Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

"...με άρωμα ανατολής" Αφιέρωμα στο μικρασιάτικο τραγούδι

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ “ΑΝΟΙΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2015” πραγματοποιεί την εκδήλωση “...με άρωμα ανατολής” Αφιέρωμα στο μικρασιάτικο τραγούδι με τη συμμετοχή της Μικτής χορωδίας Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, της χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου, (σε συνεργασία με το Σύλλογο Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας), της χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλωρίνης “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” και την Ορχήστρα
Παραδοσιακής Μουσικής Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, την  Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:00 μ.μ.  στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας
Η εκδήλωση αυτή είναι το αποτέλεσμα  πολλαπλών συνεργασιών που ανέπτυξε το Ωδείο Φλώρινας.
Με έναυσμα την περσινή άνοιξη όπου καθηγητές και μαθητές του Ωδείου Φλώρινας πραγματοποίησαν μια βραδιά αφιερωμένη στο μικρασιατικό τραγούδι στην “Οδό ονείρων” η επιτυχία της οποίας οδήγησε στην άμεση επανάληψή της, δόθηκε ώθηση στη δημιουργία χορωδίας παραδοσιακής μουσικής σε συνεργασία  με το Σύλλογο Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας με μαέστρο τον κ. Βασίλη Δόντσιο. Ένα χρόνο μετά η χορωδία αριθμεί ήδη 60 μέλη.
Η συνεργασία με το Σύλλογο Ιεροψαλτών Φλωρίνης “Ιωάννης ο Δαμασκηνός”  είναι προϊόν μιας μόνιμης σχέσης και λόγω της Σχολής Βυζαντινής μουσικής του Ωδείου και λόγω των επανειλημμένων συμμετοχών της χορωδίας του σε παραστάσεις του Ωδείου.
Η παρουσία της Μικτής χορωδίας Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου και της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, εντάσσεται στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών του Ωδείου με φορείς άλλων πόλεων.
Το Ωδείο προσκαλεί όλους στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά με  είσοδο ελεύθερη. 
Ο Διευθυντής του Ωδείου
Βασίλης Κίτσος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου