Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Προκήρυξη για τη νεολαία ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης

Το μέλλον δεν θα έρθει από μόνο του, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς.
Νέοι και νέες, «Να σωθεί η χώρα», « να πληρωθεί το χρέος», « να παραμείνουμε στην Ε.Ε και το ευρώ».
Με εκφράσεις σαν αυτές
δικαιολογείται και εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, η «σωτήρια» πολιτική των μνημονίων. Μόνο που τέσσερα χρόνια «σωτηρίας» σήμαιναν για την κοινωνία και τους εργαζόμενους επιστροφή στη βαρβαρότητα. Μια βαρβαρότητα που για τη νεολαία δεν είναι απλά ένα δύσκολο παρόν, αλλά και το μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς. Είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που όχι μόνο θα ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς και τους παππούδες μας, αλλά θα ζούμε και θα δουλεύουμε σε συνθήκες μεσαίωνα.
Αμφισβητούνται και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα, στην εκπαίδευση και την εργασία.
Σχολεία κλείνουν και καθηγητές απολύονται για να βρεθούν χρήματα για το χρέος, μαθητές οδηγούνται εκτός Λυκείου με την τράπεζα θεμάτων, στη μαθητεία για 8? ενώ τα πανεπιστήμια είναι αντιμέτωπα με την υποχρηματοδότηση και τη διάλυση.
Η ανεργία είναι στο 65% στους νέους, ενώ οι μισθοί- χαρτζιλίκι γίνονται καθεστώς.
Κι όμως από την Ε.Ε μέχρι τη ΝΔ και το Ποτάμι μας λένε ότι είναι στο χέρι μας να είμαστε ικανοί να βρούμε δουλειά, ότι η λύση για την ανεργία, είναι η ευέλικτη εργασία, η νεανική επιχειρηματικότητα και η προώθηση της καινοτομίας.
Μας κοροϊδεύουν, σαν να μην είναι η πολιτική τους υπεύθυνη που χιλιάδες νέοι με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες είναι άνεργοι, δουλεύουν για ψίχουλα ή μεταναστεύουν...
Μας λένε ότι αυτά είναι μονόδρομος, ότι έτσι έχουν τα πράγματα, ότι δε μπορεί να γίνει αλλιώς, ότι είναι φυσιολογικό για τη γενιά μας να έχει σαν προσδοκία να βρει δουλειά για 350? σε ένα πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης. Όμως αυτός ο μεσαίωνας δεν έχει τίποτα το φυσιολογικό, κάποτε ήταν αλλιώς, υπήρχαν εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθοί, σταθερή δουλειά.
Μας λένε «κρίση είναι, θα περάσει» και θα έρθει η «ανάκαμψη» και η «ανάπτυξη».
Μας δουλεύουν και μας αποκοιμίζουν, γιατί αυτή η κρίση είναι πολύ βαθιά, γιατί όλα αυτά τα μέτρα και οι συνέπειές τους ήρθαν για να εδραιωθούν και να εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο, στις «αγορές», να εξασφαλίζουν τη διαιώνιση αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Η «ανάκαμψη» και η «ανάπτυξη» -όταν και αν έρθει- θα έρθει για τις τράπεζες, τις πολυεθνικές, τους κατόχους του πλούτου. Τα δικαιώματα και τις ελευθερίες δεν μας τα είχε χαρίσει κανείς, είχαν καταχτηθεί με αγώνες και αίμα, και μόνο μέσα από αγώνες μπορούμε να τα ξανακερδίσουμε.
Άλλοι πάλι μας λένε ότι θα διαπραγματευτούν με την τρόικα και θα καταργήσουν τα μνημόνια. Και αυτοί μας αποκοιμίζουν. Πώς θα διαπραγματευτούν χωρίς να αμφισβητηθεί το πλαίσιο και οι κανόνες της ΕΕ και της Ευρωζώνης; Πώς θα καταργηθούν τα μνημόνια και οι συνέπειές τους χωρίς σύγκρουση και ρήξη με αυτούς που τα επέβαλαν, χωρίς να σπάσουν τα δεσμά της υποδούλωσης της χώρας; Πώς θα πιέσεις τον αντίπαλο όταν τον θεωρείς «εταίρο», όταν δεν έχει αναπτυχθεί η δύναμη πίεσης και κρούσης που θα ήταν ένα λαϊκό κίνημα, αλλά αντίθετα ο λαός παροπλίζεται αναμένοντας την κυβερνητική αλλαγή;
Από τη στοχοποίηση και την καταστολή των μαθητικών και φοιτητικών αγώνων τους προηγούμενους μήνες, μέχρι τη στέρηση του δικαιώματος να ψηφίσουν από 100.000 18χρονους, το μήνυμα που στέλνουν στη γενιά μας είναι ένα: θέλουν μια νεολαία σε ασφυξία, που δεν θα τολμά να αμφισβητήσει και να αγωνιστεί για τα δικαιώματά της, με σκυμμένο κεφάλι να παρακολουθεί παθητικά και να προσαρμόζεται στη διάλυση των σπουδών, της εργασίας, της ζωής της.
Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Σ' αυτές τις εκλογές να καταδικάσουμε τα κόμματα και τις πολιτικές που μας έφεραν εδώ.
Να καταδικάσουμε το φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.
Να μην «τσιμπήσουμε» σε «ποταμίσιες» εκδοχές της ίδιας πολιτικής.
Να μην αναθέσουμε και αποθέσουμε τις ελπίδες μας σε μια κυβερνητική αλλαγή.
Σ' αυτές τις εκλογές υποστηρίζουμε - ψηφίζουμε την Πολιτική Συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ.
Για να γίνει ένα βήμα για τη δημιουργία ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, απαραίτητου για τους αυριανούς αγώνες. Για να δυναμώσουν οι αριστερές φωνές της ανατροπής, της καθολικής σύγκρουσης με την μνημονιακή κοινωνική και εργασιακή πραγματικότητα κι όχι του συμβιβασμού, των αγώνων κι όχι της ανάθεσης.
Γιατί μόνο αν η νέα γενιά βγει στο προσκήνιο, πιστέψει και αγωνιστεί, μόνο τότε θα φτιάξουμε μια νέα χώρα με εργασία, αξιοπρέπεια, ισότητα. Μόνο τότε θα φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία.
Ε.Ε- χρέος- μνημόνια μας κάνουν γενιά χωρίς μέλλον
Δεν ''διαπραγματευόμαστε'', τα ανατρέπουμε!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ – ΜΑΡΣ
 Τ Ε Φλώρινας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου