Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη στο Αμύνταιο σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής μέρους των αποζημιώσεων της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από τη ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου ευρεία σύσκεψη με στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής μέρους των αποζημιώσεων που
καταβλήθηκαν σε κατοίκους των Τ.Κ. του Δήμου Αμυνταίου λόγω της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από τη ΔΕΗ εκτάσεων για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του ορυχείου Αμυνταίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Σέλτσας, εκπρόσωποι της εθελοντικής ομάδας δικηγόρων της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας καθώς και κάτοικοι του Δήμου Αμυνταίου παρουσία δικών τους δικηγόρων.
  Ξεκινώντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Αμυνταίου ευχαρίστησε την Περιφέρεια γιατί βρίσκεται κοντά στα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Αμυνταίου και ειδικότερα στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την επιστροφή των καταβληθέντων αποζημιώσεων από τη ΔΕΗ.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης, απευθυνόμενος στους κατοίκους, τόνισε ότι ήταν υποχρέωση της Περιφέρειας, από την πρώτη στιγμή, να σταθεί στο πλευρό τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο θέμα μας απασχόλησε από την πρώτη στιγμή, ειδικότερα τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, ο οποίος σήμερα έστειλε τους νομικούς συμβούλους για να σας μεταφέρουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα δώσουμε τον πολιτικό αγώνα που χρειάζεται και ευελπιστούμε, μετά και την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, να έχουμε θετικά αποτελέσματα.».
  Στις συναντήσεις που έγιναν κατά το προηγούμενο διάστημα με τους αρμόδιους της ΔΕΗ αναφέρθηκε η κ. Παναγιωτίδου. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δικηγόρων της Περιφέρειας και αυτών που έχουν επιλέξει οι κάτοικοι, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
  Ο κ. Μπίρος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι το θέμα θα συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Καστοριά. Παράλληλα, τόνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια από πλευράς Περιφέρειας κατά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους κατοίκους της περιοχής.
  Κλείνοντας τη συζήτηση, η κ. Παναγιωτίδου ζήτησε από τους κατοίκους να υπάρξει συνεργασία των δικηγόρων και από τις δύο πλευρές ώστε να επιτευχθεί η αναβολή της υπόθεσης στα δικαστήρια, έτσι ώστε μέσα από τις συναντήσεις και τον διάλογο που θα ακολουθήσει να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου