Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Καλό ταξίδι σύντροφε Τάσο...

Ο Τάσος Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1958 στον Πελαργό Φλώρινας από γονείς αγρότες. Από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια γαλουχήθηκε στα ιδανικά της Αριστεράς και εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ εσωτερικού ,της ΕΚΟΝ – Ρήγας Φεραίος και της Β Πανελλαδικής.
Δραστήριο μέλος του φοιτητικού κινήματος σε όλα τα φοιτητικά του χρόνια στους κόλπους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Από τα πλέον δραστήρια μέλη του Κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων, εισπράττει απανωτές δυσμενείς μεταθέσεις και πολύμηνες φυλακίσεις, κατά τη διάρκεια της
στρατιωτικής του θητείας. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς, του οποίου διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Επί μακρά σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Φλώρινας.
Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας. Στη μακρόχρονη θητεία του στην Αριστερά, το όνομά του ταυτίστηκε με την αποφασιστικότητα, την ανιδιοτέλεια και το ότι δεν υποχωρούσε στα ιδανικά και στις αξίες της Αριστεράς. Η τεράστια κοινωνική του προσφορά είναι αναγνωρισμένη ακόμη και από τους σκληρότερους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ο Τάσος μόνο τέτοιους αντιπάλους είχε. Τύγχανε καθολικής αγάπης, εκτίμησης και αναγνώρισης. Το κενό που μας αφήνει ο σύντροφος τεράστιο. Η παρακαταθήκη του είναι πολύ μεγάλη.
Δυστυχώς για όλους μας, ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία και η Αριστερά φτιάχνουν το όνειρο πραγματικότητα. Η υπόσχεσή μας απέναντι στη μνήμη του είναι ότι δεν θα προδώσουμε τα ιδανικά του και τα οράματα για τα οποία αγωνίστηκε δεκαετίες ολόκληρες και αποτελούσαν τη μεγάλη του αγωνία μέχρι και την τελευταία του στιγμή. Αν είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο άμα τους ξεχνάμε, ο Τάσος θα ζει αιώνια. Καλό ταξίδι σύντροφε, στο μεγάλο σου ταξίδι και η μόνη υπόσχεση που μπορούμε να σου δώσουμε είναι ότι οι θυσίες και οι αγώνες σου δεν θα πάνε χαμένα.
Πηγή: http://www.avgi.gr/article/5358281/kalo-taxidi-suntrofe-taso-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου