Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Επιχειρηματικές γνώσεις και επιχειρηματική επιτυχία

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τα χρήματά τους, δανείζονται, επενδύουν, δημιουργούν εγκαταστάσεις, αγοράζουν εξοπλισμούς, παράγουν ή αγοράζουν και εμπορεύονται προϊόντα ή υπηρεσίες, προσλαμβάνουν συνεργάτες, μοιράζουν κάρτες, φυλλάδια, κάνουν διαφημίσεις, αλλά τα αποτελέσματά τους είναι απογοητευτικά. Αλλιώς τα φαντάζονται κι αλλιώς τους προκύπτουν. Τι είναι αυτό που φταίει;

Οι αιτίες της αποτυχίας είναι πολλές και ξεκινούν από τον επιχειρηματία, ο οποίος δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες, αρετές, αντοχές, καθώς και την απαραίτητη σκέψη για να σκεφτεί επιχειρηματικά και να ενεργήσει επιχειρηματικά.
Πόσοι επιχειρηματίες γνωρίζουν τι είναι και τι κάνει η επιχειρηματικότητα;
Πόσοι γνωρίζουν τι είναι και τι κάνει η επιχείρηση;
Πόσοι γνωρίζουν τι είναι η επιχειρηματική στάση και η επιχειρηματική νοοτροπία;
Πόσοι επιχειρηματίες τι είναι η επιχειρηματική σκέψη και η επιχειρηματική δράση;
Πόσοι γνωρίζουν να σκέφτονται επιχειρηματικά και να ενεργούν επιχειρηματικά;
Πόσοι γνωρίζουν για ποιο λόγο βρίσκονται στην αγορά;
Σύμφωνα με τις στατιστικές, τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, το 90% των επιχειρηματιών δεν τις γνωρίζουν. Και όχι μόνον δεν τις γνωρίζουν, αλλά και δεν κάνουν τον κόπο για να τις μάθουν.
Όταν κάποιος δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει, πως το κάνει και γιατί το κάνει, επόμενο είναι τα αποτελέσματά του να τον απογοητεύουν. Επόμενο είναι τα αποτελέσματά του να τον οδηγούν εκτός αγοράς.
Τι πρέπει να γίνει;
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι όλοι οι επιχειρηματίες, όλοι οι επαγγελματίες και όλοι όσοι πρόκειται να εισέλθουν στην αγορά,
Να μάθουν τα βασικά της επιχειρηματικότητας.
Να μάθουν τις απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις. Να μάθουν τι να κάνουν, πως να το κάνουν και γιατί να το κάνουν.
Να μάθουν τι είναι η επιχειρηματικότητα, τι κάνει η επιχειρηματικότητα και πως να αναπτύξουν επιχειρηματική σκέψη και επιχειρηματική στάση.
Όσο δεν θα γνωρίζουν αυτές τις απαντήσεις και όσο δεν θα εφαρμόζουν αυτές τις απαντήσεις, τόσο θα υπολειτουργούν και θα υπονομεύουν την προσπάθειά τους.
Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας,
  Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
& Επαγγελματικής Επιτυχίας
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου