοι κερδιζουν ολοι οι υπόλοιπι πληρώνουμε) 3. οι οικογένεια παπανδρεου αφου μας ελουσαν με ξεματα και αντικομμουνισμο με τον τελευταιο και γελοίο ζητά και τα ρεστα ... ΛΟΙΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ....αντε να πληρωσουν τα χρεη στην τραπεζα 300 εκατομυρια γιουρο???? καλα σαράντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν πας καλά κορίτσι μου,,,,,,συμπαθητική φαίνεσαι...αλλά δεν πας καλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν θελει κοτσια θελει να εχεις λιγο τσιπα πανω σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή