Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Διακήρυξη Απεργίας 1η Μάη 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας , απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Φλώρινας.
 Με την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής
κατακρήμνισης δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.
Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί. Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα.
Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό. Ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και άμεση επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας δώσουν πίσω όλα τα θεσμικά “εργαλεία δουλειάς” που είχαμε στα χέρια μας εργαζόμενοι και συνδικάτα, με τα οποία προστατεύαμε τα συλλογικά μας δικαιώματα.
Διεκδικούμε αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
Διεκδικούμε τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, και εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του.
Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.
Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ότι χάσαμε.
Για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Παρασκευή 1η Μάη.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ Υ ΕΚΦ



Ψ   Η   Φ   Ι   Σ   Μ   Α
ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2015
Εμείς οι εργαζόμενοι της Φλώρινας, σήμερα, 129 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, που βάφτηκε από το αίμα τους, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο εργατικό κέντρο Φλώρινας, για να τιμήσουμε την μνήμη  τους και να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της τάξης μας.
ΤΙΜΑΜΕ  την μνήμη των  αγωνιστών του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, τους ήρωες της Καισαριανής και όλους τους ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή.
Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης, που είχαν κερδηθεί  μετά από ένα αιώνα αγώνων, και θεωρούνταν  ακλόνητες και  αμετάκλητες,  ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη,  με επίφαση  την οικονομική κρίση κι ένα  υπέρογκο δημόσιο χρέος, που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων. Μιας κρίσης κι ενός χρέους για τα  οποία δεν ευθύνονται ούτε οι εργαζόμενοι  ούτε ο  λαός,  αλλά η απληστία του κεφαλαίου και η ασυδοσία των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, που εδραίωσαν την αδιαφάνεια και τη διαφθορά  στην πολιτική ζωή της χώρας μας.
Η πρώτη του Μάη , μέρα συμβολικής απεργίας και όχι απλώς αργίας, είναι μέρα ορόσημο για το μόχθο των εργατών και τη συνεισφορά τους στην πρόοδο της ανθρωπότητας.
 ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, και δηλώνουμε πως θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν στην χρεοκοπία των εθνικών οικονομιών και στην ποδηγέτηση  των λαών και των κινημάτων
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
§  Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές πολιτικές που οδηγούν σε απολύσεις, παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
§  Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.
§  Για αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Πράγματα που κάποτε ήταν αυτονόητα.
§  Έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να κατοχυρώσουμε στην πράξη και να αποτυπώσουμε στη νέα νομοθεσία όλα τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, τα οποία άμεσα οφείλει να προωθήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
§  Να σταματήσει η άνευ όρων παράδοση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στη τρόικα – θεσμούς και το κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να εφαρμοστούν πολιτικές που οδηγούν στην ανάπτυξη και σε έξοδο από την ύφεση και την κρίση.
§  Δημόσια ΔΕΗ με κοινωνικό χαρακτήρα
§  ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού
§  Αναβάθμιση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στη Φλώρινα
§  Άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας
§  Άμεσες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
§  Κατασκευή μονάδων αποθείωσης Αμύνταιο Ι , ΙΙ
§  Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας
§  Επαναλειτουργία λιγνιτωρυχείων Βεύης και Κλειδιού με όρους που θα σέβονται το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες
§  Διαμόρφωση ενός υγιούς και σταθερού περιβάλλοντος για επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη
Ζ Η Τ Α Μ Ε
§  Την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα δίνει προοπτική ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της περιοχής μας, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής.
§  Την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη και την παραγωγή.
Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε
§  Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών  και των αντεργατικών νόμων.
§  Για να μη περάσει η εργοδοτική αδιαλλαξία.
§  Για μια πολιτική που θα βάζει τον άνθρωπο πάνω από τους αριθμούς.
§  Για τιμωρία των ενόχων και την επιστροφή του κλεμμένου πλούτου
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
§  Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
§  Για να επανακτήσουμε δικαιώματα και κατακτήσεις.
§  Για να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ
Το Προεδρείο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ να στείλει το ΨΗΦΙΣΜΑ αυτό σε κάθε αρμόδιο.

ΦΛΩΡΙΝΑ 1 ΜΑΗ 2015
Για το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου